Sekelskiftesvind!

Rörsjöstaden, Malmö

Föreningsgatan 52B

Budgivning pågår
Utgångspris
2 695 000 kr
Avgift
4 742 kr
Antal rum
3
Boarea
81 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 750 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sekelskiftesvind!

En otrolig lägenhet med genomgående planlösning, renoverat kök och badrum. Härliga takbjälkar. Hiss finns!

 • Ansvarig mäklare

  Andrés Villalobos

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 70

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna inflyttningsklara vindspärla i fin sekelskiftesfastighet belägen i kanten av Rörsjöstadens pittoreska kvarter. Vackra Rörsjöstaden blomstrar som aldrig förr, stadsdelens lummiga stråk och äldre fastigheter med varierande byggnation av rödbrända tegelfastigheter varieras med klassiska sekelskifteskåkar med anor så långt som mot 1800-talets stora dagar.

Caféhaken duggar tätt och mysiga kvartersrestauranger växlas med trendiga butiker och kreativa människors verk. Området är just i fas att utvidgas och nyproduktionen duggar tätt för knyta samman stadsdelen. Detta är positivt då priserna för nyproduktionen får hela området att fortsätta öka.

Här bor du omgiven av härlig grönska trots att stadens myller lockar runt hörnet. Lägenheten ligger på översta våningen och bjuder på en genomgående planlösning med härligt ljusflöde och härliga takbjälkar.

I denna bostad låter du dig hänföras av härliga vindsattribut såsom vackra detaljer, fina fönsterpartier och väl tilltagen takhöjd. Lägenheten fördelar sig över en spektakulär lösning med renoverat kök med matplats för fyra - åtta personer i öppet samspel med vardagsrummet. Intill köket har en smart avdelning givit plats åt ännu ett sovrum i öppen karaktär. Perfekt för barnet eller som kontor men också för den större sängen. Till allt detta ges ett smakfullt renoverat badrum .

Här bor du i en välskött förening med sällsynt vacker gårdsmiljö där du kan njuta av härliga grillkvällar i goda vänners lag. På kort promenadavstånd nås citys breda utbud av butiker och restauranger. För den som önskar avnjuta en god kopp kaffe frestar Rörsjöstadens mysiga fik och restauranger alldeles runt hörnet. Ett stenkast bort finner du Malmös bästa bussförbindelser, matvarubutiker och härliga Rörsjöparken!

Välkommen på visning!

Interiör

Välkommen till Rörsjöstaden och Föreningsgatan 52B.

Hall/Entré: Rymlig entré med garderober direkt till hands. Ljusa väggar pryder entrén tillsammans med vacker parkett på golv. Här noterar vi direkt att sällskapsytorna är öppna hela vägen upp till tak.

Vardagsrum: Vi fortsätter in i lägenheten och möter det härliga vardagsrummet med charmiga bjälkar som påminner om byggårets äldre dagar. Ljus färg pryder väggarna och på golvet vilar vacker parkett.

Kök: Stilrent Marbodalkök som samspelar med vardagsrummets sällskapsytor. Vita luckor och mörkgrå bänkskiva. Vitt kakel som passar fint till de vita ytskikten. Köksutrustningen består av häll(Siemens), ugn(Siemens), diskmaskin(Siemens), fläkt (Thermex), kyl och frys(AEG). Här finns plats för det större matbordet och ca. 8 personer. Allt i ett för den matintresserade!

Badrum: Rymligt stilrent badrum med vita helkaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Badrumsutrustningen består av spegel, vask, blandare i både dusch och tvättställ, toalettstol, badrumsskåp, tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har renoverats av föreningen.

Master bedroom/sovrum 1: Stort härligt sovrum med förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderober på höger sida. Fönsterpartier som skänker rikligt med ljus. Vita putsade väggar och parkett på golv.

Sovrum 2/loft: Barnrum, arbetsrum eller gästrum, rummet med oändligt många användningsområden. Vita väggar och parkett på golv.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Dadeln 24

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca. 6 m².

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 742 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 139 kr/mån tillkommer för bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,05893%
Andel av årsavgiften är
2,059%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 695 000 kr
Lägenhetsnummer
1106
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
81 kvm*
Vindsvåning
Ja

* Areauppgifter enligt säljaren.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
300 kr
Försäkring
252 kr
Summa
552 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2011-04-06

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Dadeln 24
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
52
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Dadeln 24 bildades i början av 2000- talet, köpte fastigheten 2005/2006, och är idag en äkta bostadsrättsförening. Det finns 52 bostadsrätter varav två upplåts med hyresrätt och 6 hyreslokaler i föreningen. Adresserna är Föreningsgatan 48C, 50, 52, Bertrandsgatan 1A och B samt Industrigatan 2. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Tomten är upplåten med tomträtt, tomträttsavgälden omförhandlas 2019-12-31.

Avgiftshöjningar: avgiften höjdes med 12% 2019-04-01. Inga fler höjningar är planerade. Kontrollerat 2019-06-19.

Föreningen utför tillsyn, det bokas av säljaren.

Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn, hur stor andel tas upp med styrelsen. Föreningen godkänner ej juridisk köpare.

Föreningens ekonomi

Avgiften höjdes med 12% 2019-04-01. Inga fler höjningar är planerade. Kontrollerat 2019-06-19.

Renoveringar - Utförda och planerade

1982: Installation av ny värmeanläggning.
1982: Elledningar utbytta.
1982-1986: Byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
1985: Putsades fasaden, taket lades om och målades samt så byttes elstigare.
2004: Samtliga fönster renoverades och trappuppgångarna målades.
2007: Spolades avloppsstammar.
2008: Säkerhetsdörrar, Postboxar i entré år.
2009: Nya tvättmaskiner i tvättstugorna.
2010: Värmeväxlare samt termostater på samtliga radiatorer byttes, OVK besiktning av ventilation utfördes med godkänt resultat.
2014: Spolades samtliga avloppsstammar och hissarna målades om.
2016: Spolades vattenstammarna och taket byttes delvis.
2017: OVK (Obligatorisk ventilations kontroll)
2018: Fönster- och takbyte.

Kommande renoveringar: Kontrollerat med styrelsen (2019-06-19)
Byte av tappvattenledningar samt fönsterbyte planerat att genomföras 2019/2020. Föreningen följer en underhållsplan. Avgiftshöjningen är för att finansiera de kommande underhållen.

Parkering

Det råder boendeparkering i området.

TV/bredband

Comhem som TV leverantör och Ownit som bredbandsleverantör.

Gårdsplats/innergård

Grillar o utemöbler finns för gemensamt bruk av föreningen medlemmar

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett cykelförråd och två tvättstugor med vardera två tvättmaskiner samt en torktumlare och ett torkskåp och stort torkrum.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Kontaktperson till föreningen är Stefan Pettersson och nås på 0702-60 00 10.

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Astrid och aporna
  Malmös största ekobutik med stort vegetariskt sortiment av livsmedel samt hygienartiklar.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Föreningsgatan 52B

Föreningsgatan 52B,
212 14 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Andrés Villalobos

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 70

Förslag på andra bostäder

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kungsgatan 56A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 550 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsföreningsandel

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Exercisgatan 5
  Utgångspris
  2 175 000 kr
  Månadsavgift
  3 865 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Bertrandsgatan 3A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 087 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  102 kvm

  Visning: 2019-10-23 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Industrigatan 2B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 033 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 6
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 989 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!