Trivsam tvåa med söderbalkong!

Ribersborg, Malmö

Erikstorpsgatan 22

På förhand
Pris
2 195 000 kr
Avgift
3 009 kr
Antal rum
2
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Trivsam tvåa med söderbalkong!

Kvadratsmart tvåa med renoverat kök & badrum. Balkong med vyer över grönskade innergård!

 • Ansvarig mäklare

  Rebecka Alskog

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641942

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Kvadratsmart tvåa med renoverat kök & badrum. Balkong med vyer över grönskade innergård!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bollebyggd 2

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Bollebygd
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
106
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bollebygd är äkta bostadsrättsförening som förvaltar 106 lägenheter och 4 lokaler. Huset byggdes 1945. Denna föreningen äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Föreningen är en s.k. "certifierad HSB-förening". En certifierad förening har upprättat en tioårig budget och en tjugoårig underhållsplan. Dessa revideras årligen för att följa prisutveckling och ändrade förutsättningar. Styrelsen i en certifierad förening har även utbildning inom området för bostadsrättsjuridik och styrelsearbete. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Gemensam el
Föreningen har gemensamt elabonnemang som innebär att hushållselen tillkommer månadsavgiften enligt faktisk förbrukning, debitering sker med tre månaders eftersläpning.

Medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande. För mer information kring hur ägarfördelningen måste vara hänvisas till representant i föreningen. I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en tillsyn av lägenheten där köpare och säljare närvarar. Denna bokas av säljaren via föreningens mail.

Ordförande: Henrik Svensäter
Vice värd: Maj.-Britt Thulin
För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/bollebygd.
En slutlig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant i föreningen.

Föreningens ekonomi

Styrelsens främsta mål är att medlemmarna ska ha ett tryggt boende med möjlighet att planera sin ekonomi. Därför arbetar de för att avgifterna ska höjas så lite som möjligt, men samtidigt behövs på sikt en höjning ske och de har därför aviserat avgiftshöjningar fr o m 2021 med 2 % vartannat år. Kontrollerat med styrelsen 2020-11-13.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1985-1986 Tappvattenstammar i badrum och kök byttes. Balkonger renoverades
1997-1998 Nya elledningar i lägenheterna och offentliga utrymmen
1999 Tvättstugan renoverades
2004 Miljöhus uppfördes
2005 Avloppsstammar spolades
2006 Fasad, balkongerna, taket och fönsterna renoverades
2010 Innergård, källare, övernattningslägenhet och styrelserum
2011 Trappuppgång renoverades
2012 Byte av hissgrindar
2013 Nya torktumlare
2014 Övergång till kollektivt el-abonnemang. Ventilbyte av radiatorer i alla lägenheter
2018 Relining av föreningens avloppsledningar. Installerades råttstopp i avloppsledningar. Brunnar i källaren har bytts till brunnar med backventiler för att förhindra översvämning i källaren. Fyra byten av gamla gjutjärnsbrunnar i badrum har genomförts under året. Renovering av fastighetens sju hissar.

Kommande underhåll:
I årsredovisningen finns en tydlig och strukturerad underhållsplan för de kommande åren. Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen för följande
större åtgärder:
1. Byte av passagesystem
2. Trapphusrenovering
3. Injustering av värmesystem
4. Relining av ventilationskanalerna- pågår nu och väntas vara klart vecka 8 (enligt arbetsplan).

Planerade åtgärder ska finansieras med nya lån.
Föreningen är fortsatt lågt belånad och lånen som planeras kommer knappt att påverka enligt styrelsen. Det är en god ekonomi i föreningen och för medlems del kommer det inte att märkas någon större skillnad vill styrelsen poängtera.

Kontrollerat 2020-11-13.

Parkering

Föreningen disponerar över 20 parkeringsplatser. Dessa kostar 400 kr/månaden och det är cirka 10 års kötid till dessa. Kontrollerat med styrelsen 2020-09-04. Kommunal boendeparkering råder i området och kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan görs hos gatukontoret 040-34 45 00.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Ansluten till kollektivt bredband via Bredband2. Hastighet: 100 Mbit/s. Kostnad för bredband ingår i månadsavgiften. I samband med inflyttning tillkommer en uppstartskostnad om 200 kr.

Dock kommer föreningen att byta leverantör efter årsskiftet, vilket leder till att hastigheten ökar till 1000/1000. Det avtalet är med Halebop (via HSB Bolina). Detta avtal är också något billigare (70kr/lgh), så den avgiften kommer att påverkas till det bättre.
Kontrollerat 2020-11-13.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder trivsam innergård med vackra planteringar, stensatta gångar och mysiga utemöbler. Innergården vetter mot Malmös fina paradgata Regementsgatan och omges av fastighetens U-formade byggnad. Här finns cykelställ (delvis under tak) och ett nytt miljöhus för sophantering.

Gemensamma utrymmen

Till de flesta lägenheter hör ett vindsförråd och ett källarförråd.
Föreningen tillhandahåller en övernattningslägenhet med adress Skvadronsgatan 9A som går att hyra för 300 kr/natten. I övernattningslägenheten finns både kök och badrum. I källaren finns tre fina tvättstugor som är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp eller torkrum.

Uteplats/balkong

Stor möblerbar balkong i soligt söderläge!

Parkering

Kommunal boendeparkering råder i området och kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan görs hos gatukontoret 040-34 45 00.

Månadsavgift

Avgift
3 009 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. El läses av och debiteras per förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,74624%
Andel av årsavgiften är
0,77541%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
59
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1945

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Erikstorpsgatan 22

Erikstorpsgatan 22,
217 54 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Rebecka Alskog

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641942

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikstorpsgatan 22
  Pris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 200 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 5A
  Pris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 965 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 27E
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 220 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikstorpsgatan 22
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 009 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ernst Ahlgrensgatan 2B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 925 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 31C
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!