Sekelskiftsvåning i Rörsjöstaden med magisk utsikt mot S:t Pauli kyrkan.

Rörsjöstaden, Malmö

Kungsgatan 34

Pris
3 195 000 kr
Avgift
5 724 kr
Antal rum
4
Boarea
89 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Sekelskiftsvåning i Rörsjöstaden med magisk utsikt mot S:t Pauli kyrkan.

Charmig sekelskiftsfyra anno 1924 med oslagbar utsikt och tidsenliga attribut så som generös takhöjd, stuckaturer, stora fönsterpartier och brädgolv.

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hörnet där S:t Pauli Kyrkogata möter Kungsgatans lummiga allé är kanske Rörsjöstaden som allra vackrast. I detta kvarter vrids tiden tillbaka ett sekel och en tid av elegans gör sig påmind. Det är inte bara de ståtliga lindträden och kyrkans pompösa arkitektur som framkallar den storslagna atmosfären. Samtliga fastigheter har renoverats med omsorg för att bevara karaktären, vilket inte är en självklarhet i alla delar av staden.

Ingången från Kungsgatan 34 välkomnar dig till ett vackert och tidsenligt trapphus. En halv trappa upp möts du av en våningen som genomsyras av rymd, ljus och charm. Byggnadsåret gör sig påmint i form av generös takhöjd, originalgolv, spröjsade fönster, stuckaturer och charmiga originaldörrar. Det ljusa hörnläget och de pampiga fönsterpartierna skapar en ljus och trivsam boendemiljö med oslagbar vy mot den vackra S:t Pauli kyrkan som tornar upp sig utanför bostadens salonger är i det närmaste magisk. Planlösningen fördelar sig över två pampiga rum i fil, ett platsbyggt kök delvis i original, ett rymligt sovrum och ett mindre rum mot den lugna innergården. Bostaden har genomgått varsam restaurering där alla gamla detaljer hat tagits fram. Moderna lösningar varvas med bevarade originalattribut vilket ger en träffsäker mix av gammalt och nytt. En bostad som måste upplevas på plats!

På Kungsgatan 34 bor du på citynära adress med närhet till allt staden har att erbjuda. En kortare promenad längs Kungsgatans allé och du når stadens breda utbud av butiker och restauranger. Vill du koppla av tar Rörsjöparkens gröna famn emot dig under årets varma månader. För den som pendlar finns Centralstationen på gångavstånd samtidigt som smidiga bussförbindelser erbjuds runt hörnet.

Välkommen på visning!

Interiör

Hall
Innanför dörrens möts du av en ljus och funktionell hall med en härlig takhöjd och rymd. Det ges plats för både avhängnings- och förvaringsmöjligheter här i en praktisk inbyggd garderob. Vackert brädgolv vilar på golvet och väggarna är målade i sober färg.

Sällskapsrum
Ytterligare ett par kliv in i bostaden breder de förtjusande sällskapsrummen ut sig. Hemmets matsal finner sin naturliga plats i anslutning till det ljuvliga burspråket mot anrika S:t Pauli kyrkan. Här finns gott plats för det stora middagssällskapet och när mörkret faller låter du dig hänföras av den upplysta kyrkan utanför. Väggarna är målade och förvaringsmöjligheter ges i en inbyggd garderob.

I fil med det första sällskapsrummet ligger, vad som används som idag, ett vardagsrum. Här njuter du av härligt ljusinsläpp från två vackra fönsterpartier som vetter ut mot grönskande vyer. Rummet ger plats för både soffgrupp, bokhyllor och mediamöbler. Detta rum nås från såväl hall som de två intilliggande rummen. Förvaringsmöjligheter ges i en inbyggd garderob. Brädgolv pryder golvytan och väggarna är målade i ljusa toner.

Kök
Här har bostadens ägare lyckats kombinera funktionalitet med det bästa från 20-talet. Idag består köket tills viss del av bevarad, renoverad originalinredning och till viss del av ny, platsbyggd skåpinredning. Köket är utrustat med gasspis, elugn, kyl och frys och diskmaskin. Väggarna är målade i ljusa toner och på golvet finner du vackert brädgolv.

Sovrum
I fil med köket finner du ett en pigkammare som används idag som barnrum men kan med fördel användas som en matsalen för 3-4 personer eller som ett kontor. Vackert brädgolv, fina fönster och målade väggar. I pigkammaren finns en inbyggd garderob.

Sovrum
Ett ljust, praktiskt och lättmöblerat sovrum med väl tilltaget utrymme. Plats för stor säng, skrivbord och garderob. Fint ljusinsläpp från fönstret och väggarna är målade i en harmonisk färg och på golvet vilar brädgolv.

Badrum
Halvkaklat badrum i original med klinker på golvet. Badrumsutrustningen består av badkar, toalettstol och handfat.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Paula 27
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
26
Antal hyresrätter
3
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Fastigheten Paula 12 ritades av arkitekten Fredrik Fredriksson år 1924 och uppfördes året efter. Fredrik Fredriksson var verksam på en av Malmös mest inflytelserika arkitekter John Smedberg, och han har bl.a. ritat samtliga byggnader på Magnus Stenbocksgatan i Lund.

Brf Paula 27 bildades 2002 och fördelar sig över adresserna Kungsgatan 34, Kungsgatan 34A samt S:t Pauli Kyrkogata 6. Föreningen förvärvade fastigheten 2011 och består av totalt 26 lägenheter varav 3 hyresrättslägenheter samt 1 hyresrättslokal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Riksbyggen har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Ekonomi
- Denna förening äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.
- Föreningen har 3 hyreslägenheter kvar vilket kan betraktas som ett dolt kapital. När dessa hyresgäster flyttar ut kan föreningen upplåta lägenheterna vilket innebär en stor intäkt.
- Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. Kontrollerat 2020-06-12.
- Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Medlemskap
Föreningen tillåter s.k. "delat ägande". Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten.
Juridisk person accepteras ej.

Föreningen anordnar gemensamma gårdsdagar två gånger om året.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
På 90-talet byttes tappvattenstammar i kök och badrum.
2011 installerades en ny värmeväxlare för tappvatten och varmvatten till radiatorer. Samma år byttes elstigarna och elcentralen i fastigheten.
2012 bytte föreningen elledningar i samtliga lägenheter. Samtliga lägenheter är även utrustade med automatsäkringar och jordfelsbrytare.
2012 renoverades tak samt kupfönster med tillhörande plåtarbete.
2013-2014 spolades avloppsstammarna. Under samma period rensades ventilationskanalerna och nytt gårdsplank monterades.
2014 OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)
2016 Omputsning och målning av fasaden.
2017 Byte av avlopp
2018 Ombyggnad av två lokaler till en bostadsrättslägenhet. Lägenheten såldes under 2019.
2019 Relining av avloppsledningar.

Planerade renoveringar:
2021 fönster, innergården tak och tegelväggar.
2022 tvättstuga, portgångar och trapphus.
2023 gårdsplan.

Föreningen har bygglog för balkonger men inget beslut är taget i dagsläget.

Föreningen följer en underhållsplan, se årsredovisning för planerat underhåll.

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. Bredbandshastighet: 50 Mbit/s. Utöver månadsavgiften tillkommer en kostnad om 160 kr/månad för kabel-TV och bredband.

Gårdsplats/innergård

På innergården finns gemensamma utemöbler och cykelparkering.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i gårdshusets källare och nås via ingången på Kungsgatan 34A. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en torkrum och en mangel.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Övrigt

Fastigheten Paula 12 ritades av arkitekten Fredrik Fredriksson år 1924 och uppfördes året efter. Fredrik Fredriksson, föddes 16 maj 1868 och dog 25 oktober 1931 i Malmö. Efter avslutade studier på Tekniska Elementarskolan i Malmö fick Fredriksson anställning åren 1885-87 hos Malmös mest inflytelserika arkitekt vid tiden: John Smedberg. Därefter fortsatte Fredriksson sin arkitekturutbildning i Berlin och arbetade på olika arkitektkontor i Tyskland, bl.a. hos 18:e armékåren i Frankfurt am Main. Tillbaka i Sverige drev han egen verksamhet i Malmö från år 1903 fram till sin död år 1931. I Lund ritade Fredriksson bl.a. samtliga byggnader på Magnus Stenbocksgatan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 724 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 160 kr/månad för kabel-TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,86623%
Andel av årsavgiften är
4,55661%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 195 000 kr
Lägenhetsnummer
2002
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
89 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1924
Ventilation
Mekanisk
Fönster
2-glasfönster

Ett förråd tillhör lägenheten

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
146

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Kungsgatan 34

Kungsgatan 34,
211 49 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37