Ateljévåning med det lilla extra

Ribersborg, Malmö

Kilian Zollsgatan 21A

På förhand
Pris
1 895 000 kr
Avgift
3 286 kr
Antal rum
1,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Boarea / Biarea
55 kvm / 11,39 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ateljévåning med det lilla extra

Charmig och ljus vindslägenhet med stora öppna ytor, välutrustat kök och badrum samt praktisk sovhörna. Bostaden har 66 kvm golvyta (55 kvm boarea).

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Det är något visst med Ribersborg – havets ständiga närvaro, det rika restaurang- och caféutbudet och närheten till stadens mittpunkt. Kanske är det detta som gör att Ribersborg idag är ett av Malmös absolut populäraste områden att bosätta sig i?

Högst upp i huset på Kilian Zollsgatan 21A presenteras en charmig och ljus bostad som i färg och form för tankarna till en ateljélägenhet i en internationell storstad. Lägenheten är arkitektritad 1952, av Thorsten Roos, som konstnärsateljé. Idag har bostaden renoverats och byggts ut men de forna karaktärsdragen består. Lägenheten fördelar sig över totalt 66 kvm golvyta (55 kvm boarea) där sociala ytor och ljusinsläpp står i fokus. Till detta adderas helkaklat badrum samt snyggt kök med rustik känsla. Via det stora fönsterpartiet i söder flödar ljuset liksom utsikten över träd och takåsar inte gör någon besviken.

Bostadsrättsföreningen Hanaholm 1 är omtyckt och välskött. Förening ombildades 2009 och man har sedan dess varit engagerad och skött om fastigheten med omsorg. Sedan ombildningen har man gjort flera tyngre underhållsåtgärder för exempel fasaden, avloppsstammarna och taket för att nämna några. Trots en föreningen med "bara" 10 år i bagaget, en tung historik av renoveringar/underhåll samt att man äger tomtmarken har man stabil ekonomi med en sund belåning. I föreningens källare finns dessutom garage som går att hyra till ett förmånligt pris.

Läget är toppen, föreningen stabil och bostaden har absolut det lilla extra. Här erbjuds förutsättningar som banar väg för ett trivsamt boende i många år framöver. Varmt välkommen på visning!

Interiör

Bjurfors presenterar en smakfull ateljévåning med många trevliga attribut och egenskaper. Bostadens disponeras med kök i öppen planlösning mot sällskapsrummet, samt ett separat sovutrymme och badrum. Nedan följer en konkret beskrivning vad gäller färg- och materialval i bostadens rum/utrymmen.

Hall
Säkerhetsdörr, stavparkett och vita väggar. Förvaringsmöjligheter i två garderober.

Allrum/Ateljé
Stavparkett på golvet med undantag för rostfri plåt invid väggen under snedtaket. Väggarna är vitmålade. Rummet får en fantastisk karaktär tack vare den höga takhöjden, takbjälkar och det stora fönsterpartiet som dränker lägenheten med ljus.

Sovrum/Sovhörna
Delvis stavparkett och delvis rostfri plåt på golvet. Väggarna är vitmålade. Förvaring i ett ca 7 kvm stort förråd.

Kök
Bostadens kök är utrustat med häll, ugn, kyl/frys, fläkt och diskmaskin. Köksinredningen löper med rostfria luckor, vit bänkskiva och vitt kakel. I köket finns plats för matbord för upp till ca 8 personer.

Badrum
Helkaklat badrum med grafitgrått klinkergolv och vita väggar. Här finns handdukstork, wc-stol, handfat med underskåp, dusch och tvättmaskin.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hanaholm 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
119
Antal hyresrätter
8
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Hanaholm 1 bildades år 2005 men ombildningen blev verklighet först 2009 då man fick möjlighet att förvärva fastigheten Hanaholm 1. Föreningen är ett privatbostadsföretag (en s.k. äkta förening) och tomten är friköpt. Byggnaderna uppfördes 1952 och är ritade av arkitekten Thorsten Roos. Föreningens verksamhet omfattar 119 lägenheter (varav 8 st hyresrätter som säljs av efterhand och genererar intäkter till föreningen) och 6 st lokaler. Adresserna är Sergels väg 5 A-C, Tessins väg 12 och Killian Zollsgatan 21 A-B. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

Föreningens ekonomi:
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2019-07-02).

Medlemskap vid överlåtelse:
Föreningen accepterar juridiska personer som medlemmar. Föreningen accepterar delat ägande.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommande renoveringar (påbörjas till hösten)
- Utbyte av delar av utemiljön.
- Nytt tätskikt på garaget

Utförda renoveringar
- 1994 Fönsterrenovering (2-glasfönster i trä kläddes in med aluminium)
- 2009 V/A-stammar i kök och badrum provtryckets och spolades
- 2009 Balkonger renoverades
- 2010 Elstigare byttes
- 2010 Balkongräcken och balkongväggar gjordes vid
- 2010-11 Samtliga badrum renoverades
- 2011 Brister i fasad och tak åtgärdades
- 2011 Källargångar och trapphus målades
- 2011 Underhåll av innergården
- 2011 Renovering av ventilation har påbörjats
- 2014 Besiktning och renovering av ventilationen har slutförts
- 2014 Relining av avloppsstammar på Sergels väg och Kilian Zollsgatan
- 2014 Fibernät från Bredbandsbolaget installerades
- 2015 Byte av tappvattenstammar
- 2015 Relining avloppsstammar på Tessins väg
- 2016 Relining av spillvattenledningar
- 2017 Anmärkningar efter OVK-besiktningen åtgärdades
- 2017 Byte av tak

Parkering

Föreningen erbjuder 75 garageplatser och 6 parkeringsplatser. Föreningens medlemmar kan hyra garageplats för 250-500 kr/mån, parkeringsplats för 500 kr/mån och MC-plats för 200 kr/mån.

Separat kösystem tillämpas. För tillfället är det kö, kötid minst 2 månader.
För mer information kontakta: garage@hanaholm1.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem. En obligatorisk kostnad för kabel-TV tillkommer månadsavgiften med 75 kr/mån.
Bredband finns tillgängligt via ComHem alternativt fibernät via Bredbandsbolaget. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget abonnemang.

Gårdsplats/innergård

På föreningens trivsamma innergård finns sittplatser och lekplats med sandlåda och gungställning.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en övernattningslägenhet som kan hyras för ca 250-400kr/natt och en samlingslokal för 30 personer som kan hyras för 300 kr/dygn. I övernattningslägenheten finns kök, badrum och allrum med sängplats för fyra personer. Övernattningslägenheten ligger på första våningen på Sergels väg 5B. Bilder på övernattningslägenhet och samlingslokal finns på föreningens hemsida. Länk här:
http://www.hanaholm1.se/gastlagenhet

Föreningen erbjuder fem gemensamma tvättstugor som är belägna i källarplan. Respektive tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och separat torkrum.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med ordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida: www.hanaholm1.se, där du bland annat finner kontaktuppgifter till styrelsen.

Övriga byggnader/utrymmen

Två vindsförråd hör till lägenheten, ca 6 kvm vardera. Areauppgift från säljaren.

Övrigt

- Lägenheten var från början 1 rum och kök om 48 kvadratmeter, varför lägenheten i föreningens lägenhetsförteckningen (hos Bredablick) är registrerad som just 1 rum och kök om 48 kvm. Andelstalet och Andel av årsavgift baseras på 48 kvm.

- Lägenheten har genomgått en renovering, blivit större och disponeras nu med kök i öppen planlösning mot vardagsrum, samt ett separat sovutrymme. Tidigare ägare har låtit göra uppmätningar som visat total golvyta 66,39 kvm (varav 55 kvm boarea och 11,39 kvm biarea).

- Av ovannämnda anledning marknadsförs bostaden som 1,5 rum och kök, med en boarea om 55 kvm.

- Samtliga areauppgifter grundar sig i uppmätning från tidigare ägare. Areauppgifter från såväl föreningen som från uppmätning kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare/spekulant som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 286 kr

I angiven avgift ingår:
värme,
vatten,
bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

Obligatoriskt tillägg om 75 kr/mån för Kabel TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,6259%
Andel av årsavgiften är
0,65526%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
3567
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Nej
Rum
1,5
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
55 kvm*
Biarea
11,39 kvm
Vindsvåning
Ja

* Golvyta 66,39 kvm, varav boarea 55 kvm, enligt mätning av tidigare ägare (läs mer under övrigt).

Byggnadssätt

Byggår
1952

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
150
Energideklarationsdatum
2018-11-30

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Kilian Zollsgatan 21A

Kilian Zollsgatan 21A,
217 56 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Kilian Zollsgatan 2A
  Utgångspris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 796 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Ernst Ahlgrensgatan 2B
  Pris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 263 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2019-09-22 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sergels Väg 4
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 422 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  83,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Kilian Zollsgatan 5C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 887 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2019-09-15 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 25C
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 933 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 28B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 321 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  73 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 678 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 969 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!