På Rörsjöstadens bästa läge finner ni denna vackra Rörsjö-våning anno 1903

Rörsjöstaden, Malmö

Kungsgatan 30 B

Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
5 192 kr
Antal rum
3,5
Boarea
100 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 25/8, KL 16:00 - 16:20

  Bokad visning.

Boka visning

På Rörsjöstadens bästa läge finner ni denna vackra Rörsjö-våning anno 1903

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Kungsgatan 30 B - Bjurfors
. Kungsgatan 30 B - Bjurfors
. Kungsgatan 30 B - Bjurfors
. Kungsgatan 30 B - Bjurfors

Vackra stuckaturer

. Kungsgatan 30 B - Bjurfors
. Kungsgatan 30 B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Alldeles intill S:t Paulikyrka där Kungsgatans lummiga allé löper förbi är kanske Rörsjöstaden som allra mest gemytlig. Här finner vi även ett stycke kulturhistoria där en av områdets vackraste byggnader tornar upp sig. Ritad av arkitekt Hugo Rosenberg i början av förra seklet har vi idag genom ett försiktigt bevarande och ett fint underhåll en sällsynt välskött jugendfastighet framför oss.
På Rörsjöstadens kanske absolut bästa läge finner ni denna vackra paradvåning anno 1903. Lägenheten har två ingångar; en från Kungsgatan och en från Sturegatan. Detta bedårande boende med en takhöjd på över 3 meter breder ut sig över 100 m² fördelat på 3,5 rum och kök. Våningen stoltserar idag med ett stort kök med ett angränsande rum som kan användas som matrum och tre underbara salonger i fil mot gatan varav ett med kakelugn. Snickerierna, stuckaturerna, lamprosetterna, originaldörrarna - alla dessa tidstypiska jugenddetaljer skapar tillsammans med köket en underbar atmosfär att trivas i. Addera ett modernt och renoverat badrum och du har en fulländad lägenhet.
Föreningen är mycket välskött och har en sund ekonomi, med i princip alla stora renoveringar bakom sig. Läget är superbt just intill S:t Pauli Kyrka med ca fem minuters gångavstånd till city men på en lugn adress med en grönskande alléutsikt.

Interiör

Hall
Lägenheten har två ingångar; en från Kungsgatan och en från Sturegatan. Säkerhetsdörr. Väl inne i hallen med härlig takhöjd finns plats för att hänga av sig ytterkläder. Väggarna är målade och här finns ett vitmålat brädgolv.

Tre rum I fil
Mot Sturegatan finns dessa tre underbara salonger i fil som skapar en otrolig volym. Salongerna skapar en stor social yta som är få boenden förunnat.
Rumsanvändningen kan varieras och det är upp till den blivande ägaren att använda dessa rum enligt behov och önskemål. Rummen har fantastiskt vackra och stora fönster som släpper in ett fint ljus. Vacker takstuckatur, höga fotlister och ekparkett finns i alla rum och kakelugn i ett av rummen. Mittsalongen utgör en perfekt samlingspunkt för hela familjen och vänner. Via de vackra dubbeldörrarna tar man sig vidare till nästa salong som idag används som master bedroom. På motsatta sidan finns den tredje och sista salongen som idag används som barnrum.

Kök
Ett rymligt och ljust kök med bra förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Vita luckor och glasmosaik ovanför arbetsbänken i brun laminat skapar en fin grund. I köket kan hela familjen samlas kring matbordet och det finns möjlighet att duka långbord i det angränsande rummet. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade. Inbyggda maskiner i rostfritt
Utrustning: spishäll (Electrolux 2011), varmluftsugn (Electrolux 2011), fläkt , kyl och frys (Ikea 2011)samt integrerad diskmaskin (ikea 2011).

Halvan
Halvan i denna lägenhet utgörs av en halvöppen yta från köket. Detta rum kan användas som matrum eller varför inte som arbetsrum eller ett extra sovrum. Framtagna tegelväggar, ekparkett och ett stort fönster mot den lugna innergården.

Badrum
Renoverat 2015. Snyggt och sobert helkaklat badrum i klassiskt vitt och grått.
Utrustning: WC från Duravit, handfat med kommod, badkar med dusch från Mora

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Paulus i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
48
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Paulus är en äkta förening bildades 1984 och omfattar 48 lägenheter och 2 lokaler i fastigheterna Olga 12 och Maria 1. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Tomten är friköpt.

Ekonomi
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2019-08-09.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Medlemskap
Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare. Föreningen har som villkor i sina stadgar att samtliga som äger andel i föreningen även ska permanent bo i föreningen, annars kan föreningen vägra dem medlemskap.

Föreningen utför tillsyn av bostaden i samband med överlåtelsen. Denna bokas av säljaren tillsammans med styrelsen.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår
bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningens två fastigheter totalrenoverades under 1980-talet.
1984: Byte tappvattenstammar och avloppsstammar, samt elstammar
1997: Yttertak
2005: Trapphus
2008: Fönster/Dörrar, samt innergård
2010: Tvättstuga
2013: Nya tvättmaskiner
2014: Tak och fasad, målning av fönster samt balkongrenovering
2015 Bytt torktumlare
2016: Renovering av hissarna, spolat avloppsstammarna och sotat ventilationen.
2018: Nytt system för porttelefoni.
2019: Restaurering av en väggmålning i trapphuset som vetter mot Sturegatan.

Kommande renoveringar: Kontrollerat (2019-08-08).
Nästa stora underhållspunkt är byte av fönster 2022. Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-TV via Comhem. Ett begränsat antal kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband från valfri leverantör. Fiber är indraget i huset.

Gårdsplats/innergård

Underbar innergård med fin sekelskifteskänsla. Gemensamma utemöbler och grill samt utrymme för småbarn i helt sluten gårdsmiljö.

Gemensamma utrymmen

Det finns plats för cyklar på innergården där de kan förvaras under tak, det går även bra att ställa cyklar och barnvagnar i källaren.

Föreningen har en gästlägenhet som ligger tvärs över gården i Olgahuset, Kungsgatan 30, som kan hyras för 200 kr/natt. På gården finns en renoverad gemensam tvättstuga där det finns två tvättmaskiner, en tumlare och ett torkskåp.

Det finns två hobbyrum. I källaren på Kungsgatan 28 finns ett hobbyrum där man kan snickra. I källaren på Kungsgatan 30 finns även där ett hobbyrum, där man kan utföra målning och annat arbete som inte alstrar något störande ljud.

Övrigt

Besök föreningens hemsida:
www.brfpaulus.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening och avstämd med en representant i styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 192 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel-TV (grundutbud).

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
2,08005%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
4
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
3,5
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
100 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1902/1903
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Till lägenheten tillhör ett källarförråd samt ett extra förråd i trapphuset på samma våningsplan som lägenheten.
Lägenheten är registrerad som en 3 rok i lägenhets register

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
127

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Astrid och aporna
  Malmös största ekobutik med stort vegetariskt sortiment av livsmedel samt hygienartiklar.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Kungsgatan 30 B

Kungsgatan 30 B,
211 49 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 51
  Utgångspris
  5 395 000 kr
  Månadsavgift
  5 763 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  127 kvm

  Visning: 2019-08-25 16.40 Boka här

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 61
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 584 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  1-3
  Boarea
  122 kvm

  Visning: 2019-08-25 14.40 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 10
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 619 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  101 kvm
 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Exercisgatan 13
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 753 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  118 kvm

  Visning: 2019-08-25 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 6
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 989 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 12
  Utgångspris
  5 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 244 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  110 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!