Varsamt renoverad våning i charmiga Rörsjöstaden

Rörsjöstaden, Malmö

Föreningsgatan 51

Pris
5 250 000 kr
Avgift
6 049 kr
Antal rum
5
Boarea
134 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Varsamt renoverad våning i charmiga Rörsjöstaden

Bjurfors Exklusiv presenterar en storslagen våning med generösa kvadratmeter, bevarade originaldetaljer och genomtänkt planlösning på lugnt cityläge

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Sofistikation och elegans. I våningen på Föreningsgatan 51 uppstår perfekt balans mellan charm från förr och nutida inslag. De nuvarande ägarna har gjort en omfattande renovering av bostaden de senaste åren, med största möjliga hänsyn till ursprunget. Ny el installerades, köket flyttades och badrummet gjordes större, men även små detaljer togs väl om hand. Samtliga dörrar restaurerades och väggarna bredspacklades och fick harmoniska nyanser i grått och grönt. Den vackra fiskbensmönstrade ekparketten, som är nästintill genomgående, vitlackerades.

Våningen sträcker ut sig i vinkel över hela 134 kvadratmeter som fördelas på fem rum och kök. Två salonger vetter mot Föreningsgatan och kyrkogårdens grönska medan de andra är lugnt placerade mot innergården, precis som balkongen. Köket är dröm för såväl matlagare som esteter. Ytor och förvaring är generösa och inredningen går i sobert mossgrönt. Även badrummet kombinerar stil och funktion exemplariskt. Bostaden erbjuder allt från två till fyra sovrum, beroende på önskemål. En inflyttningsklar bostad på charmigt läge som får hjärtat att slå lite extra.

Interiör

Rörsjöstadens lugn mitt i staden
Bakom en tidstypisk port gör du entré till den vackra fastigheten från 1905 som stoltserar med en mängd typiska uttryck för tiden; böljande former med burspråk, välvda fönsterbågar, ornamenteringar, tinnar och torn. På bekvämt promenadavstånd nås biograf, teater, restauranger, caféer och shopping. Trots närheten till stadens utbud är området lugnt och tyst. Kungsgatans frodiga parad av grönska ger fina möjligheter till både promenader och löpning året om.

På våning två öppnar du den profilerade ytterdörren som leder in till lägenheten. Fötterna vilar på ett vackert golv av vitlackerad fiskbensparkett, som praktiskt taget är genomgående i hela bostaden. Takhöjden är mer än generös. Tidstypiska listverk i kritvitt ramar stilfullt in spacklade, grönmålade väggar. Kappan hängs av på hallmöbeln till höger. Genom vackra profilerade pardörrar på samma sida kliver du in i den första av bostadens två eleganta salonger. Två stora fönster av t-postmodell med spröjs blottar en grönskande utsikt mot Föreningsgatan. Snickerierna är vita liksom taket och framhävs vackert av väggarna som är målade i en grå ton. Längs taket löper stuckatur med växtornament, som kännetecknar jugendstilen väl. Salongen används idag som sovrum.

Skjutdörrar öppnar vidare in till den andra salongen och våningens rymliga sällskapsrum. Väggarna är målade i samma kulör som sovrummet och taket pryds av stuckatur. Den vitlackerade fiskbensparketten löper omärkbart genom rummen. Två fönster vetter ut mot Föreningsgatan och den lummiga kyrkogården på andra sidan gatan. Rummet har ytterligare två ingångar; en från hallen och en från serveringsgången vid köket.

Grönt är skönt
Till vänster om entréhallen ligger ett sovrum där väggarna har målats i en underbart djupgrön nyans som förstärker intrycket av de vita listverken. Golvet pryds av den återkommande vitlackerade fiskbensparketten. En altandörr leder ut till en mysig balkong mot innergården, där du lätt glömmer att du befinner dig mitt i stadens puls. Gott om förvaringsutrymme erbjuds i en 3 meter hög garderob med fronter från Picky Living.

Från entréhallen nås det stora och drömlika köket, som flyttades hit och inreddes 2017 av de nuvarande ägarna. Fiskbensparketten är självklar även i detta rum, precis som den ljuvliga takhöjden. Ett stort fönsterparti på gaveln ger ett massivt ljusflöde och charmig utsikt över gårdens huskroppar. Den iögonfallande köksinredningen i härligt mossgrönt består av Ikea-stommar som har förädlats med lådfronter från Picky Living. Luckorna går i tidstrogen anda med profiler och kopparsbeslag Bänkskiva och stänkskydd är gjort av silestone. Förutom ett stilfullt yttre är inredningen noga genomtänkt och erbjuder både fantastiska arbetsytor och förvaring. Maskinerna kommer huvudsakligen från Siemens och är elegant integrerade i extra höga skåp. Kökets generösa utformning har utrymme för ett matbord för åtminstone sex personer.

Utanför köket finns den gamla serveringsgången som än idag fyller sin funktion. Den gamla inredningen finns inte kvar men har ersatts av tidsenliga under- och överskåp i vitt som rymmer allt från porslin till dukar. En bänkskiva av komposit ger plats för avställning. Väggarna och golvet av furuplankor är vitpigmenterat.

Via serveringsgången kommer du vidare till våningens badrum som byggdes ut i samband med att köket flyttades 2017. Här går färgskalan i harmoniskt grått med stora melerade kakel- och klinkerplattor på väggar och golv. Duschen har plats för två samtidigt och är klädd med antracitfärgat hexagonkakel. Wc-stol och tvättställ är vägghängt vilket gör det lätt att hålla rent. I badrummet finns även en nisch med tvättpelare som gör att tvätten kan hanteras bekvämt i lägenheten.

Längst ner ligger ytterligare ett sovrum, som idag är inrett som kontor. Det är i detta rum som köket låg tidigare. På golvet ligger vitpigmenterade furuplankor och väggarna är målade i en grå nyans. Ett stort fönsterparti vetter ut mot gården. Från är inrett som walk in closet med heltäckningsmatta och förvaringssystem från Ikea. Vill du hellre inreda rummet som barnkammare eller kontor är det en fin lösning.

På Föreningsgatan 51 har någon redan gjort det tuffa jobbet åt dig - det är bara att flytta in och njuta.

Fakta

Uteplats/balkong

Fin balkong mot innergården.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 049 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,14794%
Andel av årsavgiften är
5,14794%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
5 250 000 kr
Lägenhetsnummer
1204
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
134 kvm*

* Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1905
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Fönster
3 glasfönster

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.
Lägenheten genomgick en omfattande renovering under 2017.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
128

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Diana
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
20
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Diana bildades år 1984 och har till ändamål att förvalta fastigheten Maria 8 som består av 20 lägenheter med adresserna Stenbocksgatan 12 och Föreningsgatan 51. Föreningens tomt är friköpt. Föreningens ekonomiska förvaltning handhas av Bredablick.

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-06-09.

Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar.
Föreningen godkänner inte delat ägande mellan förälder och barn.

Uppgifterna är hämtade från föreningens årsredovisning och ordförande. En slutlig köpare uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningens fastighet renoverades under slutet av 1980-talet och renoveringen omfattade tak, fasad, el, ventilation, hissar, avloppstammar, vattenstammar mm. Föreningen följer sedan dess en underhållsplan för fastigheten.
2005 - delar av gården lades om.
2007 - fastigheten målades och teglet impregnerades.
2008 - värmeväxlare installerades.
2016 - översyn av ventilationen i fastigheten och lägenheterna. Föreningen har bytt ut ventilationsdon och fläktkåpor.
2019 - fönsterrenovering.

Under hösten 2020 planerar föreningen att renovera hissarna. Anbudsförfrågan är för närvarande ute.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och bredband via Bahnhof.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. Tvättstugan ligger på bottenvångingen.

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Föreningsgatan 51

Föreningsgatan 51,
211 52 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 37
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  7 104 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  109 kvm

  Visning: 2020-08-09 10.45 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 12
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  6 184 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  112 kvm

  Visning: 2020-08-09 15.50 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Kungsgatan 34
  Pris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 724 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  89 kvm

  Visning: 2020-08-09 15.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Kommendörsgatan 11
  Utgångspris
  6 695 000 kr
  Månadsavgift
  8 031 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  4-5
  Boarea
  187,7 kvm

  Visning: 2020-08-09 13.20 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 19 A
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 516 kr
  Antal rum
  4,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  122 kvm

  Visning: 2020-08-09 16.35 Boka här

 • Adress
  Föreningsgatan 47a
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 904 kr
  Antal rum
  5,5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  137,21 kvm

  Visning: 2020-08-09 11.35 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Kungsgatan 24
  Utgångspris
  7 495 000 kr
  Månadsavgift
  8 332 kr
  Antal rum
  6
  Boarea
  192,5 kvm

  Visning: 2020-08-09 14.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sankt Pauli kyrkogata 14
  Utgångspris
  4 695 000 kr
  Månadsavgift
  7 231 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  135 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sturegatan 20B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 65A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 981 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  124 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!