Ribersborgstrea på stark adress

Ribersborg, Malmö

Limhamnsvägen 12C

På förhand
Utgångspris
3 195 000 kr
Avgift
4 242 kr
Antal rum
3
Boarea
74 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 9
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ribersborgstrea på stark adress

Inflyttningsklar lägenhet på omtyckta och havsnära Limhamnsvägen. Välkommen!

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

 • Extra kontaktperson

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Limhamnsvägen 12C!

Nu finns möjlighet att förvärva en läcker trerummare på en av Malmös mest attraktiva och omtyckta adresser, Limhamnsvägen. Ett stenkast från Ribersborgsstranden och havet ligger denna vackra funkisfastighet som förenar närhet till stadens puls med rogivande naturskön omgivning. Förutsättningar som banar väg för en trivsam livsstil i många år framåt.

Bostaden fördelar sig över 74 generösa kvadratmeter och stoltserar med stora fönsterpartier, härliga sociala ytor, renoverat badrum och gäst-wc samt mer därtill. Bostadens balkong vetter åt öster och erbjuder morgon- och förmiddagssol samt en härlig vy mot Turning Torso. Här bor du på svårslaget läge i en bostad med hög trivselfaktor.

Ta chansen medan du kan, förvärva din nya bostad i omtyckta Brf Öresundsdammarna med trevliga grannar samt hav och strand utanför porten. Området erbjuder närhet till mängder av bekvämligheter som skapar mervärden för grannskapet. Här bor du med närhet till ett brett utbud av bussförbindelser, livsmedelsaffärer, gym, restauranger och caféer m.m. Med en kortare promenad genom vackra Slottsparken når man dessutom den centrala stadskärnan. Av just dessa anledningar är Ribersborg ansett som ett av Malmös mest attraktiva områden.

Interiör

Tre rum och kök fördelat över 74 kvadratmeter. Bostaden är renoverad med bevarade stilrena färg- och materialval. Nedan följer en konkret beskrivning av bostadens samtliga rum.

Hall
Säkerhetsdörr, mörkt laminatgolv och målade väggar i grön/grå nyans.

Kök
Utrustat med spis/ugn, mikro, kyl/frys, kolfilterfläkt och diskmaskin. Skåpsinredningen löper i grått med bänkskiva i Alm och ljusgrå mosaik som stänkskydd. I övrigt vita väggar och mörkt klinkergolv.

Vardagsrum
Parkettgolv (slipat och hårdvaxoljebehandlat) kombineras med vitmålade väggar. Härifrån nås den härliga balkongen.

Sovrum 1 / Master bedroom
Parkettgolv (slipat och hårdvaxoljebehandlat) kombineras med gråmålade väggar.

Sovrum 2 / Gästrum / Kontor
Parkettgolv kombineras med vitmålade väggar med grå fondvägg.

Badrum
Helkaklat i vitt med mörkgrått klinkergolv (med golvvärme). Här finns infällda spotlights i taket, handdukstork, wc-stol, handfat, badrumsskåp, duschhörna med vikbara glasdörrar samt tvättmaskin.

Gäst-WC
Betongputs på väggarna och mörkgrått klinkergolv (med golvvärme). Här finns infällda spotlights i taket, golvvärme, wc-stol och handfat.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i öster med soltimmar under förmiddagen. Fri utsikt över grönområden och bort mot Turning Torso.

Övriga byggnader/utrymmen

2st källarförråd hör till lägenheten.

Övrigt

Säljaren informerar om att spegeln i det lilla badrummet inte inkluderas i överlåtelsen.

Säljaren upplyser att om ugn och diskmaskin är igång samtidigt finns det risk att strömmen bryts. Utöver detta inga kända fel och brister.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 242 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer obligatoriska kostnader för bredband om 120 kr och 60 kr för kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,93577%
Andel av årsavgiften är
0,93577%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 195 000 kr
Lägenhetsnummer
79
Våningsplan
2 av 9
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
74 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
137
Energideklarationsdatum
2009-10-01

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Öresundsdammarna
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
105
Antal hyresrätter
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Öresundsdammarna ombildades från hyresrätter till bostadsrätter år 2008 (själva föreningen registrerades 1986) och verksamheten omfattar 105 lägenheter varav 7 fortfarande är hyresrätter. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick och tekniska förvaltning sköts av Lars Hansson i Skåne. Föreningens tomt är friköpt.

Avgiftshöjningar
Inga planerade i dagsläget (2019-10-07).

Medlemskap
Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Den boende måste dock vara folkbokförd på adressen. Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.

EL
En ny energideklaration kommer att utföras i oktober 2019.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
Ca 1990 Fönster
2008 Porttelefoner
2009 Byte av tappvattenstammar
2010 Relining av avloppsstammar
2011 Genomgång av ventilation och värmecentral.
2011 Nya termostater samt luftning av samtliga element i alla lägenheter.
2011 Balkonger och fasad, målning av entréportar, nytt golv på takterrasserna.
2011 Byte av stamventiler i källaren samt byte av termostatventiler i lägenheterna.
2012 Byte av elstammar i hela fastigheten samt 3 fas-el och jordfelsbrytare till lägenheterna
2013 All grönska på gården har återställts. Hela gården är nyplanterad.
2013 Dränering
2014 Målningsarbete i källare och trapphus
2015-2016 Hissrenovering i trappa A och B.
2017 Takrenovering/målning och taken över de gemensamma terrasserna bytts ut.
2017 Hissrenovering trapp C.

Planerade renoveringar
2020-2024 byte av element (om det behövs).
2027 Fönsterbyte enligt underhållsplanen.

Parkering

Föreningen har 25 parkeringsplatser för uthyrning utomhus (220 kr/mån), 18 garageplatser (450 kr/mån) samt 2 motorcykel/mopedplatser i garage (175 kr/mån).

Kösystem gäller och föreningen har upprättat en separat turordningslista för utomhusplats respektive garageplats. För att anmäla sig till listan kontaktar man Bredablick Förvaltning: info@bblick.se.

TV/bredband

Föreningen har avtal med Ownit avseende bredband.
Com Hem och Telenor kan leverera kabel-TV och telefoni.

Gårdsplats/innergård

Trivsam innergård med grönytor, planteringar, grillplats och lekplats. Här finns även gemensamma utemöbler.

Det finns även två stora och härliga gemensamma takterrasser, gasolgrill och fantastisk utsikt över grönområde, hav, strand och Västra Hamnen.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns även ett cykelförråd och ett barnvagnsrum. Tre tvättstugor finns i källaren med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel.

Övrigt

Föreningsinformationen har inhämtats genom årsredovisning från 2018, föreningens hemsida samt en representant i styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera informationen om något är utav stor vikt för denna som köpare. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brforesundsdammarna.se

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Limhamnsvägen 12C

Limhamnsvägen 12C,
217 59 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

 • Extra kontaktperson

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nils Forsbergsgatan 11
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 426 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Limhamnsvägen 12B
  Pris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 845 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 31C
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 25C
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 933 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 969 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!