Sagolik sekelskiftesvåning i hjärtat av Rörsjöstaden

Rörsjöstaden, Malmö

Föreningsgatan 51

Exklusiv
Utgångspris
6 495 000 kr
Avgift
8 365 kr
Antal rum
5
Boarea
182 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Sagolik sekelskiftesvåning i hjärtat av Rörsjöstaden

Bjurfors Exklusiv presenterar en omsorgsfullt renoverad hörnvåning från 1905 i Rörsjöstaden med stora doser av charm

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bakom höga, bågformade fönster stoltserar en våning full av elegans. Fiskbensparkett, kassettak, stuckaturer, burspråk, spegeldörrar och generös takhöjd förmedlar den varma känslan från byggåret 1905. Tillsammans med modernare inslag av vår tid uppstår total symbios. Bostaden känns uppdaterad, charmerande och tidlös på samma gång.

Våningens 182 kvadratmeter består av fem rum och kök, där huvuddelen ligger majestätiskt uppradad. Planlösningen erbjuder stora möjligheter för flexibilitet när det gäller fördelning av sovrum och sociala ytor. I dag utnyttjas fyra av rummen som sovrum och sociala ytor är modernt sammanlänkade i öppen planlösning. Köket utstrålar skandinavisk tidlöshet medan sällskapsrummet flödar av pampig elegans med ett rundat burspråk och imponerande ljusflöde.

Fastigheten från 1905 är placerad på hörnet av Stenbocksgatan och Föreningsgatan, med cykel- och gångavstånd till Malmö innerstads stora utbud. Trots det centrala läget bjuds det på mycket grönska och rofylld atmosfär. På andra sidan gatan ligger Östra kyrkogården med sin lummiga grönska. Runt hörnet breder Kungsgatans vackra allé ut sig med fina promenadstråk, matställen och lekområden.

Interiör

Jugendepokens tydliga elegans
Bakom en tidstypisk port gör du entré till den vackra fastigheten från 1905 som stoltserar med en mängd typiska uttryck för tiden såsom böljande former med burspråk, välvda fönsterbågar, ornamenteringar, tinnar och torn. På bekvämt promenadavstånd nås restauranger, caféer och shopping. Trots närheten till stadens utbud är området lugnt och tyst. Kungsgatans frodiga parad av grönska ger fina möjligheter till både promenader och löpning året om.

Från det väl utsmyckade trapphuset tar hissen dig upp till det andra våningsplanet med minimal insyn från gatan. En vacker och lång hall med valv välkomnar dig vid entrén. På golvet ligger en tidstypisk fiskbensmönstrad ekparkett, som är genomgående för alla rum i lägenheten. Väggarna är målade i en svagt gråbeige nyans som får de vita snickerierna att framträda. Samtliga dörrar i hallen är profilerade med speglar. Ytterplagg, skor och andra attiraljer ryms i inbyggda hyllor och skåp i anslutning till hallen.

Fridfullt i blåa kulörer
Till vänster om entrén nås det första av tre rum i fil, som alla utgör sovrum i dag. Samtliga har även ingång från hallen, där två av rummen dessutom har en förhall med inbyggda skåp på vardera sidor.

I det första sovrummet har väggarna målats med en harmonisk ljusblå kulör och i taket pryds av en takrosett. Ett stort fönsterparti med burspråk ger ett behagligt ljusinsläpp och fin utsikt över grönskan på andra sidan gatan.

En spegeldörr öppnar upp till det andra sovrummet. Här är väggarna målade i en fridfullt gråbeige nyans och takets gavlar är utsmyckade med vackra stuckaturer. Det tredje sovrummet är målat i en djupt duvblå nyans som får de vita snickerierna att glänsa. Från sängen blickar du upp mot ett vackert vitt kassettak. Två stora fönsterpartier ger ett rikligt ljusinsläpp till rummet och en femdörrarsgarderob ger gott om utrymme för dina kläder.

För middagsbjudningar och umgänge
Längre ner i hallen finner du de sociala ytorna. Köket ligger till vänster och är sammanlänkat via skjutdörrar med sällskapsrummet, som även nås från glasdörrar från hallen. Köket har en luftig atmosfär med stort ljusinsläpp från två stora fönsterpartier. Väggarna är målade i en gråbeige ton och taket har dekorativa kassetter. Köksinredningen har en stilren, skandinavisk framtoning med grepplösa luckor i vitbetsad ask som rymmer alla dina köksbestyr. Centralt i rummet finns en stor köksö med induktionshäll, förvaringsskåp och sittplats för fyra personer. Bänkskivan på ön och arbetsytorna är klädda med Silestones eternalserie. Vitvarorna är integrerade i inredningen och kommer huvudsakligen från Siemens. Ett härligt kök som lockar till matlagning och umgänge – samtidigt.

Dubbla skjutdörrar leder vidare in till sällskapsrummet som är placerat på husets gavel och har ett imponerande ljusinsläpp. Utöver två stora fönsterpartier i olika väderstreck finns ett sagolikt burspråk som blir ett eget rum i rummet. På väggarna återkommer den stilfullt gråbeigea kulören och snickerierna är vita. Platsbyggd bokhylla är en vacker detalj. Kök och sällskapsrum förenas i perfekt harmoni med ytor som gjorda för enastående middagsbjudningar. Det är många festskor som har klivit över den vackra fiskbensparketten under åren och många fler ska det bli.

Hotellkänsla och innergårdscharm
Till höger om hallen finns det fjärde sovrummet samt två nyrenoverade badrum med inredning från Duravit och Inr. Det första badrummet nås i anslutning till hallen och är stilfullt inrett i ljusa kulörer. Väggarna har klassiskt vitt kakel, lagt i förband, medan golv och socklar är klädda i marmorliknande granitkeramik. I badrummet finns en handfatskommod med skiva av silestone, vägghängt wc och en stor duschhörna med takdusch. Samtliga blandare kommer från Tapwell. Belysningen är noga avvägd i såväl tak som i infällda hyllor.

Mot den lugna innergården finns det fjärde sovrummet som är av generös storlek och utgör sinnebilden av Master bedroom. Under fötterna ligger en mjuk matta i ljusgrått och väggarna är målade i svalt ljusblått. I anslutning till rummet finns både badrum och balkong, vilket ger en luxuös hotellkänsla. På den mysiga balkongen med utsikt över gårdsmiljö är en perfekt plats för lite kaffe och läsning.

Det anslutande badrummet är väl tilltaget och sobert inrett med italiensk granitkeramik på både väggar och golv. Här inne finns ett vägghängt wc, dubbla handfat på en kommod med silestoneskiva, duschhörna med takdusch, badkar samt tvättmaskin och torktumlare. Blandare i dusch och handfat kommer från Tapwell. En badrumsdröm helt enkelt.

I denna våning kombineras sekelskiftets glans och charm med en modern planlösning. Och det bästa av allt; den är nyligen renoverad och inflyttningsklar att njuta av.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Diana
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
20
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Diana bildades år 1984 och har till ändamål att förvalta fastigheten Maria 8 som består av 20 lägenheter med adresserna Stenbocksgatan 12 och Föreningsgatan 51. Föreningens tomt är friköpt. Föreningens ekonomiska förvaltning handhas av Bredablick.

Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar.
Föreningen godkänner inte delat ägande mellan förälder och barn.

Uppgifterna är hämtade från föreningens årsredovisning och ordförande. En slutlig köpare uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningens fastighet renoverades under slutet av 1980-talet och renoveringen omfattade tak, fasad, el, ventilation, hissar, avloppstammar, vattenstammar mm. Föreningen följer sedan dess en underhållsplan för fastigheten.
2005 - delar av gården lades om.
2007 - fastigheten målades och teglet impregnerades.
2008 - värmeväxlare installerades.
2016 - översyn av ventilationen i fastigheten och lägenheterna. Föreningen har bytt ut ventilationsdon och fläktkåpor.
2019 - fönsterrenovering.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och bredband via Telia.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. Tvättstugan ligger på bottenvångingen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
8 365 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
6,81727%
Andel av årsavgiften är
6,81727%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 495 000 kr
Lägenhetsnummer
1203
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
182 kvm*

* enligt original ritning 182 kvm, och 177 kvm enligt bostadsrättsföreningen 177 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1905

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
117

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Föreningsgatan 51

Föreningsgatan 51,
211 52 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Adress
  Föreningsgatan 47a
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 904 kr
  Antal rum
  5,5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  137,21 kvm

  Visning: 2020-05-31 15.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Kungsgatan 24
  Utgångspris
  7 495 000 kr
  Månadsavgift
  8 332 kr
  Antal rum
  6
  Boarea
  192,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 15.50 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sankt Pauli kyrkogata 14
  Utgångspris
  4 695 000 kr
  Månadsavgift
  7 231 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  135 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 65A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 200 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  124 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!