Förstklassig funkislägenhet med nyproducerad touch

Ribersborg, Malmö

Kilian Zollsgatan 9C

Utgångspris
3 395 000 kr
Avgift
4 374 kr
Antal rum
3
Boarea
84 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 24/11, KL 14:00 - 14:30

  Bokad visning.

 • måndag 25/11, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

Boka visning

Förstklassig funkislägenhet med nyproducerad touch

Bjurfors presenterar en av säsongens höjdpunkter, en toppenrenoverad lägenhet med känsla av nyproduktion där modern funktion möter funkisdetaljer.

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
Utvald detaljbild. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
Utvald detaljbild. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
Välkommen till Kilian Zollsgatan 9C!. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
Välkommen till Kilian Zollsgatan 9C!
. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
Ribersborg - Malmös mest strandnära bostadsområde!. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
Ribersborg - Malmös mest strandnära bostadsområde!
. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors
. Kilian Zollsgatan 9C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bjurfors presenterar en av Ribersborgs finaste och mest välplanerade bostäder. Fantastiska ytor i genomgående tappning med magasininspirerad utformning där den vita, stilrena linjen är ett genomgående tema. Fina funkisdetaljer från byggåret möter dagens lösningar med öppen planlösning och påkostad utrustning i kök och badrum. En av säsongens höjdpunkter!

Den speciella känslan infinner sig omgående och redan i hallen känner vi att detta är något utöver det vanliga. Här har hantverkare renoverat varje liten detalj från golv till tak och resultatet är superbt. Ljusinsläppet är fint och rymden i den ombyggda planlösningen är slående. Bostaden är placerad på en hörna med fönster i två väderstreck och balkong i solsäkert västerläge mot gården. Köket är i öppen planlösning med vardagsrummet där ljuvliga sällskapsytor står i fokus. Detta är en representativ bostad för dig som gillar att stå värd när vänner och familj ska samlas.

Bostaden är toppen och det geografiska läget är inte heller det blygsamt. På centralt läge i Ribersborg finner vi Kilian Zollsgatan, en tyst och undangömd gata mitt i en av Malmös mest populära stadsdelar. Läget ligger fint bland klassiska gatustråk i Ribersborgs mysigaste delar strax intill Ribersborgsstranden och Öresundsparken. Runt hörnet lockar populära restauranger och stadens puls. Vill man ha lugn och ro kan man gå ner till havet eller ta en promenad längs Limhamnsfältet. I närområdet ges vi dessutom utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar, cykelleder och närhet till Centralstationen. Helt enkelt ett läge med utmärkta förutsättningar för att uppleva det bästa av Malmö.

Interiör

Tre rum och kök fördelat över ca 84 älskvärda och toppenrenoverade kvadratmeter. Bostaden är genomgående stilren och välhållen, nedan följer en konkret beskrivning av bostadens samtliga rum med materialval och attribut.

Hall
Säkerhetsdörr, grått klinkergolv (med komfortvärme) och vita väggar. Bra förvaringsmöjligheter i stor skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum
Fiskbensparkett kombineras med vita väggar. Öppen planlösning mot köket och hörnläge med fönster i två väderstreck ger rummet härlig karaktär. Här erbjuds plats för stora umgängesytor.

Kök
Bostaden har ett välutrustat kök med maskinpark från 2018 bestående av häll, varmlufts ugn, ångugn, mikro, kyl/frys, kolfilterfläkt, diskmaskin, värmelåda samt vinkyl. Skåpsinredningen löper i vitt med vit bänkskiva i Corian med integrerad vask. I övrigt vita väggar, fiskbensparkett på golvet och öppen planlösning mot vardagsrummet. Härifrån nås även bostadens västervända balkong.

Sovrum 1 / Master bedroom
Fiskbensparkett kombineras med vita väggar samt grå fondvägg.

Sovrum 2 / Barnrum / Gästrum / Kontor
Grå heltäckningsmatta kombineras med vita väggar. Förvaring i stor skjutdörrsgarderob.

Badrum
Förstklassigt badrum i helkaklad tappning renoverat med hotellkänsla. Här finns wc-stol, handfat med underskåp, dusch med unidrain hörnbrunn, spegelskåp samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare från LG.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i väster

Övriga byggnader/utrymmen

Två förråd hör till lägenheten. Källarförråd om ca 5 kvm och vindsförråd om ca 8 kvm. Areauppgifter från säljaren.

Övrigt

Säljaren informerar om att tvättmaskin samt router (från Telia) inkluderas i överlåtelsen.

Säljaren har svarat på en frågelista och upplyser om att låset till toaletten inte fungerar. Utöver detta upplyser man inte om några kända fel och brister.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 374 kr

I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om 259 kr/mån som avser Telia Triple Play (bredband, IP-telefoni och TV). Kostnad för vatten debiteras kvartalsvis efter individuell förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,30109%
Andel av årsavgiften är
3,30647%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 395 000 kr
Lägenhetsnummer
28
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
84 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1945

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
112
Energideklarationsdatum
2019-09-11

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kilian 9
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
39
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kilian 9 är en privat bostadsrättsförening som består av 39 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1945. Föreningen bildades 2004 och i samband med det förvärvades fastigheten Beritsholm 9.

Ekonomi/Avgiftshöjningar
Tomten är friköpt. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2019-07-11). December månad 2019 kommer även att vara avgiftsfri. Under 2017 såldes föreningens sista hyresrätt vilket möjliggjorde för extra amorteringar.

Vatten och el
Vatten debiteras efter individuell förbrukning som ett tillägg på avgiften. Debiteringen sker kvartalsvis, i efterhand. Elavtal tecknas av bostadsrättsinnehavaren med valfri leverantör.

Medlemskap
Delat ägande accepteras (uppdelningen ska vara 90/10 eller 33/33/33 av ägarprocenten). Juridisk person kan accepteras som medlem, styrelsen tar ställning i det enskilda fallet.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2005 - De två tvättstugorna renoverades.
2006 - Säkerhetsdörrar sattes in.
2007 - Nya fönster och dörrar installerades. Fasad och balkonger målades.
2011 - Takomläggning och omfogning av skorstenar. Åtgärder avseende trapphusbalkonger samt målning i trapphus och tvättstugor.
2012 - Byte av huvudcentral, lägenhetscentraler, elstammar samt ny el i allmänna utrymmen.
2013 - Nya tvättmaskiner och torktumlare från Electrolux samt ny kallmangel i tvättstuga. Indragning av bredband med fiberoptik från Telia. Byggnation av ett miljöhus utmed Kilian Zollsgatan.
2014 - Ny värmeanläggning.
2014-2015 - Nya tappvattenrör i samtliga utrymmen. Installation av individuella vattenmätare.
2015 - Relining av samtliga avloppsstammar. Indragning av ny tappvattenservis från tomtgräns. Installation av handdukstorkar i badrum. Spolning och reparation av dagvattenrör.
2019 - OVK.

Kommande renoveringar
För närvarande planeras inte några större renoveringar inom den närmsta framtiden. Föreningen följer en underhållsplan, 2015-2040 (se dokument).

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna garage- eller parkeringsplatser. I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: www.malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal för bredband, IP-telefoni och TV via Telia Triple Play. En obligatorisk kostnad om 259 kr/mån tillkommer på månadsavin avseende detta.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen ligger en grönskande innergård med gräsmatta, buskar och träd. Här finns uteplats med möblemang och grillmöjligheter till medlemmarnas förfogande. Det finns även ett miljöhus och cykelställ på gården.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två tvättstugor i källaren som är utrustade med två tvättmaskin, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I källaren finns även cykelrum, lägenhetsförråd och snickarrum.

Övrigt

Informationen om föreningen och fastigheten är inhämtad från årsredovisningen, föreningens hemsida och representant från styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med styrelsen. Besöka gärna föreningens hemsida för mer information: www.kilian9.se

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Kilian Zollsgatan 9C

Kilian Zollsgatan 9C,
217 56 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sergels väg 4
  Pris
  3 625 000 kr
  Månadsavgift
  6 831 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  105,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-11-23

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Nicoloviusgatan 5A
  Utgångspris
  2 075 000 kr
  Månadsavgift
  3 210 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Visning: 2019-11-24 15.10 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Ola Hanssonsgatan 3B
  Pris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 043 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Visning: 2019-11-24 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Limhamnsvägen 12C
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 242 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Limhamnsvägen 6C
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 623 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  94,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ola Hanssonsgatan 3B
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 631 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 969 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!