Ribersborgsjuvel

Ribersborg, Malmö

Peterstorpsvägen 4

Exklusiv
Utgångspris
10 995 000 kr
Avgift
5 986 kr
Antal rum
4
Boarea
159 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
9 av 10
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Ribersborgsjuvel

Bjurfors Exklusiv presenterar en genomrenoverad våning på toppen av anrika Ribershus med svindlande havsvyer

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

film
. Peterstorpsvägen 4 - Bjurfors
. Peterstorpsvägen 4 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Peterstorpsvägen 4 - Bjurfors
. Peterstorpsvägen 4 - Bjurfors
Malmös bäst utsikt. Peterstorpsvägen 4 - Bjurfors
Malmös bäst utsikt
. Peterstorpsvägen 4 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Kvällssolens rosaskimrande ljus lägger sig likt ett täcke över fiskbensparketten. Från balkongdörrarna anas en stilla bris som för med sig en doft av hav. Från balkongerna i väster blottas en vidsträckt vy över Ribersborgsstranden, Öresund och Västra hamnen. Känslan på nionde våningen i Ribershus är onekligen en smula magisk - liksom den genomgående bostaden på 159 kvadratmeter.

Lägenheten representerar den tidstypiska funktionalistiska arkitekturen med bravur, samtidigt som det moderna behovet tillgodoses genom öppen planlösning och samtida funktioner. När bostaden genomgick en omfattande renovering för fyra år sedan, var målet tydligt. Hela bostaden skulle ha ett genomgående enhetligt stilmässigt intryck, tidsenliga och påkostade materialval och originaldetaljerna skulle framhävas. Resultatet blev som önskat - en perfekt balans mellan det moderna och ursprungliga. Genomgående fiskbensmönstrad parkett, generösa sällskapsytor, två fungerande eldstäder, perspektivfönster med fönsterbänkar i sten och två balkonger med havsutsikt är bara några av detaljerna som får hjärtat att bulta lite extra.

Köket är sammanlänkat med de sociala ytorna, som bjuder på spännande och tidstypiska former och detaljer. Från dessa rum nås de två balkongerna i väster, där du kan följa solen från hela dagen tills solen går ner över havet. Utöver detta finns disponeras två sovrum, gott om förvaringsutrymmen samt två badrum. Det ena sovrummet kan delas om det finns behov av ett tredje. Välkommen till en bostadsdröm som är redo för inflyttning – på en av Malmös bästa adresser.

Interiör

HAVSDOFT OCH FÅGELSÅNG
I den stilla sommarnatten kan grodornas kväkande höras från dammarna för att på morgonkvisten förgyllas med skön näktergalssång. Ett unikt inslag på en central plats som denna. Fastigheten har en perfekt placering precis intill Malmös stadskärna - tillräckligt långt från störande trafik och bekvämt nära Slottsparkens grönskande oas och strandpromenaden. Huset på Peterstorpsvägen är ett av de första av Ribershus bebyggelse, som såg dagens ljus 1938. Bakom det stod den legendariske byggherren inom funktionalismen stora framfart; Eric Sigfrid Persson. Tack vare sitt banbrytande, enkla formspråk med full fokus på havsutsikt, balkonger, stora ytor, ljusinsläpp och platsbyggda detaljer blev Ribershus känt under namnet ”Sveriges modernaste bostadsanläggning”. Än i dag är området lika attraktivt och är ett signum för Malmö.

På nionde våningen ligger den genomgående våningen som blickar ut mot både öst och väst. Efter en genomgående renovering framstår bostaden i princip som ny men med den genuina känslan troget bevarad. Enhetliga och påkostade materialval präglar lägenheten från början till slut. Dimbar belysning är återkommande i alla rum.

FISKBEN OCH RUNDA FORMER
Du välkomnas in i entré med vita släta väggar och tidstypiskt kalkstensgolv. Takhöjden är voluminös. I en praktisk nisch till vänster förvaras ytterplagg och skor. Direkt till höger nås köket som har vita väggar och en fiskbensmönstrad ekparkett, som är genomgående för lägenhetens alla rum bortsett från hall och badrum. Parketten är nylagd enligt gammal förlaga för att passa ihop med den ursprungliga i sällskapsrummen. Köket har inredning från Kvänum Lindö Art med heltäckande vita släta luckor. Köksön är belagd med en skiva av vit oljad ek medan arbetsytorna har en Corianskiva, som matchar lägenhetens fönsterbänkar och eldstäder i originalutförande. Ovanför arbetsytorna finns skyddande matt köksglas med vitmålad baksida. Maskinerna består bland annat av en fläktkåpa från Fjärsåskupan Ikaros, integrerad kyl och frys från Miele, diskmaskin, spishäll och ugn från Siemens. Blandaren i förgyllt guld kommer från Dornbracht.
Köket öppnar upp sig mot de två sagolika sällskapsrummen, där det första rummet inrymmer matsalen. På den ena väggen återupptas den stilfulla köksinredningen med praktiska över- och underskåp med vita släta luckor samt bänkskiva i oljad ek, belyst av spotlights. I hörnet står en av bostadens fungerande öppna spisar, med rundad form och detaljer av kalksten. De mjuka konturerna återfångas i rummets ena vägg som är välvd och blir till en nisch - perfekt som loungehörna. Genom matsalen kommer du vidare till det luftiga vardagsrummet som har ytterligare en öppen spis i samma utförande som matsalen. Även här är väggarna mjukt rundade på sina ställen. Från matsal och vardagsrum nås våningens två balkonger i västerläge, som båda utlovar spektakulära havsvyer och solnedgångar. Här kan du sitta länge på sommarkvällarna. Du tröttnar aldrig på utsikten.

ROFYLLT FRÅN ÖST TILL VÄST
I anslutning till vardagsrummet visar en vacker halvvägg med lameller vägen till en hall som kan användas till arbetshörna eller förvaringsmöbler. Bredvid ligger det första sovrummet, som har fönster mot väster. I anslutning till hallen finns ett stilfullt badrum som hämtat ur ett inredningsmagasin. Väggar och golv är beklädda med italienska Marazzi-plattor i vitt och petroleumblått med infällda vägghyllor. Ena väggen är klädd med speglar. Samtliga badrumsmöbler är väggfasta och kommer från danska Bad & Stil; en väl tilltagen kommod med dubbla tvättställ, badkar, wc, handdukstorkare och detaljer. Dusch-och handfatsblandare kommer från Vola. I badrummet finns också utrymme för klädvård genom en tvättpelare med tystgående maskiner från Bosch.
Till vänster om entréhallen kommer du vidare till en liten hall och ett anslutande badrum i en något mindre storlek, som följer samma påkostade interiör som det stora. Detta är utrustat med wc, tvättställskommod och duschhörna. I hallen utanför finns ett dubbelt förvaringsskåp. Bredvid nås det spatiösa sovrummet, som tidigare var två rum. Här finns en hel vägg för kläd-och skoförvaring som sannolikt uppskattas av modeentusiasten. Två stora fönsterpartier möter morgonsolen i öst och bjuder på fin utsikt mot Slottsparken. För den som önskar ett tredje sovrum, kan rummet delas igen.

I huset finns fina faciliteter som de boende kan utnyttja såsom en fantastisk gemensam takterrass samt gästlägenhet högst upp. Fastighetens två vaktmästare finns nära till hands på kontoret i källarplanet. Förvaringsutrymmen finns både i källare och vind. Allt för en enkel vardag.

På Peterstorpsvägen 4 får du ett stilsäkert och inflyttningsklart boende med högsta tänkbara kvalitet och välbevarad charm i ett av Malmös vackraste områden.

Fakta

Uteplats/balkong

Två balkonger i väster med utsikt över Öresunds

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 986 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (analogt basutbud). Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras månadsvis en schablonkostnad som årligen läses av och avräknas.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,94%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
10 995 000 kr
Lägenhetsnummer
906/908
Våningsplan
9 av 10
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
159 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1938
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster

Till lägenheten tillhör både ett källar- och vindsförråd

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
129
Energideklarationsdatum
2019-08-27

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Peterstorp 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
85
Antal hyresrätter
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Peterstorp 2 är en välskött förening som bildades 1981 och består av 85 lägenheter (varav 1 hyresrättslägenhet). Föreningens adresser är Ola Hanssonsgatan 3A-B och Peterstorpsvägen 4. Den ekonomiska förvaltningen sköts av AH redovisning AB och den tekniska förvaltningen sköts av LS Fastighetsservice. Denna förening äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Ekonomi:
- För närvarande finns det inte några beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-03-20).
- Den kvarvarande hyresrättslägenheten utgör ett dolt kapital. Så snart hyresgästen säger upp sitt avtal kommer lägenheten att ombildas till bostadsrätt. Köpeskillingen tillfaller föreningen.

El:
Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras en schablonkostnad månadsvis som läses av och avräknas årligen.

Medlemskap:
- Föreningen tillåter så kallat delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall dock äga minst 10% av bostadsrätten.
- Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
- Styrelsen önskar en presentation från köparen i samband med medlemsansökan där köparen bl a berättar hur han/hon ställer sig till engagemang i förening och styrelse.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfpeterstorp.se

Information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Byte av elstammar ca 10-15 år sedan
2008-2009 Byte av samtliga tappvattenstammar och avloppsstammar i köken
2009 Renovering av trapphus
2012 Relining av avloppsstammar i badrummen
2012-2013 Underhåll av fönster
2013 Renovering av balkongernas ytskikt
2015 Utebelysning
2015 Byte av utrustning i tvättstugor
2016 Energibesparingsprojekt och införande av gemensam el
2017 Ombyggnad av utrymningsplan
2018 Nya brandvägar
2018 Ny el i fastighetens gemensamma utrymmen och nya elstammar (3-fas) till samtliga lägenheter
2018 Montering av säkerhetsdörrar
2019 Ommålning av hissar, uppdaterat brandskydd, förstärkning av garagetak och nyplantering av trädgård.
2020 Bättringsmålning av trapphusen

Kommande renoveringar kontroll 2020-03-25):
- 2020 Fasadtvätt mot havssidan (kommer ske inom de närmsta veckorna)
- 2020 Översyn av ventilationen i vissa lägenheter
- 2020 Ändring av hissinredning (kommer färdigställas under hösten)
- 2020 Målning av balkongräcken
- 2020 Ommålning av takterrass och utbyte av järn

Föreningen har nyligen genomfört en besiktning av fastigheten och en ny underhållsplan som sträcker sig 30 år framåt kommer att färdigställas 2020-05-15. Inga större renoveringar planeras inom de närmsta åren.

Parkering

I föreningen finns ett garage med 21 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 550 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Beräknad kötid är ca 5-7 år. Kontakta AH Redovisning om du önskar ställa dig i kö till garageplats. Mail: ahredovisningab@gmail.com Mobil: 073-518 40 70

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Comhem tecknas själv och ingår ej i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Lummiga och välskötta grönytor på båda sidor om huset med planteringar och sittplatser.

Gemensamma utrymmen

Högst upp på 10:e våningen (södergaveln) finns en penthouselägenhet som medlemmarna kan nyttja. Möjlighet finns att boka lägenheten för övernattning, möten och privata fester. Lägenheten kan nyttjas kostnadsfritt under dag- och kvällstid. Vid övernattning tar föreningen ut en avgift om 350 kr/natt. Solterrassen utanför penthouselägenheten har alla tillgång till. I källaren finns cykelförråd, barnvagnsförråd, soprum, mangelrum och två fräscha tvättstugor som är utrustade med vardera tre tvättmaskiner, en torktumlare och tillhörande torkrum.

Övrigt

Nya medlemmar beställer namnskylt hos vaktmästaren. Namnskylten kostar ca 200 kr och betalas av medlem.

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Peterstorpsvägen 4

Peterstorpsvägen 4,
217 59 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37