2:a med riktigt låg avgift - Ribersborg

Ribersborg, Malmö

Sergels Väg 2

Budgivning pågår
Utgångspris
1 875 000 kr
Avgift
1 875 kr
Antal rum
2
Boarea
46 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 17/11, KL 13:30 - 14:00

  Bokad visning.

Boka visning

2:a med riktigt låg avgift - Ribersborg

I en av Malmös bästa föreningar finner vi denna 2:a med öppen planlösning & riktigt låg avgift. Slottsstadens uteserveringar på andra sidan gatan

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bjurfors presenterar nu ett guldkorn bland Ribersborgs u-formade funkishus. Denna gång erbjuds en 2:a med 1875 kr i avgift!

Bostaden mäter 46 kvm och bjuder på en öppen planlösning mellan kök/matplats/vardagsrum. Här är takhöjden rejält tilltagen och rummen känns luftiga tack vare stora fönsterpartier som ligger på rad.

För köparen som är i behov av smarta ytor är denna lägenhet helt rätt. Det finns ett separat sovrum som avskils med karaktäristiska skjutdörrar. Sovrummet är juridiskt sätt inte ett sovrum, men här ryms enkelt dubbelsäng. Här finns också möjlighet att riva väggen mellan kök/vardagsrum och göra t.ex. köks-ö (dubbelkolla alltid med föreningen först). Bra förvaring i walk in closet, samt en inbyggd garderob i sovrum. Föreningen bytte elcentralen för ca 3 år sedan.

HSB Brf Vadsbo tillhör en av de få föreningar i Malmö som är helt obelånade. De äger sin mark och erbjuder både vaktmästare, övernattningsrum, gym, gemensamt elavtal och kollektiv br-försäkring för de boende. Här bor man mitt i Ribersborg med Slottsstadens restauranger på andra sidan gatan, och på gångavstånd finner vi Ica Malmborgs och havet vid Limhamnsfältet.

Se bilder på gästrum, hobbyrum och biblioteket i föreningen här:
www.vadsbo.nu

Varmt välkommen!

Interiör

Regementsgatans berömda U hus erbjuder starka föreningar och häribland anses vår Brf Vadsbo som en av områdets absolut främsta med HSB-certifikat och en otroligt välskött fastighet.

Rundvandringen börjar i trapphuset där gästerna kan ringa på porttelefonen inne i en sk. "förentré". Vår bostad ligger på vån 4 med hiss.

Hall
Bakom säkerhetsdörren finns en hall med avhängningsyta och perfekta förvaringar i en walk in closet. I walk in finns skjutdörrsgarderob och skoförvaring.
Väggarna är vita och på golvet ligger originalparketten.

Badrum
Till höger från hallen finner du bostadens helkaklade badrum. På golvet ligger svart/vit rutigt golv i stil med byggåret och väggarna är helkaklade i vitt. Badrumsutrustningen består av dusch, tvättställ, spegelskåp, toalett och handdukshållare.

Kök/Sällskapsrum
Vidare in i lägenheten öppnar den stora, ljusa sällskapsavdelningen upp sig. Här förenas kök och vardagsrum i en delvis öppen planlösning. Sällskapsytorna bjuder på en träffsäker mix av moderna lösningar och bevarad charm. Stora fönsterpartier välkomnar dagsljuset och stoltserar med vacker utsikt mot trädtopparna vid Sergels väg. Takhöjden i kombination med brädgolvet och fönsterraden sätter karaktär till rummet. I vardagsrummet ryms enkelt en rejäl soffgrupp.

Köket bjuder på inredning från Marbodal med vita luckor och dubbla arbetsytor. Tack vare planlösningen ges en separat matplats i köket, och för den som vill ha helt öppen planlösning ges möjlighet att öppna väggen till sällskapsrummet och på så sätt göra köks-ö (dubbelkolla alltid med föreningen först). Maskinparken består av spis, ugn, fläkt, kyl och frys.

Sovrum
Bostaden erbjuder ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och avlastningsbord. Här finns även en inbyggd garderob som nuvarande ägare nyttjat som ett hemmakontor. Både skjutdörrarna och dörren till "kontoret" går i stil med byggåret. På golvet vilar originalparketten.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vadsbo 1

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostadsrätten ingår ett källarförråd som är ca 4-5 kvm (säljares uppgift). Detta är märkt med lägenhetsnumret 92.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 875 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, (grundutbud) samt bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el och medlemmarna debiteras månadsvis efter faktisk förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,52469%
Andel av årsavgiften är
0,52469%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 875 000 kr
Lägenhetsnummer
92
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
46 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1943

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
126

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Vadsbo
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
121
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Vadsbo är en äkta förening som bildades år 1943 och består av 121 lägenheter samt 1 lokal upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten är u-vinklad med adresserna Regementsgatan 29 A - C, Erikstorpsgatan 26 A - B samt Sergels väg 2. Föreningen bildades år 1943. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Föreningen äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.

El
Föreningen har gemensam el och medlemmarna debiteras månadsvis efter faktisk förbrukning.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkring hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Avgiftsförändringar
Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. (Kontrollerat med ordförande 2019-10-21).

Medlemskap
Föreningen tillåter inte delat ägande, det innebär att de/den som äger bostaden ska också bo i den.
Föreningen tillåter inte juridiska personer som köpare.

Innan inflytt vill styrelsen utföra en tillsyn av bostaden. Vid inträde i en HSB-förvaltad förening tar HSB ut en medlemsavgift om 500 kr, som återfås vid utträde ur HSB.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
På 1990-talet renoverades hissen. Tappvattenstammar och el-stigare byttes ut.
1999 målades fasad och trappuppgång. Balkonger och fönster renoverades.
2002 färdigställdes miljöhuset.
2003 installerades nya maskiner i tvättstugan.
2004 renoverades taket och takterrasserna. I samband med detta så byttes även häng- och stuprännor.
2004/2005 spolades avloppsstammarna.
2005 målades källaren om.
2006 installerades nya maskiner i en av föreningens tvättstugor.
2007 byggdes ett gemensamt gym.
2011 byggdes ny tvättstuga. Det gamla styrelserummet byggdes om till övernattningslägenhet.
2012 färdigställdes grillsalongen.
2013 genomfördes nyanläggning av trädgården på innergården.
2015 renoverades skorstenen.
2017 installerades nya porttelefoner.

Kommande renoveringar
Styrelsen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
2019 - Föreningen har dragit igång ett projekt för att göra en energikartläggning av fastigheten för att effektivisera deras användning av energi och vilka alternativ till uppvärmning som är mest fördelaktiga för föreningen. Kartläggningen är klar och mer info om detta kommer till hösten 2019 (ingen ny info har tillkommit 2019-10-21). Föreningen har bytt ut belysningen mot ledlampor och det inkluderar ny belysning i källaren.
- Det finns planer på att uppdatera alla el-centraler som inte är utbytta till moderna med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

Parkering

I området råder boendeparkering för 15 kr/dygn. För mer information se https://malmo.se/Service/Bygga-och-bo/Utomhusmiljo/Boendeparkering.html

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och fiberoptiskt bredband via Ownit. Möjlighet finns att välja annan leverantör av bredband.

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns en mysig innergård med flera uteplatser och en vinterbonad grillsalong från 2012 som tack vare värmepump kan nyttjas året om. Salongen är utrustad med gasgrill, litet kök och sittplatser för ca 12 personer. Salongen bokas digitalt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en heltidsanställd fastighetsskötare.

Föreningen har 4 tvättstugor, tvättbokning sker digitalt.

2 av tvättstugorna har 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, mangel och separat torkrum.
1 av tvättstugorna har 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, mangel och torkskåp.
1 snabbtvättstuga med en mindre tvättmaskin och torktumlare som inte kan bokas i förväg. Föreningen har även ett mangelrum med en stenmangel för hög finish på mangelresultatet.

Det finns en övernattningslägenhet med dusch och toalett. Övernattningslägenheten kostar ca 200 kr/natt.

För medlemmarna finns hobbyrum, cykelrum, bibliotek och ett gym i källaren. Alla medlemmar får använda gymmet gratis mot en avgift på 100 kr för nyckeln, som lämnas ut efter en kort genomgång av maskinerna.

Övrigt

Besök gärna föreningens egen hemsida för mer info, www.vadsbo.nu.

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Sergels Väg 2

Sergels Väg 2,
217 57 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 7A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 561 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Kilian Zollsgatan 27D
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 555 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2019-11-17 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 31C
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Roslins Väg 12A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 996 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 25C
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 933 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 678 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!