Topprenoverad trea högst upp på gavelläge

Röda Höja, Malmö

Sergeantgatan 18

På förhand
Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
3 891 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
85,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Topprenoverad trea högst upp på gavelläge

Välkommen till en stor gaveltrea med fin utsikt där allt har blivit totalrenoverat under 2017-2018 med fina och påkostade materialval

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Sergeantgatan 18

Nu har vi nöjet att presentera en fin och välplanerad gaveltrea på lugnt läge i Röda Höjas attraktiva låghus. Här bor ni högst upp i huset på tredje våningen som är belägen på gaveln. Här erbjuds 85,5 kvadratmeter som fördelar sig över tre rum och kök. Hela lägenheten har renoverats löpande under åren 2017-2018 i smakfullt utförande. En inflyttningsklar lägenhet med hög trivselfaktor.

Detta är ett perfekt boende som vill ha närhet till grönområde och frihet. Röda Höja är ett lugnt och omtyckt område med närhet till skolor, dagis och bra kommunikationer till city. Välkommen att bosätta dig i en välskött förening med gröna gårdar, goda parkeringsmöjligheter och promenadavstånd till närbutiker och vårdcentral!

Interiör

Interiör: Hall
Stor och välkomnade hall med klinker på golvet, vita slätmålade väggar och inbyggda spotlights i taket. Gott om plats och för er som vill installera garderober går det givetvis bra. På golvet ligger fina 60x60 plattor.

Badrum
Stort och påkostat badrum i fint utförande med klinkergolv i 60x60 format och väggarna är beklädda med fint kakel. Badrummet är utrustat med elektrisk golvvärme, inbyggda spotlights, vägghängd toalett, dusch, handfat och kommod och stor spegel. Enligt säljaren finns kvalitetsdokument.

Kök
Öppet och luftigt kök med gråa fina luckor. Köket blev renoverat under 2018. Här finns bra med förvaringsutrymme och arbetsytor på dem påkostade granitskivorna. Ovanför granitskivorna sitter fint kakel. Utrustat med kyl/frys, fläkt, ugn, micro och diskmaskin. I anslutning till köket finns en matplats med plats för bord upp till 8 personer. På golvet vilar snygga 60x60 plattor.

Vardagsrum
Hemtrevligt vardagsrum med plats för era möbler. Gott om fönster som bidrar till fint ljusinsläpp på grund av bostadens gavelläge. På golvet ligger ljust laminat och väggarna är bredspacklade.

Master bedroom
Stort och fint sovrum med plats för dubbelsäng och andra möbler. Här finns en stor garderob som sväljer mycket förvaring. På golvet ligger laminat och väggarna är målade.

Sovrum
Rymligt sovrum med plats för säng och andra möbler. Laminatgolv och ljusa väggar.

Gästtoalett
Helkaklad gästtoalett med mörk klinker och vita kaklade väggar. Utrustat med toalett och handfat. Gästtoaletten blev renoverad av föregående ägare.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Musketören 2

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Röda Höja
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
366
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Musketören 1-3, Gardisten 1-2 och Grenadjären 1-2. Föreningen bildades samma år som fastigheterna började byggas (1967) och består av 366 bostäder och 7 lokaler på adresserna Höjagatan, Sergeantgatan och Högatorpsvägen. Föreningens tomt är friköpt. Tillsammans med Brf Gula Höja har föreningen en fritidskommitté. Kommittén arrangerar bl.a. loppis och barnjulfest.
Föreningen har gemensamt elavtal, varje innehavare får sin egna avi beroende på hur mycket man förbrukat för varje månad.

Grundavgiften till årsavgifterna höjdes med 5% den 2019-01-01. Föreningen räknar med att höja avgiften lite varje år. (Kontrollerat med ordförande 2019-09-26).

Föreningen godkänner delat ägande ex mellan en förälder och barn. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Uppgifterna är hämtade från årsredovisning samt föreningens ordförande. För mer information kontakta föreningens ordförande Jonas Lindgren på 0709-408935. Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter, undersöka lägenheten och läsa stadgar och årsredovisning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2005 Miljöhus
2008 Balkonger
2009 Fönster
2010-2013 Fasader
2011 Garage och parkeringsplatser
2012 Trappentréerna har renoverats
2013 Nytt lås- och passersystem
2015-2016 Lekplatser
2016 IMD individuell elmätning
2017 byte av ledlampor (ute och inne) byte/renovering av tvättstugor samt torktumlare. Cirkulationspump.
2017 Uteplatser
2018 Byte av tvättmaskiner

Planerade renoveringar:
2020 Relining avloppsstammar, nya tappvattenstammar
Föreningen planerar även att rusta upp fasader och tak och i samband med detta se om de kan installera solceller, inga beslut tagna i dagsläget när detta kommer ske.

Parkering

127 Garageplatser. En plats kostar ca 250 kr/månaden. Kösystem tillämpas.
295 P-platser, en plats kostar ca 50 kr/månaden. Kösystem tillämpas.
För mer info kring detta hänvisar vi till styrelsen vid inflytt.

TV/bredband

Kabel-tv via ComHem, ingår i avgiften. Bredband är kopplat till Telenor, 250/250 mbit fiber, ingår i avgiften, den nyinflyttade får kontakta Telenor och fixa en router (eventuell kostnad för detta).

Gemensamma utrymmen

Föreningen har totalt 9 tvättstugor, 1 per gård. I varje tvättstuga finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkrum.
Det finns extra förråd i källaren som medlemmar kan hyra. En cykelbox på gården att ställa cyklarna.

Uteplats/balkong

Stor balkong i västerläge med trätrall

Ombyggnad, Renoveringar

2017/2018 Totalrenovering av badrum
2017/2018 All el är omdragen samt nytt elskåp
2018 Nytt kök och vitvaror
2018 Nya ytskikt och golv i hela lägenheten

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns lägenhetsförråd i trappen. Cykelförråd går att hyra för 15 kr/mån, kösystem tillämpas.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband: Com-hem

Parkering

Föreningen innehar 295 parkeringsplatser och 127 garageplatser, kösystem tillämpas.
Finns fri parkering på området

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 891 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredbandsanslutning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,27221%
Andel av årsavgiften är
0,27207%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
125
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
85,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2018-06-01

Länkar

Området

Att bo i Östra Malmö

I Östra Malmö hittar du både idylliska äldre villor i Västra Kattarp och mångkulturella områden som Rosengård och Fosie med flerbostadshus. Här finns också industrier och landsbygd samt Östra kyrkogården som är en av Malmös allra vackraste kyrkogårdar.

Johanneslust har fått sitt namn från ett gammalt värdshus som låg längs med Sallerupsvägen. Områdena Johanneslust och Håkanstorp skapades under tidigt 1900-tal som en del i egnahems-rörelsen, därför hittar du mest villor, radhus och kedjehus här. Idag tillhör områdena i stadsdelen Kirseberg.

Rosengård byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Tidigare utgjordes platsen av ett jordbruksområde med lantegendomen Rosengårds herrgård från 1817. Rosengård är uppdelat i fem delområden med namnen Törnrosen, Apelgården, Herrgården, Örtgården och Kryddgården. Mitt i området finns ett centrum som har det mesta du behöver vad gäller service.

Västra Kattarp har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet, när området kallades för Västra Kattarps by. Det finns tyvärr ingen bevarad bebyggelse kvar från denna tiden. Idag är Västra Kattarp ett av få villaområden i stadsdelen, vilket ökar attraktionsvärdet. Flertalet av husen är byggda runt 1960-talet. I närheten finns även Persborg och Hindby med flerbostadshus, radhus och egnahem. Här ligger också Pågens bageri som sprider frestande dofter av nybakade bullar i området.

I lugna Gullvik är det lätt att trivas. Här bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du har allt du söker vad det gäller vardagsshopping på nära håll. Området består till största del av villor men det finns även enstaka bostadsrättsradhus. Här finner du både hus från 1920-talet till helt nybyggda hus i modern stil. Gullvik är perfekt att bo i för den som pendlar till Danmark. På bara några minuter är du ute på motorvägen för vidare färd över Öresundsbron. Du tar dig även ut till Malmö flygplats på kort tid.

I mångkulturella Fosie finns företagsamhet, flera vackra grönområden, hus med gamla anor och charmig herrgårdsmiljö. Fosie kyrka och runstenen påminner om det förflutna medan Augustenborgs Ekostad och industrierna i Fosie företagarby symboliserar framtiden.

Köpa eller sälja bostad på Röda Höja? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Malmös 3 bästa

3
 • Zlatan court
  Fotbollsplanen som Malmöprofilen är intiativtagar till
 • Bennets bazaar
  Färgsprakande butiker längs Rosengårdsstråket.
 • FC Rosengård
  Malmös Damlag i Allsvenskan

Karta

Sergeantgatan 18

Sergeantgatan 18,
212 33 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04