Rörsjöstaden, Malmö

Ehrensvärdsgatan 3

På förhand
Utgångspris
845 000 kr
Avgift
1 833 kr
Antal rum
1
Boarea
21 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1,5 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Mot en av Malmös trevligaste innergårdar finner vi denna 1:a med högt i tak & smakfull interiör. Bostaden ligger en halvtrappa upp med gröna vyer

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Brf Malmgårdens fina innergård. Ehrensvärdsgatan 3 - Bjurfors
Brf Malmgårdens fina innergård
En av Malmös första funkishus. Ehrensvärdsgatan 3 - Bjurfors
En av Malmös första funkishus
Interiörbild. Ehrensvärdsgatan 3 - Bjurfors
Här bor du granne med grönskande Rörsjöparken. Ehrensvärdsgatan 3 - Bjurfors
Här bor du granne med grönskande Rörsjöparken

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mot en av Malmös trevligaste innergårdar finner vi denna 1:a med högt i tak & smakfull interiör. Bostaden ligger en halvtrappa upp med gröna vyer

Fakta

Fastighetsbeteckning

Helge 15

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 833 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 165kr/månad för bredband.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,1212%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
845 000 kr
Lägenhetsnummer
303
Våningsplan
1,5 av 6
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
21 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1935

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
182
Energideklarationsdatum
2019-08-23

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Malmgården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
281
Antal hyresrätter
28
Antal lokaler
30
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Byggmästaren Eric Sigfrid Persson skapade Malmgården under åren 1934-35. Sexhundra murare och snickare arbetade i två år för att färdigställa Nordens största bostadskomplex. Brf Malmgården bildades 2007 då de förvärvade fastigheten Helge 15. Föreningen består av totalt 281 lägenheter, varav 28 är hyresrättslägenheter. Vid ombildningen konverterades inte alla hyresrätter till bostadsrätter men så fort de befintliga hyresgästerna säger upp sina hyresavtal kommer hyreslägenheterna att konverteras i syfte att stärka föreningens ekonomi. Två hyresrätter har nyligen sagts upp och kommer att läggas ut till försäljning inom kort (kontrollerat 2019-10-08). Det finns 10 butikslokaler på bottenvåningen i föreningen. Utöver detta finns det ca 30 lokaler (förråd/ateljéer) på vinden och i källaren som uthyres. Föreningen fördelar sig över följande adresser: Drottninggatan 6A-C, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9, 9B och Kungsgatan 27A-B, 29. Föreningens tomt är friköpt. Sydsverige entreprenad sköter den tekniska förvaltningen och BoNea förvaltning handhar föreningens ekonomiska förvaltning.

Ekonomi:
Föreningen sänkte avgiften med 5% 2020-01-01, kontroll 2020-01-13

Medlemskap:
- Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.
- Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder/barn men den som ska bo i lägenheten måste äga del av bostaden.
- Föreningen tar enligt stadgarna ut en avgift om 10% av prisbasbeloppet vid andrahandsuthyrning.

Föreningens ekonomi

Föreningen sänkte avgiften med 5% 2020-01-01, kontroll 2020-01-13

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2002 Målades trappuppgångar och räcken på de franska balkongerna.
2004-2006 Renoverades de flesta hissarna.
2006 Besiktigades tak och fönster.
2010 Renoverades en av tvättstugorna.
2011-2012 Renoverades tappvattenstammarna i kök och badrum. Samma år byttes elstammarna i lägenheterna och i de gemensamma utrymmena (3-fas med jordfelsbrytare finns numera).
2013 Byttes garageporten.
2014 Akutrelinades två avloppsstammar på Döbelnsgatan 6 och Drottninggatan 6B. Samma år utfördes mindre fasadarbeten, fönstren sågs över och lekplatsen renoverades.
2015 Byggdes ett miljöhus och invändig renovering utfördes av en kommersiell lokal.
2016 Installerades fiberbredband
2018-2019 Fogades tegelfasaden mot gatan om och samtliga fönsterpartier mot gatan byttes ut.
2019 Installerades ett nytt passagesystem med tagg och porttelefon.

Planerade renoveringar (kontrollerat 2019-10-08):
- Under de närmsta åren (2019-2022) planeras relining av avloppsstammar, renovering av tre av föreningens hissar och injustering av värmesystem.
- Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2038. För mer info om framtida underhåll, se årsredovisning.

Parkering

Föreningen erbjuder ett underjordiskt garage med 50 parkeringsplatser. En liten plats kostar 650 kr/mån, en stor plats kostar 850 kr/mån och en MC-plats kostar 450 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Kötiden uppskattas till 6 månader (kontrollerat med föreningens tekniska förvaltare 2019-06-13). Sydsverige Entreprenad AB sköter administrationen av garageplatserna.

Kommunal boendeparkering råder i området. För mer info besök: malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Bredband: Fiberbredband via Bredbandsbolaget. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 165 kr/mån som tillkommer utöver månadsavgiften.
TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Gårdsplats/innergård

Föreningens lummiga innergård består av härliga grönytor, träd och buskar. På gården finns cykelparkering under tak, utemöbler, lekplats, kompost och sopsortering.

Föreningen har ett flertal takterrasser som får nyttjas utav medlemmarna.

Gemensamma utrymmen

Det finns fem tvättstugor i fastighetens källare som står till de boendes förfogande. Tvättstugorna är placerade på Ehrenvärdsgatan 5 och 7 samt Döbelnsgatan 6 och 8. Mellan Drottninggatan 6B och C finns även en expresstvättstuga. Samtliga tvättstugor nås från gården. Cykelförråd finns tillgängligt. Föreningen erbjuder en övernattningslägenhet som är belägen på Ehrensvärdsgatan 7. Övernattningslägenheten kan hyras för tillfälliga besök av släkt och vänner till en kostnad om 300 kr/dygn. I föreningen finns även ett flertal takterrasser som fritt får nyttjas av föreningens medlemmar.

Övrigt

Varje år arrangerar Brf Malmgårdens trivselgrupp julevenemang, loppis och upplevelser för barnen som bor i Malmgården. För den som önskar finns möjlighet att engagera sig i föreningens trivselgrupp.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.malmgarden.org

Uppgifterna är hämtade från föreningens årsredovisning och representant i styrelsen. Den slutlige köparen uppmanas att själv kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Ehrensvärdsgatan 3

Ehrensvärdsgatan 3,
212 13 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84