Etta med balkong

Ribersborg, Malmö

Kilian Zollsgatan 9B

Utgångspris
1 295 000 kr
Avgift
2 086 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
28 kvm

Visning

 • tisdag 13/4, KL 14:00 - 14:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Etta med balkong

Modern och ljus etta med västerbalkong

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Friberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa och fina etta på populära Ribersborg. Denna bostad erbjuder helkaklat badrum och modern kokvrå. Utöver detta finns en stor balkong i härligt västerläge. Lägenheten är lugnt belägen i välskött grönskande förening. På några minuter når du stadskärnans puls samtidigt som du endast har en
kort promenad till havet, stranden och Ribersborgs kallbadhus. Hjärtligt välkommen hem!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kilian 9
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
39
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kilian 9 är en privat bostadsrättsförening som består av 39 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1945. Föreningen bildades 2004 och i samband med det förvärvades fastigheten Beritsholm 9.Tomten är friköpt. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Vatten och el
Vatten debiteras efter individuell förbrukning som ett tillägg på avgiften. Debiteringen sker kvartalsvis, i efterhand. Elavtal tecknas av bostadsrättsinnehavaren med valfri leverantör.

Medlemskap
Delat ägande accepteras (uppdelningen ska vara 90/10 eller 33/33/33 av ägarprocenten). Juridisk person kan accepteras som medlem, styrelsen tar ställning i det enskilda fallet.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2021-03-04).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2005 - De två tvättstugorna renoverades.
2006 - Säkerhetsdörrar sattes in.
2007 - Nya fönster och dörrar installerades. Fasad och balkonger målades.
2011 - Takomläggning och omfogning av skorstenar. Åtgärder avseende trapphusbalkonger samt målning i trapphus och tvättstugor.
2012 - Byte av huvudcentral, lägenhetscentraler, elstammar samt ny el i allmänna utrymmen.
2013 - Nya tvättmaskiner och torktumlare från Electrolux samt ny kallmangel i tvättstuga. Indragning av bredband med fiberoptik från Telia. Byggnation av ett miljöhus utmed Kilian Zollsgatan.
2014 - Ny värmeanläggning.
2014-2015 - Nya tappvattenrör i samtliga utrymmen. Installation av individuella vattenmätare.
2015 - Relining av samtliga avloppsstammar. Indragning av ny tappvattenservis från tomtgräns. Installation av handdukstorkar i badrum. Spolning och reparation av dagvattenrör.
2019 - OVK.

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan, 2015-2040 (se dokument). Dränering och isolering av källaren och renovering av dagvattenssystem samt
renovering av markbeläggning på framsidan och ommmålning av fasad kommer att ske under 2022 enligt underhållsplanen.

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna garage- eller parkeringsplatser. I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: www.malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal för bredband, IP-telefoni och TV via Telia Triple Play, 250/250 gbit . En obligatorisk kostnad om 229 kr/mån tillkommer på månadsavin avseende detta.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen ligger en grönskande innergård med gräsmatta, buskar och träd. Här finns uteplats med möblemang och grillmöjligheter till medlemmarnas förfogande. Det finns även ett miljöhus och cykelställ på gården.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två tvättstugor i källaren som är utrustade med två tvättmaskin, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I källaren finns även cykelrum, lägenhetsförråd och snickarrum.

Övrigt

Informationen om föreningen och fastigheten är inhämtad från årsredovisningen, föreningens hemsida och representant från styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med styrelsen. Besöka gärna föreningens hemsida för mer information: www.kilian9.se

TV/bredband

TV: Telia triple play ingår i avgiften

Bredband: Telia triple play ingår i avgiften

Månadsavgift

Avgift
2 086 kr

I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg. Vatten mäts och läggs som ett tillägg utanpå avgiften. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om 229 kr/mån som avser Telia Triple Play (bredband, IP-telefoni och TV).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,4036%
Andel av årsavgiften är
1,40384%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 295 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Sovrum
1
Boarea
28 kvm*

* Enligt Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2019-09-11

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Kilian Zollsgatan 9B

Kilian Zollsgatan 9B,
217 56 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Friberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Roslins Väg 14B
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 679 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  30 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 2A
  Pris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 909 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 2A
  Pris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 793 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  36 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Roslins väg 2
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 509 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!