Havsnära med vackra originaldetaljer

Ribersborg, Malmö

Sergels väg 12B

Utgångspris
3 895 000 kr
Avgift
5 229 kr
Antal rum
3
Boarea
110 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • tisdag 17/9, KL 17:30 - 18:00

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

 • söndag 22/9, KL 14:00 - 14:30

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Boka visning

Havsnära med vackra originaldetaljer

På havsnära läge, mitt på Ribersborg, presenteras nu en enastående trea med bevarade originaldetaljer, stora sällskapsytor och två balkonger.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På havsnära adress, i hjärtat av Ribersborg, finner du denna hörn-trea om 110 kvadratmeter. Bostaden stoltserar med en renoverad interiör som karaktäriseras bevarad funkischarm. Här varvas originalattribut, så som fiskbensparkett, kalkstensgolv och stora perspektivfönster, med moderna inslag. Därtill adderas stora sällskapsytor, fullutrustat kök och dubbla balkonger.

Mellan havet och staden ligger Ribersborg, ett område känt och omtyckt för sitt funkispräglade formspråk och geografiska läge. Här samsas populära kvartersrestauranger med mysiga caféer och charmiga boutiquer. Ett stenkast bort lockar Ribersborgsstranden med salta stänk och friska promenader och i närområdet finns utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar samt närhet till Citytunneln. Ribersborg erbjuder mängder av bekvämligheter som skapar mervärden och det är förtjusande enkelt att låta sig bli bortskämd. Det är med andra ord ingen slump att Ribersborg av många är ansett som ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Tre rum och kök fördelat över 110 rymliga kvadratmeter. Bostaden är smakfullt renoverad och nedan följer en konkret beskrivning av bostadens rum med materialval och attribut.

Hall
Säkerhetsdörr, kalkstensgolv och vitmålade väggar. Förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober.

Sällskapsrum
Stora sällskapsytor med fiskbensparkett och vitmålade väggar. Härifrån nås den norrvända balkongen.

Kök
Bostadens kök är utrustat med häll, ugn, mikro, kyl/frys, fläkt, diskmaskin och tvättmaskin/torktumlare. Köksinredningen har luckor i ek, bänkskiva i mörk laminat och glasmosaik som stänkskydd. I övrigt vita väggar, ekparkett på golvet samt rum för matplats för ca fyra personer.

Badrum
Badrummet renoverades 2019 (dokumentation finns). Helkaklat utförande med vitt kakel och ljust klinker. Här finns dusch, spegelskåp, handfat och wc-stol.

Sovrum 1
Rymligt rum med fiskbensparkett på golvet vilket kombineras med vita väggar. Goda förvaringsmöjligheter i inbyggd förvaring. Härifrån nås bostadens balkong i österläge.

Sovrum 2
Det mindre rummet bjuder på ullmatta och vita väggar. För den som önskar finns fiskbensparkett under ullmattan.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Två balkonger. En i öst (sovrummet) och en i norr (sällskapsrummet).

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 229 kr

Värme och vatten. El debiteras efter avläsning + fast avgift 50 kr/mån, kabel tv 99 kr/mån och bredband 150 kr/mån tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,038%
Andel av årsavgiften är
0,907%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 895 000 kr
Lägenhetsnummer
219
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
110 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1958

Säljarna upplyser om följande:
- Översta hyllan i frysen får inte fyllas för mycket då detta kan leda till ökad temperatur
- Köksfönstret går inte att vända fullt på grund av nuvarande placering av bänkskåp
- I sovrum 1 finns en missfärgning på golvet bakom dörren
- I köket har golvet "rest" sig på en begränsad yta

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ribersborg 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
136
Antal hyresrätter
8
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1125*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ribersborg 1 är en äkta förening som bildades 2008 och består av två bostadshus med adresserna Sergels väg 12A-B och Nicoloviusgatan 6A-B. I föreningen finns det 136 lägenheter varav 8 är hyresrätter och 3 är hyreslokaler. Ekonomisk förvaltning sköts av Örehus förvaltning. Tomten är friköpt.

Avgiftshöjningar
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2019-08-20).

El
Föreningen har tecknat ett gemensamt elabonnemang som läses av varje månad. Kostnad för den individuella elförbrukningen och en fast elnätsavgift om 50 kr/mån tillkommer utöver månadsavgiften.

Medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande mellan barn och förälder. Ingen speciell ägarfördelning önskas. Juridisk person godkänns endast vid uthyrning av lokal.

Hemsida
Besök föreningens informativa hemsida för mer info: https://www.ribersborg1.se/

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2009 - Avloppsstammarna rensade.
2009 - Styrelserum har färdigställts.
2009 - Nya maskiner installerades i alla tvättstugor.
2009 - Besiktning av tak utfört.
2009 - Nya gårdsarmaturer.
2010 - Byte av portar i två av garagen, byte av torktumlare, färdigställande av gästlägenheten.
2011 - Omläggning av tak, totalrenovering av balkonger, omfogning och tvättning av fasader, byte av tvättmaskiner.
2012-2013 - Uppförande av nytt underjordsgarage väster om Nicoloviusgatan med anläggning av nya utemiljöer.
2013 - Gårdsrenovering, ny anslutning mellan garage och källare på Sergels väg 12.
2014 - Värmeväxlare och styrutrustning för värmesystemet har bytts ut, installation av bredbandsnät i samtliga lägenheter.
2015 - Installation av gemensam el med individuell mätning, nya ventilationsdon i alla lägenheter, tätskiktet till garaget öster om Nicoloviusgatan är färdigrenoverat och ny trädgård är anlagd ovanpå med miljöstation, lekplats, gräsmattor och grillplats.
2016 - Färdigställande av gårdsmiljö mellan husen. Nytt tätskikt på underjordsgaragen mellan husen.
2017 - 3 st nya garageportar. Taggar till garagen.
2018 - Fönsterrenoveringen avslutades i mars 2018. Under arbetet moterades energiisolerglas på insidan av fönstret, tätningslister och dammlister byttes mot nya. Dessutom monterades nya koppelbeslag samt säkerhetsskruv på ytterbågen.
2018 - Renovering av tappvattenstammar.
2019 - Hissrenovering

Planerade och pågående renoveringar:
- Relining av avloppsstammar (preliminärt datum presenteras i slutet av augusti)
- Löpande underhåll utförs kontinuerligt i båda fastigheterna.

Parkering

I föreningen finns 131 garageplatser varav 5 MC-platser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 625 kr/mån och MC-plats kan hyras till en kostnad om 300 kr/mån. Till platserna är det separat kö. Idag är det ingen eller kort kö (kontrollerat 2019-06-27) I övrigt råder kommunal boendeparkering i området. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-tv via ComHem. Kostnad: 99 kr/mån.
Bredband via Ownit. I alla lägenheter finns det ett bredbandsuttag med tillhörande tjänstefördelare/router. Kostnad: 150 kr/mån. Hastighet: 100/100 Mbit/s (symmetrisk överföringshastighet till varje hushåll).

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en välskött förgård med lekplats, grillplats och sittmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor i varje fastighet. Varje tvättstuga är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp eller torkrum och separata mangelrum.

Föreningen har en gästlägenhet som kan bokas via hemsidan mot en avgift om 300 kr/natt (400 kr/natt vid storhelg). Lägenheten ligger i källaren på Sergels väg 12 (ingång vid gaveln).

I båda fastigheterna finns även cykelrum och barnvagnsrum.

Det finns möjlighet att hyra andra rum/utrymmen (förråd) i fastigheten som står tomma. Priset varierar beroende på storlek och utrymme.

Övrigt

Ovanstående information är inhämtad från föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera informationen med föreningens styrelse. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.ribersborg1.se

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Sergels väg 12B

Sergels väg 12B,
217 57 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Ola Hanssonsgatan 3B
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 068 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Visning: 2019-09-19 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sergels Väg 4
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 422 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  83,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 9C
  Pris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 374 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ola Hanssonsgatan 3B
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 301 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 969 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 29C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 338 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!