Citylägenhet högst upp i huset!

Rörsjöstaden, Malmö

Majorsgatan 6

På förhand
Pris
3 595 000 kr
Avgift
5 989 kr
Antal rum
4
Boarea
109 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Citylägenhet högst upp i huset!

Härlig lägenhet med bra planlösning och fantastisk utsikt, utan insyn!

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en härlig våning med bra planlösning och en fantastisk utsikt över Södra förstadskanalen och Raoul Wallenbergs park! Detta boende är väl tilltaget för familjen som vill bo mitt i stan eller paret som vill ha en rymlig cityvåning utan insyn och utan ljud från trafiken!
Med hiss från markplan når man lägenheten som bjuder på en rymlig entré med en vacker ekparkett som sträcker sig igenom lägenheten tillsammans med vitspacklade väggar! Den öppna planlösningen ger ett mysigt ljusinsläpp och här finns tre sovrum med plats för sängar och förvaring men kan även vara alternativ för kontor om så skulle behövas. I den öppna planlösningen finner vi sällskapsrummet som är länken mellan sovrummen och hallen, med plats för soffgrupp och matbord. Köket är väl tilltaget med plats för stort matbord och här finns det gott om förvaring. Det finns både stort badrum och en gästtoalett som är renoverad med grått kakel och grått golv samt tvättmöjligheter!
Här bor du mitt i city med närheten till Rörsjöparkens lummiga alléer och ett stenkast till gågatans alla butiker och caféer samt alla restauranger och barer med mysiga uteserveringar. För den som pendlar är det även nära till kollektivtrafiken!
Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkommen in i hallen! Här välkomnas man med vacker ekparkett som sträcker sig in i vardagsrummet tillsammans med vitspacklade väggar! Till höger finns en rymlig inbyggd garderob med plats för ytterkläder och skor!

Sällskapsrum:
Från höger i hallen kommer man in i sällskapsrummet och vi bjuds även här på fin ekparkett tillsammans med bredspacklade vita väggar! Från takkuporna har man utsikt över Södra förstadskanalen och Raoul Wallenbergs park. Här finns plats för både soffgrupp och matbord.

Kök:
Från vänster i hallen kommer man in i det rymliga köket. Köket har vita skåpsluckor tillsammans med vita kakelytor bakom diskbänken. Köket är utrustat med spis, ugn, kyl/frys, diskmaskin samt fläkt som är från (2018) och det finns plats med stort matbord. Golvet är plastmatta tillsammans med vita väggar.

Sovrum 1:
Det första sovrummet ligger rakt fram från hallen med ekparkett och vitspacklade väggar. Här finns plats för stor säng och förvaring. Det finns även plats för skrivbord om så behövs!

Sovrum 2:
Det andra sovrummet ligger till höger i hallen, genom vardagsrummet på vänster sida. Golvet pryds av ekparkett tillsammans med vitspacklade väggar. Här finns plats för säng och kan även användas som kontor för den som behöver det!

Sovrum 3:
Det sista sovrummet ligger till höger i hallen och genom vardagsrummet på höger sida. Här finns plats för förvaring och säng och kan även användas som kontor, här har man även utsikt mot södraförstadskanalen!

Badrum:
Badrummet ligger till vänster i hallen. Det är rymligt och här finns det stor potential att göra vad man önskar! I dagsläget är badrummet utrustat med badkar, wc samt vask med kommod. Väggarna är kaklade med ljusbeige kakel och golvet är av en ljus plastmatta.

Gäst WC:
Bredvid det stora badrummet ligger gästtoaletten som är helt nyrenoverad! Väggarna är kaklade med vitsilvriga kakelplattor tillsammans med matt vitt mosaikgolv. Det generösa badrummet är utrustat med helt ny tvättmaskin samt torktumlare (Cylinda, 2018) och ny WC samt handfat (Hafa, 2018)

Fakta

Fastighetsbeteckning

Malmö Brita 15

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 989 kr

I avgiften ingår värme och vatten

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
2,89106%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 595 000 kr
Lägenhetsnummer
1301
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja*
Rum
4
Boarea
109 kvm**

* Hiss från markplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1876
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
100

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Innerstaden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
42
Antal hyresrätter
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Innerstaden förvaltar den friköpta fastigheten Malmö Brita 15 som innehåller 42 lägenheter, varav 10 upplåts med hyresrätt, på adresserna Amiralsgatan 5 samt Majorsgatan 6, 8 och 10. De 10 kvarvarande hyresrätterna avses avyttras under tiden vilket då bidrar med ytterligare kapital till föreningen. Föreningen förvärvade fastigheten 2017. Föreningens hus byggdes år 1876, 1909, 1979 samt 1983. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Avgiftshöjningar
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2019-04-17.

Medlemskap
Köparen måste dock inte vara medlem i HSB regionsförening för att bli medlem i Brf Innerstaden. Ingen deposition eller medlemsavgift till HSB behöver därför inte betalas i samband med överlåtelsen. Styrelsen tar beslut om delat ägande från fall till fall. Juridisk person accepteras ej.

Renoveringar - Utförda och planerade

1983 I samband med att Majorsgatan 8 och 10 som byggdes till utfördes även en omfattande renovering av Amiralsgatan 5 och Majorsgatan 6. Då byttes även avloppsstammar, tappvattenstammar, elen byttes, ny ventilation samt byggdes trapphuset på Majorsgatan 6.
2003-2009 renovering av två hissar.
2015 installation av avfuktare i källarutrymmen.
2018 Ventilation utbytt i Majorsgatan 6, 8 och 10. Porttelefonsystem utbytt. Alla trappor uppfräschade med ny färg och i vissa fall golvmattor.

Fastigheterna besiktigades i oktober 2017, därefter färdigställdes följande underhållsplan: Planerade renoveringar enligt underhållsplan, underhållsplanen kan komma att ändras i ordning och tidsplan (nedan är uppskjutet minst ett år framöver, kollat med föreningen 2019-04-17).
2018 - Markplannering och renovering av innergård kommer att ske.
2019 - Putsning fasad Majorsgatan 6 och iordningställande av innergård.
2020 - Hissrenovering.
2021 - Byte av elcentraler.
2022 - Takomläggning på hus mot Amiralsgatan.

Parkering

I området råder gatuparkering, finns också parkeringsmöjligheter i P-huset Anna.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. För bredbands finns även möjlighet med fiber via Telia.

Gårdsplats/innergård

På den lummiga stora innergården finns gemensamma sittgrupper med grillplats, lekplats och cykelparkering.

Gemensamma utrymmen

Det finns tillgång till två gemensamma tvättstugor på entréplan som är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt mangel. Det finns även tillgång till gemensam bastu och motionsrum. Detta nyttjas fritt av medlemmarna. Även cykelförråd och barnvagnsrum finns.

Övrigt

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Förslag på andra bostäder

 • Adress
  Föreningsgatan 43B
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 953 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  114 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Celsiusgatan 3B
  Utgångspris
  2 275 000 kr
  Månadsavgift
  3 966 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Andréegatan 10A
  Utgångspris
  3 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 831 kr
  Antal rum
  4,5
  Boarea
  101 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Andréegatan 6
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 548 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72,53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Drottninggatan 5A
  Pris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 369 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm