265 kvadratmeter takterrass på Ribersborg

Ribersborg, Malmö

Regementsgatan 31A

Exklusiv
Utgångspris
12 000 000 kr
Avgift
12 371 kr
Antal rum
7
Boarea
223 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Takterrass
Ja

Visning

 • söndag 29/11

  Endast bokade visningar. Kontakta ansvarig mäklare för tidsbokning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

265 kvadratmeter takterrass på Ribersborg

En spektakulär takvåning på Ribersborg med sju rum och en terrass om hela 265 kvadratmeter. Unik våning med en total yta uppemot 500 kvadratmeter.

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare
  Projektledare Nyproduktion

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Storslagna terrassytor om 265 kvm.
. Regementsgatan 31A - Bjurfors
Terrassen omger hela bostaden i öster, söder och väster. Regementsgatan 31A - Bjurfors
Terrassen omger hela bostaden i öster, söder och väster
. Regementsgatan 31A - Bjurfors
. Regementsgatan 31A - Bjurfors
Utvald detaljbild. Regementsgatan 31A - Bjurfors
. Regementsgatan 31A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Observera att planritningen inte är skalenlig

Beskrivning

Beskrivning

Unik utemiljö. Elegant. Voluminöst. Redan från första stund imponerar våningen uppe på toppen av ett av de välkända U-formade husen på Regementsgatan. Läget är svårslaget. Här bor du på bekvämt gångavstånd till kallbadhuset, ett flertal kaféer, restauranger och butiker. Här är det gott om liv och rörelse men samtidigt möjlighet att dra sig undan och njuta av grönskande parkmiljö och sköna promenadstråk. En kort cykelfärd på cirka 10 minuter tar dig in till Malmös innerstad för mer puls – och vägen genom Slottsparken är njutbar upplevelse i sig.

Våningen ligger i en tidstypisk 1940-talsfastighet som representerar funktionalismens enkla formspråk utan krusiduller. Just denna våning är magnifik och helt unik i sitt slag. Boytan är på generösa 223 kvadratmeter, fördelade på sju rum. I ena delen finns tre voluminösa sällskapsrum och kök. I den andra delen finns hela fyra sovrum samt tvättstuga och badrum. Våningen totalrenoverades av nuvarande ägare som har hittat en utomordentlig balans mellan nutida inslag och charmiga originaldetaljer som fiskbensparkett, skjutdörrar, snickerier, öppen spis och marmorfönsterbänkar.

Som om detta inte vore nog, ramas våningen in av en takterrass som följer hela vägen runt bostaden, i tre väderstreck. Terrassens yta är på ofattbara 265 kvadratmeter och är indelad i flera olika miljöer med pergola, uteplatser och trädäck. Här fås villakänsla mitt i stan.

Interiör

EN ATTRAKTIV STADSDEL. Det är en lördagsmorgon på Regementsgatan och kvarteret har så stilla vaknat till liv. Kaféerna fylls med kunder som ska köpa hem nybakat bröd eller slå sig ner för en kopp kaffe. Längs Regementsgatans boulevardliknande stråk florerar såväl unga som gamla i sakta gemak.

Lägenheten har en genomgående stilfull atmosfär med enhetliga och högkvalitativa materialval rakt igenom. I alla rum i våningen, bortsett från badrum och tvättrum, ligger en ekparkett i originalutförande som har oljats och vaxats i en svartbrun nyans. Samtliga dörrar, till stor del med fyllningar, är av original och målade. I hela bostaden finns noga utvalda belysningspunkter som består av flera infällda spotlights. Det medföljer också ett komplett Sonos-system inklusive två högtalare på terrassen.

STILFULL ENTRÉ. Hissen tar dig högst upp i huset till våningsplan sex. Genom en säkerhetsdörr välkomnas du in i en lång hall med vita väggar och mörkoljad ekparkett. Ytterplaggen hängs av i kapprummet som är inhyst i en nisch till höger. Ytterligare förvaringsplats finns i en skjutdörrsgarderob intill.

Direkt till höger om entrén nås en gästtoalett som har väggar av exklusiv tadelak; en väggbeklädnad som ofta påträffas i ångbad och riads i Marrakech. På golvet ligger plattor av betong. Dörren bredvid leder till ett rymligt badrum där beklädnaden på väggarna varvas med tadelak och kakel medan golvet är belagt med plattor i betong. Badrummet är utrustat med dubbla handfat, regndusch, vägghängt wc och handdukstork. Golvvärme ser till så att dina fötter inte behöver bli kalla.

ROFYLLDA RUM. Till vänster om hallen finns det första sovrummet som har mörkoljad fiskbensparkett på golvet och ljust målade väggar. Ett burspråk med altandörr ut till terrassen i öster möter morgonsolen. Här finns inbyggd förvaring bakom klassiska dörrar.

Bredvid ligger ett elegant och voluminöst sovrum som utan tvekan lever upp till namnet Master bedroom. På golvet ligger mörkoljad fiskbensparkett och väggarna är ljust målade, bortsett från en vägg som har en mönstrad tapet i nougatfärgad ton. Den ena väggen har generöst med klädförvaring i skjutdörrsgarderober. I detta sovrum finns två fönsterpartier med altandörr ut till terrassen i öster.

Det tredje sovrummet ligger bredvid och har mörkoljad fiskbensparkett på golvet och ljusa målade väggar. Här finns ett vackert burspråk mot öster och skjutdörrsgarderober. Nuvarande ägare skapade detta sovrum genom att låna en del av matsalen men kan återställas genom att ta bort väggen igen om en större matsal önskas. Parketten har bevarats löpande under väggen.

Det fjärde sovrummet är placerat till höger om hallen och är något mindre än de andra. Samma vackra parkett ligger på golvet och väggarna är ljust målade med undantag för en vägg som är klädd med en blåvitrandig klassisk tapet. I rummet finns skjutdörrsgarderober. Från detta rum nås terrassen i väster. I anslutning till sovrummen ligger tvättstugan som är utrustad med kombinerad tvättmaskin och torktumlare, arbetsytor och dusch. Utrymmet är helkaklat i vitt med frostat fönster i väst.

FÖR SÄLLSKAPS SKULL. Vidare genom hallen nås de förträffliga sällskapsytorna som erbjuder fantastiska ytor för stora middagsbjudningar, mingelfester och kalas. Sommartid sammanlänkas de dessutom med terrassen, vars yta aldrig tycks ta slut.

Till höger om hallen ligger det öppna köket i modernt utförande från Siematic med vita, släta luckor och bänkskiva av svart granit. En stor köksö med träbänkskiva står centralt och erbjuder både förvaring och ett par sittplatser. Köket är bland annat utrustat med induktionshäll, ugn, två diskmaskiner, avfallskvarn, fläkt, fullstor kyl och frys med kolsyrefunktion och ismaskin samt mikrovågsugn. Altandörrarna öppnar upp till terrassen i väster. Våningens andra entré finns bakom en skjutdörr i köket.

I direkt anslutning till köket finns den eleganta matsalen som rymmer minst tolv sittande middagsgäster och har ett stort ljusinsläpp från flera fönsterpartier. Från matsalen nås terrassen i öster. Bakom en tidstypisk gråmålad spegeldörr, mellan kök och matsal, finns en anslutande gästtoalett som är inredd med svart klinker och kakel.

Längst in i våningen finns två sällskapsrum som separeras av vackra dubbla skjutdörrar. Här är ytorna väl tilltagna och oslagbara vid sociala sammankomster. Väggarna är vitmålade och den mörkoljade parketten pryder även golvet i dessa rum. I sällskapsrummet närmast matsalen finns en härlig nisch som är inredd till läshörna och en murad öppen spis med insats, som är eldningsbar med viss restriktion från föreningen. I sällskapsrummet finns även en maffig platsbyggd hylla med barskåp och skrivplats. Från sällskapsrummen nås terrassen i söder.

UNIK UTEMILJÖ. Att terrassen är imponerande är en underdrift. Här ute råder det villakänsla trots att utsikten över stadens takåsar tydligt talar för motsatsen. Terrassen är indelad i olika rum för att kunna utnyttjas vid olika väder och sollägen. Hela terrassen är belagd med terrakottaklinker men på den södra och västra delen ligger ett trädäck som är skönt att sätta bara fötter på. På detta soldränkta läge kan du bland annat koppla av i skuggan under en charmig pergola. Totalt 17 stycken sol/vindstyrda markiser ger ett behagligt klimat både inne och ute. En sann oas mitt i charmiga Ribersborg.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

265 kvadratmeter terrass belägen i syd, väst och öst. På terrassen har säljarna skapat olika typer av miljöer, bland annat pergola med trädäck i vinkel.

Terrassytans storlek enligt uppgift från bostadsrättsinnehavarna. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Övriga byggnader/utrymmen

Två tillhörande källarförråd.

Parkering

32 garageplatser. Går att hyra för 700 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö på ca 2 år i dagsläget.

Månadsavgift

Avgift
12 371 kr

Inkl värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,67623%
Andel av årsavgiften är
2,72883%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
12 000 000 kr
Lägenhetsnummer
01610
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
7
Sovrum
4
Boarea
223 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1942

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-11-18

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ragnarök
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
105
Antal hyresrätter
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ragnarök bildades 2002 och består av 105 lägenheter med bostadsrätt och 2 med hyresrätt, samt en lägenhet som används som styrelselägenhet/kontor. Föreningens adresser är Regementsgatan 31A-D och Kilian Zollsgatan 28A-B. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Denna förening äger sin mark så de kommer inte påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Avgiftsförändringar
I dagsläget finns det inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-11-23).

Medlemskap
Föreningen accepterar ej delat ägande mellan förälder och barn.
Juridisk person accepteras ej som medlem.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
1992 - Fönsterbyte och fasadrenovering.
2004 - Byttes avloppsstammar i köken och taket målades.
2005 - Byttes tappvattenstammar. Byte av radiatorventiler och injustering av värmeanläggning. Målning av trapphus.
2006 - 2007 Renovering av hissar.
2010 - Nytt underjordiskt garage byggdes. Ny innergård.
2011- Putsning och målning av 2 tvättstugor. Miljöhus byggdes.
2012 - Översyn av klinkers på altaner. Fågelnät på ventilationskanaler i taket. Ombyggnad av en tvättstuga.
2009 - 2014 Åtgärdat fukt i källare.
2014 - Dräneringsarbete. Byte av porttelefonsystem samt ytterdörrar.
2016 - Takrenovering samt renovering av ytskikt på vissa balkonger (balkongerna är ett löpande projekt som sker efter behov). Relining av dagvattenledningar på terrasserna.
2017 - Utfasning av gas. Detta har skett successivt under de senast tio åren. Den 31 maj 2017 klipptes gasen i hela huset.
2018 - Renovering källarutrymme

Pågående/kommande underhåll
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2016-2034. För mer information om underhåll, se årsredovisningen.
2020-2021 - Elstambyte
2023 - 2024 - Målning fasad

Parkering

32 garageplatser. Går att hyra för 700 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö på ca 2 år i dagsläget.

TV/bredband

TV: Ansluten till kabelnät via Telenor. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband: Telia, tecknas själv, ingår ej.

Gårdsplats/innergård

Gemensam, nyanlagd innergård med gräsmattor, rabatter, stenlagda uteplatser och utemöbler.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tre gemensamma tvättstugor i källaren. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även tre torkrum och mangel. Cykelförråd finns också.

Övrigt

Ovanstående information är inhämtad av föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera föreningsinformationen ovan med representant från föreningen.

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Regementsgatan 31A

Regementsgatan 31A,
217 53 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare
  Projektledare Nyproduktion

  :
  Telefon: 0701-64 19 19