Rörsjöstaden, Malmö

Döbelnsgatan 1B

På förhand
Utgångspris
1 450 000 kr
Avgift
1 945 kr
Antal rum
1
Typ
Andelsrätt
Våningsplan
4 av 4
Boarea
36,98 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

I sann Rörsjö-anda utlovar vi något av det bästa området har att erbjuda. En vacker 20-talspärla med charmiga ytskikt och låg avgift.

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Bo intill Rörsjöparken och S:t Pauli kyrka. Döbelnsgatan 1B - Bjurfors
Bo intill Rörsjöparken och S:t Pauli kyrka
En av områdets bästa innergårdar. Döbelnsgatan 1B - Bjurfors
En av områdets bästa innergårdar
Föreningens ljuvliga innergård. Döbelnsgatan 1B - Bjurfors
Föreningens ljuvliga innergård
Trevligt promenadstråk in till city. Döbelnsgatan 1B - Bjurfors
Trevligt promenadstråk in till city

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I sann Rörsjö-anda utlovar vi något av det bästa området har att erbjuda. En vacker 20-talspärla med charmiga ytskikt och låg avgift.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Åsagården upa
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
70
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1000*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bf Åsagården upa bildades 1927 och omfattar 70 lägenheter med andelsrätt samt 2 lokaler med andelsrätt. Föreningens tomt är friköpt. Bf Åsagården upa förvaltar själva sin ekonomi.

BF Åsagården är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Det innebär att verksamheten sköts som en ekonomisk förening. Syftet med föreningen är att gemensamt äga och upplåta nyttjanderätter till fastighetens lägenheter på obegränsad tid. Det innebär att medlemmarna i föreningen tillsammans äger fastigheten och föreningens samtliga tillgångar utifrån ett visst andelsvärde, som motsvarar lägenhetens storlek.

Stadgarna i bostadsföreningen Åsagården har justerats för att uppfylla kraven i bostadsrättslagen och för dig som medlem innebär det ingen större praktisk skillnad att bo i en bostadsförening jämfört med att bo i en bostadsrättsförening. I båda fallen handlar det om en gemensam ägandeform som ger dig som medlem stora möjligheter att påverka ditt boende och din boendemiljö. Dina rättigheter och skyldigheter regleras via beslut vid medlemsmöten, föreningens stadgar och via reglerna i bostadsrättslagen. Det innebär exempelvis att du själv kan sälja lägenheten hur och när du vill, under förutsättning att köparen kan godkännas som medlem i föreningen.

Avgiftshöjning
Inga planerade i dagsläget (2019-08-23).

EL
El debiteras efter estimerade förbrukning, i dagsläget 236kr/mån och justeras på årsbasis.

Medlemskap
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder/barn. Minimum 20/80%

Besök gärna föreningens hemsida www.asagarden.net eller kontakta styrelsen på styrelsen@asagarden.net

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och en representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

1990 Elstammar
2010 Relining av avloppsstammar
2012 Taket renoverades och likaså en del fönster
2012 utförde man även en del arbeten på fasaden. Samtliga skorstenar renoverades även då.
2013-14 samtliga fönster målades utvändigt.
2016 renoverades tvättstugorna.
2019 Gemensam el infördes.

Kommande renoveringar:
Under 2020 planerar föreningen ett byte av varm- och kallvattenrör.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och bredband via Bredband2.

Gemensamma utrymmen

Det finns en lokal som medlemmarna kan boka för möten, fester och andra arrangemang. Det finns ett hobbyrum med arbetsbord och en hyvelbänk.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ett källarförråd och ett mycket rymligt vindsförråd som tillhör lägenheten. På bekvämt avstånd från vår lägenhet ligger den ena tvättstugan på vinden precis en trappa upp.

Sammanlagt finns tre stycken tvättstugor varav två ligger på vinden med tillhörande torkvindar. Den tredje ligger i källaren och nås från gårdsplan.

Föreningen äger en lägenhet/lokal i huset som medlemmarna utan kostnad kan boka för möten, fester och andra arrangemang. Lokalen har nyligen renoverats och är utrustad med en servis för ca 30 gäster. I föreningslokalen håller också styrelsen till vid styrelsemötena och här samlas medlemmarna vid årsmötena. Lokalen finns och bokas i trappa tre.

Föreningens medlemmar har även tillgång till ett gemensamt hobbyrum. I hobbyrummet finns arbetsbord och en hyvelbänk, allt för den händige.
Det finns även två badrum med badkar som medlemmar vid behov kan använda. De finns på vinden mot Celsiusgatan respektive mot Döbelnsgatan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 945 kr

Inkl värme, vatten och kabel-tv. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 100kr/mån avseende bredband samt 236kr/mån avseende el.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,73%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andelsrätt
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
1 450 000 kr
Lägenhetsnummer
92
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
36,98 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1928

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Astrid och aporna
  Malmös största ekobutik med stort vegetariskt sortiment av livsmedel samt hygienartiklar.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Döbelnsgatan 1B

Döbelnsgatan 1B,
212 13 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Löjtnantsgatan 14A (gårdshuset)
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  1 171 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  36 kvm

  Visning: 2019-09-25 17.00 Boka här