Ljus gavelvåning med charmiga detaljer i Rörsjöstaden

Rörsjöstaden, Malmö

Föreningsgatan 37

På förhand
Utgångspris
3 195 000 kr
Avgift
7 104 kr
Antal rum
3
Boarea
109 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Ljus gavelvåning med charmiga detaljer i Rörsjöstaden

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Föreningsgatan 37 - Bjurfors
. Föreningsgatan 37 - Bjurfors
Utvald detaljbild. Föreningsgatan 37 - Bjurfors
. Föreningsgatan 37 - Bjurfors

Vacker stuckatur

Utvald detaljbild. Föreningsgatan 37 - Bjurfors
. Föreningsgatan 37 - Bjurfors

Fiskbensparkett pryder golvet

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ljuset strömmar in från flera håll i den stämningsfulla gavelvåningen från 1897. Känslan från förr är välbevarad precis som de tidstypiska detaljerna. Fiskbensmönstrad ekparkett, snickerier, spegeldörrar, takrosetter och kakelugn har sin självklara plats och påminner om husets historia. Planlösningen följer dock den moderna tiden med kök och stort sällskapsrum i öppen planlösning och två sovrum i andra delen. Badrummet är placerat däremellan och hallen rymmer en liten nisch för skrivbord. Hela våningen genomsyras av luft och ljus. Sällskapsrummet imponerar med hela fyra fönsterpartier i tre väderstreck och fantastisk cityutsikt. Köket intill bidrar med ytterligare ljusinsläpp från ett femte fönster. Även sovrummen har en härlig volym.

Den vackra fastigheten är placerad på hörnet av Föreningsgatan och Amiralsgatan och utstrålar typisk nyrenässans med dess röda tegelfasad och väldekorerade fönster. På detta läge i Rörsjöstaden bor du mitt i city med idealiskt promenad- och cykelavstånd till hela stadens rika utbud. Det centrala läget till trots, befinner du dig alltid nära grönskan. Alldeles runt hörnet finns stadens mest bildsköna allé som är upplagt för promenader, joggingturer och picknick i gräset.

Interiör

Entré och hall
Från porten kommer du in till det vackra trapphuset med tidstypisk terrazzosten, viktorianska klinkers, blyinfattade fönster och hiss med smidesgaller. Lägenheten ligger på tredje våningsplanet. En lång hall välkomnar med ekparkett, vita väggar och generös takhöjd med infällda spotlights. Ytterplaggen ryms i en vit garderob, som är placerad till höger. Längre ner i hallen finns en praktisk nisch, som rymmer ett skrivbord eller annan möbel.

Sovrum 1
Det första och största sovrummet nås direkt till vänster om entrén och har två stora fönsterpartier med djupa fönsterbänkar och vita elementskydd av trä undertill. I Taket pryds av stuckaturer hela vägen runt. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ekparkett.

Sovrum 2
Det andra sovrummet ligger vägg i vägg och är av samma eleganta karaktär med vita väggar, stuckaturer, ekparkett, elementskydd och ett stort fönsterparti. Rummet är utrustat med en rymlig garderob med skjutdörrar.

Badrum
I slutet av hallen, på höger hand, nås badrummet som är helkaklat i ljusa nyanser. Här finns ett wc, tvättställskommod och en stor duschhörna med skjutdörr av glas. Den generösa storleken tillåter en hylla eller badrumsmöbel.

Sällskapsrum
Den sociala delen nås i slutet av hallen och består av ett underbart hörnrum med spektakulärt ljusinsläpp från flera väderstreck som ligger öppet mot köket. På golvet ligger en vacker fiskbensmönstrad ekparkett i originalutförande. Såväl tak som väggar pryds av stuckaturer och är målade i vitt. Även här återkommer de djupa fönstersmygarna och fina elementskydd. Den voluminösa ytan har gott om utrymme för både ett stort matbord och soffhörna. Från fönsterna sträcker sig utsikten långt över stadens takåsar.

Kök
Köket ligger i öppen planlösning mot sällskapsrummet och har ett stort fönster ut mot Föreningsgatan. Fiskbensparketten fortsätter vidare in här och väggar och tak är vitmålat. Längs taket löper stuckatur. Köksinredningen är i stilrent utförande med vita släta luckor med rostfria inslag. Bänkskivan är av ljus trä och samtliga maskiner är vita, bortsett från fläkten. Här finns också en tvättmaskin så att du kan sköta tvätten bekvämt i lägenheten. I köket står en vacker kakelugn i originalutförande med dekorativa mönster.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Flora
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
29
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Flora är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2004. Föreningens verksamhet omfattar fastigheterna Flora 7 med adresserna Föreningsgatan 37 och Amiralsgatan 14. Föreningen består av 29 lägenheter samt 6 lokaler. Byggnaden uppfördes 1897 i en klassicistisk stil, signerad Axel Stenberg. Örehus har hand om den ekonomiska förvaltningen. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Kontrollerat med styrelsen 2020-07-09.

Medlemskap:
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Delat ägande kan accepteras, frågan tas upp från fall till fall.

Ovanstående informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt en representant från styrelsen. Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant från föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten genomgick ett omfattande renoveringsarbete i samband med ombildningen 2004-2005.
Då renoverades bland annat tak, fönster, fasad, vatten-och avloppsstammar samt all el. Trappuppgångarna renoverades, hiss installerades och balkonger byggdes.
2013: Obligatorisk ventilationsbesiktning.
2016/17: Vatten och värme renoverades.
2019: Förbättring av ventilation i lokalerna.

Kommande renoveringar:
Underhållsarbete. Murning mot gatan.

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Kommunal boendeparkering råder i området.

TV/bredband

Kabel-TV via Comhem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Comhem (upp till 1200Mbit/s). Boende tecknar själva abonnemang, kostnad och hastighet varierar beroende på vad man väljer.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en mysig innergård samt cykelparkering som får nyttjas av alla boende i föreningen.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns inte då samtliga lägenheter har egen tvättmaskin.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift
7 104 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
4,97944%
Andel av årsavgiften är
4,979%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 195 000 kr
Lägenhetsnummer
302
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
109 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1897
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glas

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
155

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Föreningsgatan 37

Föreningsgatan 37,
211 52 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Sankt Pauli Kyrkogata 15A
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 056 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  95 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 54c
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 757 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  109 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 15B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 673 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sturegatan 20B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!