Ribersborgstvåa i stilrent utförande

Ribersborg, Malmö

Kilian Zollsgatan 21A

På förhand
Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
3 678 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Balkong
Ja

Ribersborgstvåa i stilrent utförande

På bekväma våning 2 med västerbalkong, renoverat kök och helkaklat badrum erbjuds nu en bra planerad tvårummare med 53 väl avvägda kvadratmeter.

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Kilian Zollsgatan 21A!

På kanske det mest bekväma läget i trapphuset, andra våningen utan hiss, presenteras en läcker tvårumslägenhet. Här välkomnas du till ett charmigt hem med 53 väldisponerade kvadratmeter som ödmjukt stoltserar med smakfullt renoverat kök, helkaklat badrum samt en möblerbar balkong i soligt västerläge. Bostaden håller genomgående modern standard med stilrena och tidlösa materialval. Här kan du flytta rakt in utan att låta utföra kostsamma renoveringar.

Det lugna området med närhet till mängder av bekvämligheter skapar mervärden och det är förtjusande enkelt att låta sig bli bortskämd. I nära anslutning till bostaden finns utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar och för den med pigga ben så finns smidiga cykelvägar. På Kilian Zollsgatan 21A lever du i hjärtat av Ribersborg med promenadavstånd till såväl grönområden som hav och strand. En kort cykeltur bort ligger Malmö Högskola samt centralstationen och den innersta stadskärnan. Det geografiska läget likväl som den invändiga bostaden lämpar sig perfekt för paret, singeln eller studenten.

Interiör

Hall
Välkomnande hall med säkerhetsdörr och snygg garderob med skjutdörrar. Vita väggar och praktiskt mosaikgolv i ljusa toner skapar en ljus och fräsch boendemiljö som enhetligt löper vidare in i lägenheten.

Kök
Bostaden har ett förstklassigt kök som är välutrustat och löper i den vita linjen. Snygg vit skåpsinredning möter bänkskiva i massivt trä och vitt kakel i en smakfull kombination. Väggarna är i övrigt vita. Köket rymmer matbord för ca 4-6 personer och maskinparken består av: induktionshäll (2014), ugn (2014), kombinerad kyl/frys (2018), diskmaskin (2014) och fläkt (2014).

Vardagsrum
Bostadens trivsamma sällskapsrum har bra ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet och utgången till västerbalkongen. Rummet rymmer förslagsvis soffgrupp, mediamöblemang och matsalsbord. Fin parkett pryder golvet och väggarna är vita.

Sovrum
Rymligt och stilrent sovrum som erbjuder plats för dubbelsäng, sängmöbel och större garderobsmöblemang. Om så önskas finns ytterligare yta att inreda efter behov. I sovrummet är väggarna enhetligt vita och på golvet vilar parkett.

Badrum
Direkt till höger i hallen återfinns det helkaklade badrummet som löper i vitt och svart. Badrummet är utrustat med wc-stol, badkar med dusch, handfat och badrumsskåp. Badrummet är renoverat i regi av bostadsrättsföreningen 2010.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i väster

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Övrigt

Säljaren informerar om att följande egendom inkluderas i överlåtelsen: garderob i hall och sovrum, badkar och gardinstänger.

Säljaren har svarat på en frågelista och man upplyser inte om några kända fel och brister.

Månadsavgift

Avgift
3 678 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägget till hemförsäkringen. Utöver angiven avgift tillkommer ett obligatorisk tillägg om 75 kr/mån avseende kabel-TV.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,65697%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
3261
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
53 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1954

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
175

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hanaholm 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
119
Antal hyresrätter
8
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Hanaholm 1 bildades år 2005 men ombildningen blev verklighet först 2009 då man fick möjlighet att förvärva fastigheten Hanaholm 1. Föreningen är ett privatbostadsföretag (en s.k. äkta förening) och tomten är friköpt. Byggnaderna uppfördes 1952 och är ritade av arkitekten Thorsten Roos. Föreningens verksamhet omfattar 119 lägenheter (varav 8 st hyresrätter som säljs av efterhand och genererar intäkter till föreningen) och 6 st lokaler. Adresserna är Sergels väg 5 A-C, Tessins väg 12 och Killian Zollsgatan 21 A-B. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

Föreningens ekonomi:
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2019-07-02).

Medlemskap vid överlåtelse:
Föreningen accepterar juridiska personer som medlemmar. Föreningen accepterar delat ägande.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommande renoveringar (påbörjas till hösten)
- Utbyte av delar av utemiljön.
- Nytt tätskikt på garaget

Utförda renoveringar
- 1994 Fönsterrenovering (2-glasfönster i trä kläddes in med aluminium)
- 2009 V/A-stammar i kök och badrum provtryckets och spolades
- 2009 Balkonger renoverades
- 2010 Elstigare byttes
- 2010 Balkongräcken och balkongväggar gjordes vid
- 2010-11 Samtliga badrum renoverades
- 2011 Brister i fasad och tak åtgärdades
- 2011 Källargångar och trapphus målades
- 2011 Underhåll av innergården
- 2011 Renovering av ventilation har påbörjats
- 2014 Besiktning och renovering av ventilationen har slutförts
- 2014 Relining av avloppsstammar på Sergels väg och Kilian Zollsgatan
- 2014 Fibernät från Bredbandsbolaget installerades
- 2015 Byte av tappvattenstammar
- 2015 Relining avloppsstammar på Tessins väg
- 2016 Relining av spillvattenledningar
- 2017 Anmärkningar efter OVK-besiktningen åtgärdades
- 2017 Byte av tak

Parkering

Föreningen erbjuder 75 garageplatser och 6 parkeringsplatser. Föreningens medlemmar kan hyra garageplats för 250-500 kr/mån, parkeringsplats för 500 kr/mån och MC-plats för 220 kr/mån.

Separat kösystem tillämpas.
För mer information kontakta: garage@hanaholm1.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem. En obligatorisk kostnad för kabel-TV tillkommer månadsavgiften med 75 kr/mån.
Bredband finns tillgängligt via ComHem alternativt fibernät via Bredbandsbolaget. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget abonnemang.

Gårdsplats/innergård

På föreningens trivsamma innergård finns sittplatser och lekplats med sandlåda och gungställning.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en övernattningslägenhet som kan hyras för ca 250-400kr/natt och en samlingslokal för 30 personer som kan hyras för 300 kr/dygn. I övernattningslägenheten finns kök, badrum och allrum med sängplats för fyra personer. Övernattningslägenheten ligger på första våningen på Sergels väg 5B. Bilder på övernattningslägenhet och samlingslokal finns på föreningens hemsida. Länk här:
http://www.hanaholm1.se/gastlagenhet

Föreningen erbjuder fem gemensamma tvättstugor som är belägna i källarplan. Respektive tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och separat torkrum.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med ordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida: www.hanaholm1.se, där du bland annat finner kontaktuppgifter till styrelsen.

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Kilian Zollsgatan 21A

Kilian Zollsgatan 21A,
217 56 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikstorpsgatan 22
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 009 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 27A
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 626 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikstorpsgatan 24
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 020 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Roslins väg 18B
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 561 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ernst Ahlgrensgatan 4C
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 771 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikstorpsgatan 22
  Pris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 009 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Tessins väg 14
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 667 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm

  Visning: 2020-09-28 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Nils Forsbergsgatan 7B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 308 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Visning: 2020-09-27 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 31C
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 969 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!