Stor Ribersborgstvåa med västerbalkong

Ribersborg, Malmö

Kilian Zollsgatan 31C

På förhand
Pris
1 995 000 kr
Avgift
3 731 kr
Antal rum
2
Boarea
63 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Balkong
Ja

Stor Ribersborgstvåa med västerbalkong

Välkommen till en stor tvårumslägenhet på omtyckt adress. Genomgående planlösning, fiskbensparkett och västervänd balkong är några av godbitarna.

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utvald detaljbild. Kilian Zollsgatan 31C - Bjurfors
. Kilian Zollsgatan 31C - Bjurfors

Härlig västerbalkong med lummig omgivning

. Kilian Zollsgatan 31C - Bjurfors
. Kilian Zollsgatan 31C - Bjurfors
. Kilian Zollsgatan 31C - Bjurfors
Utvald detaljbild. Kilian Zollsgatan 31C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Kilian Zollsgatan 31C!

Bakom den teglade fasaden från 40-talet erbjuds en välplanerad tvårumslägenhet med trivsam känsla. Bostaden stoltserar med stilrent kök, helkaklat badrum, genomgående planlösning, vacker fiskbensparkett samt en charmig gårdsvänd balkong i väster. Lägenheten är belägen i trapphuset längst in på gården och är till stor del skonad från trafik, insyn och störningar från omgivningen.

Bostaden är attraktiv och det geografiska läget är inte heller det blygsamt. På centralt läge i Ribersborg finner vi Kilian Zollsgatan, en tyst och undangömd gata mitt i en av Malmös mest populära stadsdelar. Läget ligger fint bland klassiska gatustråk i Ribersborgs mysigaste delar strax intill Ribersborgsstranden och Öresundsparken. Runt hörnet lockar populära restauranger och stadens puls. Vill man ha lugn och ro kan man gå ner till havet eller ta en promenad längs Limhamnsfältet. I närområdet ges vi dessutom utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar, cykelleder och närhet till Centralstationen. Helt enkelt ett läge med utmärkta förutsättningar för att uppleva det bästa av Malmö.

Välkommen!

Interiör

Bjurfors presenterar en tvårumslägenhet som fördelar sig över 63 välplanerade kvadratmeter. Nedan följer en konkret beskrivning av bostadens rum med materialval och attribut.

Hall
Säkerhetsdörr, fiskbensparkett och vita väggar. Förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober/klädkammare.

Vardagsrum
Fiskbensparkett kombineras med vita väggar samt en grå fondvägg. Rummet erbjuder plats för stor soffgrupp samt matsalsgrupp. Från vardagsrummet nås bostadens balkong.

Kök
Bostadens kök är utrustat med gashäll, ugn, kyl/frys samt kolfilterfläkt. Skåpsinredningen är vit och bänkskiva samt kakel i svart/grå nyans. Väggarna är vita med undantag för mönstrad fondvägg, vit laminat pryder golvet.

Sovrum
Vitt laminatgolv kombineras med vitmålade väggar samt grönmålad fondvägg. Förvaring i fristående garderober som inkluderas i överlåtelsen.

Badrum
Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vita väggar. Här finns wc-stol, handdukstork, handfat, spegelskåp samt dusch.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i väster

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd (ca 3,24 kvm) och ett vindsförråd (ca 3,24 kvm, exklusive ytan under snedtak) hör till lägenheten. Areauppgifter från säljaren.

Övrigt

Säljaren informerar om att de garderoberna i sovrummet inkluderas i överlåtelsen.

Säljaren har svarat på en frågelista och man upplyser inte om några kända fel/brister.

Månadsavgift

Avgift
3 731 kr

Angiven månadsavgift inkluderar värme, vatten och bostadsrättstillägg. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 299kr/mån avseende kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,4529%
Andel av årsavgiften är
2,5904%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
4
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
63 kvm**

* Halvtrappa upp över entréplan/markplan.

** Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1945

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
150
Energideklarationsdatum
2010-04-01

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Krageholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
40
Antal hyresrätter
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Krageholm bildades 2003 och består av 42 lägenheten, varav 3 är hyresrätter. Denna föreningen äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

Avgiftshöjningar
Styrelsen beslutade att höja årsavgifterna med 2% 2020-04-01. Ang kommande höjningar så tas detta upp på kommande budgetmöte hösten 2020.

Medlemskap
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Delat ägande är ok under förutsättning att den boende även en del av bostaden.

Energideklaration
Energideklarationen kommer utföras i höst då det även kommer göras en Radonmätning av fastigheten, detta måste göras under uppvärmningssäsongen. Det är därför ingen ny energideklaration utförts ännu.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
1995 Stambyte av vattenledningar.
2006 Tvättstugorna rustades upp med bl.a. nytt klinkergolv och installation av nya maskiner.
2006 Totalrenovering av samtliga badrum.
2007 Samtliga fönster och balkonger målades.
2009 Trappuppgångarna A, B och C totalrenoverades.
2009 Alla radiatorer har försetts med termostater och ett nytt styrsystem med tryckstyrda pumpar har installerats.
2010 Nya källarfönster av pansarglas monterades.
2010 Omfogning och reparation av fasaden genomfördes.
2011 Postboxar monterades.
2011 Ny belysning med rörelsedetektorer monterades.
2011 Daloc säkerhetsdörrar monterades.
2012-2013 Relining av avloppsstammar.
2012 Upprustning av tvättstugorna.
2013 Renovering av skorstenar, renovering av ventilationssystemet, OVK besiktning.
2013-2014 Omläggning av fastighetens elförsörjning, ny el, ledningar och elcentraler i samtliga lägenheter och källare.
2016 installerades nytt passagesystem till entréerna, miljöhuset och cykelförrådet.
2017 installerades fiber i fastigheten.
2018 renoverades tak, fasad, balkonger och fönster. Samma år renoverades rampen till källaren och ett nytt miljöhus installerades.
2019 Byte av värmecentral

Kommande renoveringar
Uppfräschning av utemiljö kommer att göras men ej bestämt när. Inga andra renoveringar är planerade i dagsläget.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se: www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och fiberoptiskt bredband via Telia.

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns en lummig förgård med stora gröna ytor, utemöbler och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två gemensamma tvättstugor som är belägna i källaren och är utrustade med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. I föreningen finns även ett styrelserum samt ett cykel- och barnvagnsrum.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning och kontakt med representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas man av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Kontakta ansvarig mäklare för kontaktuppgifter till styrelsen.

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Kilian Zollsgatan 31C

Kilian Zollsgatan 31C,
217 56 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikstorpsgatan 22
  Pris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 200 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 5A
  Pris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 965 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 27E
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 220 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikstorpsgatan 22
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 009 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikstorpsgatan 22
  Pris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 009 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!