1920-talsdröm med utsikt mot parkliknande innergård

Rörsjöstaden, Malmö

Döbelnsgatan 3A

På förhand
Utgångspris
2 395 000 kr
Avgift
2 834 kr
Antal rum
2
Typ
Andel i bostadsförening
Våningsplan
2 av 4
Boarea
65 kvm

1920-talsdröm med utsikt mot parkliknande innergård

På lugn återvändsgata i Rörsjöstadens charmiga kvarter ligger denna inflyttningsklara 1920-talsdröm med genomgående planlösning och vackert ljusflöde.

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0707-23 33 42

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Interiörbild. Döbelnsgatan 3A - Bjurfors
Interiörbild. Döbelnsgatan 3A - Bjurfors
Interiörbild. Döbelnsgatan 3A - Bjurfors
Interiörbild. Döbelnsgatan 3A - Bjurfors
Interiörbild. Döbelnsgatan 3A - Bjurfors
Interiörbild. Döbelnsgatan 3A - Bjurfors

Byggnadsåret gör sig påmint i form av en vacker lamprosett

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna inflyttningsklara 1920-talsdröm, belägen på lugn återvändsgata i Rörsjöstadens pittoreska kvarter. Här bor du omgiven av härlig grönska trots att stadens myller lockar runt hörnet. Lägenheten ligger på andra våningen och bjuder på en genomgående planlösning med härligt ljusflöde. I denna bostad låter du dig hänföras av tidstypiska originalattribut såsom vackra takrosetter, välbevarade originalgolv, spröjsade fönsterpartier, fina originaldörrar och väl tilltagen takhöjd.

Bostadens rymliga kök består av en träffsäker mix av bevarad charm och moderna lösningar. Matplatsen i köket rymmer 4-6 personer. I fil med köket ligger det stora sovrummet som likt köket stoltserar med rogivande utsikt mot föreningens parkliknande innergård. Här kan du njuta av soliga sommardagar och härliga grillkvällar i goda vänners lag. I bostadens vardagsrum finns det gott om plats för soffa, matbord och arbetsplats. I såväl vardagsrum som sovrum välkomnas dagsljuset genom två stora fönsterpartier. Utöver detta erbjuder bostaden ett helkaklat badrum med dusch och goda förvaringsmöjligheter.

På Döbelnsgatan 3A bor du i en välskött förening med låga avgifter och närhet till allt du kan tänkas önska. Föreningen erbjuder ett övernattningsrum som kan hyras av föreningens medlemmar, ett praktiskt hobbyrum för enklare snickeriarbete och en välbesökt innergård med grillmöjligheter och lekplats. Från trapphuset nås en gemensam trapphusbalkong mot innergården där du under sommarmånaderna kan njuta av behaglig eftermiddagssol. I bostadens närområde finns flera restauranger och matbutiker. För den som önskar avnjuta en god kopp kaffe frestar Rörsjöstadens mysiga fik alldeles runt hörnet. Vill du koppla av tar Rörsjöparkens gröna famn emot dig under årets varma månader. På kort promenadavstånd nås citys breda utbud av butiker och restauranger. För den som pendlar nås Centralstationen på gångavstånd samtidigt som de goda kommunikationerna vid Värnhemstorget underlättar vardagslivet.

Välkommen på visning!

Interiör

Mitt i Rörsjöstadens pittoreska kvarter finner du denna vackra 1920-talsfastighet med det bästa bevarat från byggnadsåret. Föreningens adresser sammanstrålar på den ljuvliga innergården där du lätt glömmer att citylivet väntar runt knuten.

På andra våningen välkomnas du av en möblerbar hall med gott om plats för avhängning. På golvet vilar tidstypisk fiskbensparkett och väggarna kläs av en vacker William Morris-tapet. Från hallen nås en inbyggd garderob.

Direkt till höger finner du bostadens charmiga kök där den ljusa köksinredningen utgörs av en träffsäker mix av gammalt och nytt. Här varvas nyare inredning med bevarade originalskåp. Svart kakel pryder väggen ovan bänkskivan i ek. Det rymliga originalskafferiet har bevarats och sväljer mycket av förvaringsbehovet. Matplatsen i köket rymmer 4-6 personer och ramas in av en vitbetsad träpanel. Från köksfönstret blickar du ut över föreningens ljuvliga gård. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vitlaserat brädgolv. Köksutrustningen består av gasspis/varmluftsugn (Gorenje), kolfilterfläkt (Ikea), integrerad kyl/frys (Ikea) och diskmaskin (Siemens 2020).

I fil med köket ligger bostadens väl tilltagna sovrum som med enkelhet rymmer både dubbelsäng och arbetsplats. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i en praktisk skjutdörrsgarderob. Sovrummet ligger på skyddat läge mot den parkliknande innergården. Väggarna är målade i mörkblått och på golvet ligger vitbetsad fiskbensparkett.

Bostadens sällskapsrum stoltserar med två stora fönsterpartier som skapar ett härligt ljusflöde i rummet. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna kläs av vitmålad vävtapet. Byggnadsåret gör sig påmint i form av generös takhöjd, vacker takrosett, höga golvlister och spröjsade fönster. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang.

Från sovrummet nås bostadens badrum som består av vita, helkaklade väggar och grått klinkergolv. Väggarna vid dusch och wc pryds av kakelpelare i grått och brunt. Badrummet är utrustat med en rymlig dusch som avskiljs med en glasblocksvägg, toalett, kommod med handfat och spegelskåp. Infällda takspots lyser upp badrummet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Åsa 15

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 13 kvm och ett vindsförråd om ca 9 kvm.

Säljaren upplyser om kända fel/brister:
- En av gasplattorna kan kärva emellanåt.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 834 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Utöver månadsavgiften tillkommer obligatoriskt tillägg avseende bredband 85 kr/mån och bostadsrättstillägg 25 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1564%
Andel av årsavgiften är
1,1564%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andel i bostadsförening
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
6
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
65 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1923-1927

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
114

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Åsa upa
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
83
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bf Åsa upa bildades 1926 och består av 83 lägenheter samt 2 lokaler. Fastigheten fördelar sig över adresserna Döbelnsgatan 3, Föreningsgatan 77-79 och Celsiusgatan 4. Föreningens byggnader uppfördes 1928. Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt.

Föreningen är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Föreningen lyder under föreningslagen och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i stadgarna. I en bostadsförening bestämmer medlemmarna vid stämman om bland annat renoveringar, investeringar, underhåll och avgiftshöjningar. Medlemmarna lämnar motioner med förslag till förändringar. Bostadsrättsföreningar och bostadsföreningar kan skilja sig åt när det gäller medlemmens ansvar och skyldigheter. Var därför extra noga med att läsa igenom stadgarna om du planerar att flytta till en bostadsförening.

Ekonomi:
För närvarande finns det inte några planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-05-28). Vid behov görs mindre årliga höjningar för att undvika större höjningar enskilda år.

Medlemskap:
- Föreningen tillåter inte delat ägare mellan barn och förälder om syftet med köpet är att barnet ska bo i lägenheten utan förälder. Bostadens ägare ska vara den/de som har för avsikt att bo i lägenheten.
- Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

I samband med överlåtelsen utgår en kostnad för graverad namnskylt på dörr och i trapphus. Kostnaden betalas av köparen och uppgår till ca 500-700 kr (beroende på namnets längd och leverantörens eventuella prishöjning).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2002 Fönsterrenovering.
2003 Takrenovering.
2004 Upprustning av innergård.
2007 Trapphusrenovering.
2010 Balkongrenovering och fönstermålning.
2013 Relining av avloppsstammar.
2014 Byte av tappvattenstammar.
2014 Indragning av fiberbredband.
2015 Omläggning av tak.
2015 Renovering av skorstenar.
2015 Omfogning av tegelfasad.
2016 Algtvätt miljöhus.
2016 Upprustning av lekplats.
2016 OVK-besiktning.
2017 Reparation av de stora portarna.
2017 Målning av vägg och tak i cykelportar samt ny belysning.
2020 Byte av lås till portar och trapphus
2020 Fönsterrenovering (Döbelnsgatan 3A-B är klar)

Pågående renovering:
För närvarande pågår renovering av fastighetens fönster på Döbelnsgatan 3C. Föreningsgatan och Celsiusgatan återstår. Renoveringen kommer pågå under ca 2 år.

Föreningen planerar att införa gemensam el. När detta kommer att ske är ännu inte fastställt.

Parkering

På föreningens innergård finns det två parkeringsplatser för motorcyklar som kan hyras för ca 600 kr/år. Parkering är tillåten under perioden 1 mars till 30 november. Kösystem tillämpas. I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

TV: Kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften.
Internet: Fiberbredband är indraget i samtliga lägenheter. Bredbandet levereras av Ownit. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 85 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en ljuvlig innergård med härlig grönska. Den slutna innergården är som gjord för umgänge med stora gräsytor. På gården finns det en murad grillplats och ett stort antal utemöbler tillgängliga. För föreningens minstingar erbjuds en lekplats med sandlåda och rutschkana.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma utrymmen:
- Till samtliga lägenheter finns både ett vindsförråd och ett källarförråd
- Övernattningsrum på vinden finns att hyra för 75 kr/dygn.
- Föreningen erbjuder tre tvättstugor som är belägna på vinden. Varje tvättstuga består av två maskiner och en torktumlare. På vinden finns även två torkskåp och nio torkvindar. I källaren finns en klassisk stenmangel.
- I samtliga trapphus finns gemensamma trapphusbalkonger.
- Cykelrum och hobbyrum finns i källaren. Cyklar kan även parkeras i cykelställ på innergården.
- Två badrum med badkar och ett duschrum finns på vinden.
- I föreningen finns vidare två mindre lokaler i varierande storlek som medlemmarna kan hyra (max två år i taget).

Övrigt

Föreningen erbjuder ett antal återkommande aktiviteter varje år. Efter semestern arrangeras en sommarfest. Under vår och höst hjälps medlemmarna åt att snygga till och städa de gemensamma ytorna. De senaste åren har det arrangerats loppis på innergården för medlemmar och utomstående.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen, hemsida och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.bf-asa.se

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Döbelnsgatan 3A

Döbelnsgatan 3A,
212 13 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0707-23 33 42

Förslag på andra bostäder

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 83A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 659 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  73 kvm
 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kungsgatan 34
  Utgångspris
  1 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 573 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-09 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 15B
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 673 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sturegatan 20B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Celsiusgatan 4 C
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 677 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Industrigatan 2B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 033 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 73B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 077 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  62,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!