Härligt boende med många möjligheter!

Rörsjöstaden, Malmö

Amiralsgatan 5

På förhand
Utgångspris
2 795 000 kr
Avgift
4 670 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3
Boarea
85 kvm

Härligt boende med många möjligheter!

Bo mitt i city med trevlig planlösning

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en trevlig adress med bra planlösning och när till allt!
Från trappen tar man sig upp till tredje våningen. Hallen bjuder på bra förvaring. Från hallen når man sovrummet som ligger beläget mot den fina och lummiga innergården och på andra sidan kommer man till det stora sällskapsrummet med utsikt mot latinskolan. Det finns ytterligare ett rum i anslutning till sällskapsrummet som både kan användas som ett kontor och sovrum. Köket ligger också in mot innergården och det finns även tvättmöjligheter precis intill köket.
Nu finns ett boende med många möjligheter och en trevlig och genomtänkt planlösning. Här bor du mitt i city med närheten till Rörsjöparkens lummiga alléer och ett stenkast till gågatans alla butiker och caféer samt alla restauranger och barer med mysiga uteserveringar. För den som pendlar är det även nära till kollektivtrafiken!
Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Här möts vi av en öppen och rymlig hall med vita väggar och parkettgolv. Det finns goda avhängningsmöjligheter.

Vardagsrum
På vänster sida om hallen finns bostadens stora sällskapsrum. Rummet känns ljust och rymligt tack vare de stora fönsterna och härlig takhöjd. Här finns gott om utrymme för ett större soffmöblemang om så önskas.

Kök
Från sällskapsrummet når vi det trevliga köket som har gott om förvaring samt arbetsyta, och matplats för fyra personer. Här kan man med enkelhet avnjuta mysiga middagar med goda vänners sällskap. Köket har ett vitt stänkskydd av kakel och tillsammans med vita köksluckor. Köksutrustningen består av spishäll, ugn, kyl/frys, mekanisk kolfilterfläkt och diskmaskin.
I anslutning till köket finns utrymme med tvättmaskin och vask.

Master bedroom
Från höger i hallen når man det stora sovrummet. Väggarna går i en härlig grön färg tillsammans med parkettgolv. Här sover man lugnt och skönt mot föreningens tysta innergård och här finns plats för förvaring i garderober.

Sovrum
Det mindre sovrummet används idag som kontor har gott om förvaringsyta. Det stora sovrummet har utrymme för en större säng samt sängbord. Här finns även flera garderober.

Sovrum / kontor
Från sällskapsrummet når man det andra sovrummet som även kan användas som kontor eller stor garderob. Väggarna är vitmålade tillsammans med parkettgolv.

Badrum
Rakt fram i hallen når man badrummet som är rymligt och utrustat med badkar, vask med kommod, wc. Badrummet är kaklat i brunt tillsammans med brun platsmatta.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Malmö Brita 15

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten finns ett vindsförråd

Parkering

I området råder gatuparkering, finns också parkeringsmöjligheter i P-huset Anna.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 670 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,54369%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
4202
Våningsplan
3
Hiss
Nej
Rum
4
Max antal sovrum
3
Boarea
85 kvm*

* Area enlig bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1873, 1909, 1979 samt 1980
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Innerstaden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
42
Antal hyresrätter
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Innerstaden förvaltar den friköpta fastigheten Malmö Brita 15 som innehåller 42 lägenheter, varav 10 upplåts med hyresrätt, på adresserna Amiralsgatan 5 samt Majorsgatan 6, 8 och 10. De 10 kvarvarande hyresrätterna avses avyttras under tiden vilket då bidrar med ytterligare kapital till föreningen. Föreningen förvärvade fastigheten 2017. Föreningens hus byggdes år 1876, 1909, 1979 samt 1983. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Avgiftshöjningar
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-02-05.

Medlemskap
Köparen måste dock inte vara medlem i HSB regionsförening för att bli medlem i Brf Innerstaden. Ingen deposition eller medlemsavgift till HSB behöver därför inte betalas i samband med överlåtelsen. Styrelsen tar beslut om delat ägande från fall till fall. Juridisk person accepteras ej.

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheterna besiktigades i oktober 2017, därefter färdigställdes följande underhållsplan: Planerade renoveringar enligt underhållsplan, underhållsplanen kan komma att ändras i ordning.
2003-2009 renovering av två hissar.
2015 installation av avfuktare i källarutrymmen.
2018 Ventilation utbytt i Majorsgatan 6, 8 och 10. Porttelefonsystem utbytt. Alla trappor uppfräschade med ny färg och i vissa fall golvmattor.
2018 - Markplannering och renovering av innergård kommer att ske.
2020 - Komplett gym byggt
2020 - Putsning fasad Majorsgatan 6 och iordningställande av innergård samt byte av fönster på vissa lägenheter

Fastigheterna besiktigades i oktober 2017, därefter färdigställdes följande underhållsplan: Planerade renoveringar enligt underhållsplan, underhållsplanen kan komma att ändras i ordning.

2021 - Byte av elcentraler.
2022 - Takomläggning på hus mot Amiralsgatan.

Parkering

I området råder gatuparkering, finns också parkeringsmöjligheter i P-huset Anna.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. För bredbands finns även möjlighet med fiber via Telia.

Gårdsplats/innergård

På den lummiga stora innergården finns gemensamma sittgrupper med grillplats, lekplats och cykelparkering.

Gemensamma utrymmen

Det finns tillgång till två gemensamma tvättstugor på entréplan som är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt mangel. Det finns även tillgång till gemensam bastu och motionsrum. Detta nyttjas fritt av medlemmarna. Även cykelförråd och barnvagnsrum finns.

Övrigt

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 37
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  7 104 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  109 kvm

  Visning: 2020-08-09 10.45 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 12
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  6 184 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  112 kvm

  Visning: 2020-08-09 15.50 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Kungsgatan 34
  Pris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 724 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  89 kvm

  Visning: 2020-08-09 15.00

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Döbelnsgatan 3A
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 834 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-04 15.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 15B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 673 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sturegatan 20B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Celsiusgatan 4 C
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 677 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Industrigatan 2B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 033 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 73B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 077 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  62,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 65A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 981 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  124 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!