Skandinavisk elegans i Rörsjöstaden

Rörsjöstaden, Malmö

Kungsgatan 24

Exklusiv
Utgångspris
7 495 000 kr
Avgift
8 332 kr
Antal rum
6
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 4
Boarea
192,5 kvm

Skandinavisk elegans i Rörsjöstaden

En totalrenoverad bostad med välbevarad charm och nutida inslag, helt i enighet med dess ursprung

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I charmiga Rörsjöstaden, på Malmös kanske mest bildsköna gata ligger en unik våning där du får det bästa av två världar. En unik komposition av storslagen jugend möter sparsmakad skandinavisk enkelhet. Salonger i fil representerar byggåret väl genom fiskbensparkett, detaljrik takstuckatur, burspråk och skjutdörrar. Nutida inslag med fokus på naturmaterial påvisas främst i kök, badrum och entré. Sovrummen har en harmonisk balans av både då och nu.
På 192 kvm fördelas ytorna idealiskt och lämnar inget mer att önska; två sällskapsrum, tre sovrum, två badrum och kök med matplats. En trappa upp från köket leder upp till ytterligare ett rum på vinden, som används som kontor. Från våningen har du tillgång till två njutbara balkonger. Från matsalen blickar du ut mot Kungsgatans ståtliga lindallé. Från sovrummet råder stillsam gårdsmiljö. Här kan du njuta fullt ut av charmiga sekelskifteskaraktär och modern elegans utan att tänka på slitsamt renoveringsarbete. Det enda du behöver göra är att flytta in och möblera.

Interiör

Välbevarat citykvarter
Rörsjöstaden utmärker sig avsevärt från andra centrala stadsdelar i Malmö. Välbevarade fasader, bilfria ytor och riklig grönska karaktäriserar området och ger ro i en annars så urban miljö. Trots stillheten finns stadens rika utbud endast en promenad eller cykeltur bort. Att kvarteret som växte fram på 1870-talet bär tydlig inspiration från Paris och dess breda boulevarder, känns lika påtagligt nu som då. Allén av lindar och S:t Pauli kyrka bidrar ytterligare till den storslagna atmosfären. På samma gata ligger en elegant fastighet som bär tydliga drag från jugendstilen, som var den stora trenden 1902. Böljande former, växtornament, utsmyckningar och torn framhäver den typiska arkitekturen. Husets fasad är vitputsad med grå sockel, balkongerna har smidesräcke och dörrar och fönsterpartier är målade i olivgrönt. De stora fönsterpartierna är av T-postmodell med småspröjsade partier högst upp. Tornet är tidstypiskt beklätt med röd plåt.
När du kliver in i trapphuset möts du av nästan överväldigande pampighet. Golven pryds av schackrutiga viktorianska klinkers i grönt. De mjukt rundade väggarna är beklädda med marmor. Dagsljuset söker sig in via vackra blyinfattade fönsterglas med blomstermotiv och belyser de patinerade trappstegen av terrazzosten. Ett elegant smidesräcke följer dig upp till det fjärde och högsta våningsplanet, där våningen finns.

Nutid möter dåtid
Entréhallen välkomnar dig med en något mer nutida skandinavisk atmosfär. På golvet ligger ett plankgolv av vitoljad massiv ask och väggarna är målade i en grå ton som kan slå åt både det blå och gröna hållet. I taket finns infällda spotlight som visar vägen in mot den sociala delen. Pardörrar i originalutförande öppnas upp till den första av våningens två ståtliga salonger i fil. Här kastas du genast tillbaka till den flärdfulla andan från 1902 med ett hav av dekorativa ting. Höga fotlister ramar in den fiskbensmönstrade ekparketten som breder ut sig över båda salongerna. Väggarna är målade i grått som får takets stuckaturer att framhävas ytterligare. Såväl takrosett som sirliga växtornamenteringar pryder taket. I salongens ena vrå står en murad eldstad, som tillför både värme och dekoration. Genom det rundade burspråket blottas en hänförande utsikt över Kungsgatans blommande lindträd. Genom profilerade skjutdörrar från byggåret äntrar du matsalen. Här tas utsmyckningarna till ytterligare en nivå, med omfattande detaljrikedom i hela taket. Båda salongerna har bevarade elementskydd av vitmålad rotting. Från matsalen når du den första balkongen som har fridfull utsikt över allén och kyrktornets spets.

Tre sköna rum för ro
Våningens samtliga tre sovrum vetter mot den lugna innergården. Det första sovrummet ligger till höger om entrén och har utsikt mot innergården genom två stora fönsterpartier. På golvet ligger vitsåpat plankgolv och väggarna har samma harmoniska ljusgrå nyans som återkommer i flera rum. I anslutning till hallen nås det första av två badrum. Här möts du av genomgående modern minimalism i svart, vitt och grått. Inredningen är lika smakfull som välplanerad. Väggarna är klädda med vita stora kakelplattor med inslag av strandsten. På golvet ligger mörkgråa klinkers med golvvärme. Kommod och hyllor i oljad ask ger fint förvaringsutrymme och mjukar upp intrycket. Badrummet är utrustat med wc, handfat, duschhörna och tre handdukstorkar.
Ytterligare en hall förbi matsalen leder vidare till två sovrum med grå väggar och vackert plankgolv i originalutförande. Direkt till höger nås ett luftigt sovrum med fönster i vinkel och badrum en suite. På liten yta har det skapats ett njutbart badrum med jacuzzi, snyggt inkilat i en nisch med grön mosaikvägg och inramning av oljad ask. Från badet blickar du ut mot ett vackert fönsterparti. Väggarna är kaklade med vita stora plattor och golvet är klädd med grå klinker. Badrummet är även utrustat med golvvärme, handdukstork, wc och handfat. Det tredje sovrummet ligger intill och har ett vackert centralt fönsterparti med altandörr ut till en balkong. På högt läge njuter du av sann gårdsmiljö med utsikt över takåsar och grannhus.

Med naturen som inspiration
Korridoren leder vidare in till det u-formade köket med matplats som åter bjuder in till den stilrena skandinaviska känslan. De två rummen sammanlänkas i en i en dämpad färgpalett med öppen atmosfär. Vita släta luckor, raka linjer och mörkt trä får en spännande kontrast av de rustika såpabehandlade tegelväggarna. Den unika naturkänslan förstärks ytterligare genom väggskivor av vitoljad askfanér. Bänkskivan som klär de väl tilltagna arbetsytorna är gjord av bränd ask och erbjuder dolda elkontakter, som gör vardagen lite roligare. Samtliga maskiner är dolda i förvaringen. Kontakten med matplatsen gör köket till en naturlig samlingsplats både i vardagen och när gäster kommer på besök. Flera mindre fönster i originalutförande skapar mysfaktor.
En trappa via köket leder upp till ett vindsrum, som idag är inrett som kontor. I detta utrymme finns även tvättmaskin och torktumlare för att sköta hemmets klädvård.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Balkong, läge nordväst mot kungsgatan.
Uteplats 2: Balkong, läge söder mot gården.

Månadsavgift

Avgift/hyra
8 332 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband om 220 kr/månad. Kabel-TV faktureras från leverantör.

Ekonomi

Andel i föreningen
9,252%
Andel av årsavgiften är
8,13756%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 495 000 kr
Lägenhetsnummer
19
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
6
Boarea
192,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1902
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Till lägenheten tillhör ett vindsförråd

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
104

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kungslyckan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
20
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kungslyckan består av 20 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen bildades 1984 och brf Kungslyckan köpte fastigheten 1987. Den ekonomiska förvaltningen handhar SBC. Föreningens tomt är friköpt.

Juridisk person accepteras ej.
Delat ägande är tillåtet under förutsättning att stadgarnas bestämmelser om bland annat bosättningskrav anses uppfyllda. Hittills har 50% varit lägsta ägarandel, skulle någon vilja gå lägre behöver den frågan diskuteras i styrelsen före medgivande.

I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-07-21.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

1993 vattenstammar samt el utbytt.
1996 putsning av fasad.
2000 ny värmepump.
2004 renovering av "tornet" (fundament och plåtbeklädnad). Målning in- och utvändigt av fönster
2009 relining av avloppsstammar av fyra lägenheter på Stenbocksgatan 2.
2010 fastighetslan och bredband via fiber (100/100 Mbps) installerat.
2010 gårdsombyggnad.
2011 relining av avloppsstammar i resten av fastigheten. Nya stadgar antogs samma år.
2012 lades taket om.
2013 stuprör utbytta, gjort i ordning dagvattenledningar.
2013-2014 ny värmeanläggning, fjärrvärme och bergvärme. Nya radiatorer i lägenheterna.
2014-2015 källarrensning + nya vindsfönster Allt organiskt material borttaget i källaren efter skyfallet 2014.
2017 komplett renovering av originalbalkonger (gatusida, en våning upp).
2018 spolning, av avloppsstammar + OVK & besiktning av eldstäder. Underhåll av övriga balkonger. Renovering av fasad, entrépartier och fönster (gård och gatusida).

Inga planerade renoveringar eller underhåll under 2020. Kontrollerat 2020-07-21.

Föreningen utreder att eventuellt täta ventilationskanaler men avvaktar beslut tillsvidare. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till år 2036.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och bredband via Bredband2.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga utan varje lägenhet har sin egen tvättmaskin. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Cykelförråd finns på gården.

Övrigt

För mer information se gärna föreningens hemsida https://brfkungslyckan.wordpress.com/

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Kungsgatan 24

Kungsgatan 24,
211 49 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Kommendörsgatan 11
  Utgångspris
  6 695 000 kr
  Månadsavgift
  8 031 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  4-5
  Boarea
  187,7 kvm

  Visning: 2020-08-09 13.20

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 51
  Pris
  5 250 000 kr
  Månadsavgift
  6 049 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  134 kvm

  Visning: 2020-08-09 12.20 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 19 A
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 516 kr
  Antal rum
  4,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  122 kvm

  Visning: 2020-08-09 16.35 Boka här

 • Adress
  Föreningsgatan 47a
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 904 kr
  Antal rum
  5,5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  137,21 kvm

  Visning: 2020-08-09 11.35 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sankt Pauli kyrkogata 14
  Utgångspris
  4 695 000 kr
  Månadsavgift
  7 231 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  135 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!