Pampig våning anno 1908 i Rörsjöstaden- Smakfullt renoverad med vackra välbevarade orginaldetaljer!

Rörsjöstaden, Malmö

S:t Pauli Kyrkogata 12

Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
6 184 kr
Antal rum
3,5
Boarea
112 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Pampig våning anno 1908 i Rörsjöstaden- Smakfullt renoverad med vackra välbevarade orginaldetaljer!

Ståndsmässig våning på Rörsjöstadens absolut bästa läge med oslagbar utsikt över vackra S:t Pauli kyrka. Stilfull våning med alla tänkbara attribut.

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På en lugn återvändsgata i Rörsjöstaden, stoltserar S:t Pauli Kyrkogata, som kantas av sin vältrimmade allé som leder fram till den pampiga kyrkan belägen mitt på Kungsgatan där Kungsgatans lummiga allé löper förbi. Det är kanske där Rörsjöstaden är som allra mest gemytligt. Här tornar sig även en vacker byggnad upp.

En trappa upp i det vackra huset från 1908 väntar en ljus 3,5:a som präglas av charmig karaktär. Här skvallrar arkitekturen om husets ursprung från tidigt 1900-tal - högt i tak, vackra stuckaturer, stora fönsterpartier och pampiga dubbeldörrar ger en tidlös charm och hög trivselfaktor. En modernare version av sekelskiftesdrömmen där hela lägenheten med salong, kök, badrummen och två sovrum har genomgått varsamma renoveringar utan att förlora tidstypiska attribut. Två stora och lyxigt badrum gör den här våningen fulländad. Våningen är översållad av välbevarade originaldetaljer med inslag av nya, men tidsenliga detaljer. Det är ett sällsynt tillfälle att hitta bostäder där gammalt och nytt förenas med sådan enhetlighet och charm. En av Rörsjöstadens underbara våningar som måste upplevas på plats!

På S:t Pauli kyrkogata 12 bor du på citynära adress med närhet till allt staden har att erbjuda. En kortare promenad längs Kungsgatans allé och du når stadens breda utbud av butiker och restauranger. Vill du koppla av tar Rörsjöparkens gröna famn emot dig under årets varma månader. För den som pendlar finns Centralstationen på gångavstånd samtidigt som smidiga bussförbindelser erbjuds runt hörnet.

Varmt välkomen på visning!

Interiör

Hall
Våningen hälsar dig välkommen med en generös och stor hall. Takhöjden på över 3 meter är genomgående i hela lägenheten och vackert brädgolv på golvet som löper vidare i bostaden. Väggarna är vitmålade och till vänster om hallen ges plats för avhägning och förvaring.

Sällskapsrum
Den pampiga salongen med magisk takhöjd utgör en perfekt plats för sociala sammankomster. Det som gör rummet till något utöver det vanliga är de fantastiska fönstren varifrån du har fri utsikt över S:t Pauli Kyrkogata och ger rummet rikligt med ljus. Taket smyckas av vackra stuckaturer, golvet pryds av originalbrädgolv och väggarna är målade i ljusa färger. Salongen ger gott om plats för både soffgrupp, bokhyllor och mediamöbler.

Kök
Från hallen stiger du in i bostades hjärta- köket. En plats utöver det vanliga med fantastiskt ljusflöde, stora arbetsytor och i utmärkt skick. Ett praktiskt, trevligt och yteffektivt kök från 2016 där du ges plats för allt du behöver. Den generösa ytan i rummet gör det enkelt att ha stora middagsbjudningar. Köksinredningen är modern och tidlös med vita köksluckor upp till nock och bänkskiva i ek. Goda förvaringsmöjligheter i köksskåp och i skafferi. Lägg därtill vackert orginalbrädgolv och stora fönsternischer och du får det perfekta köket. Köksutrustning består av spis och ugn, fläkt och kyl och frys.

Master bedroom med walk in closet
Från hallen nås Master bedroom som är väl tilltaget och rymligt. Ett praktiskt sovrum på lugnt läge med stora garderober (ingår i köpet). Här ges plats för stor säng och sängbord. Väggarna är vitmålade.

Som pricken över i:et nås härifrån ingången till walk in closet som med fördel lika gärna kan användas om kontor eller barnkammare. Lyxig heltäckningsmatta på golvet, stora garderober, generös takhöjd, fönster mot lugnt läge och vitmålade väggar.

Badrum 1
Vidare genom walk in closet nås ett lyxigt och fräscht helkaklat badrum renoverat 2016. I toppskick med alla bekvämligheter man kan tänka sig: badkar, golvvärme (el) tvättmaskin, dusch och förvaringsskåp. Fina spotlights i taket och klinker på golvet.

Sovrum
Från köket nås ett rum som idag används som barnrum. Lättmoblerat och rymligt rum med trevlig utsikt och störa fönsterpartier. Väggarna är målade i sober färg och på golvet vilar brädgolv.

Bdrum 2
Bostadens andra badrum nås från hallen och är helkaklat i vitt med svart/vitt klinker på golvet. Här finns dusch med glasvägg, golvvärme (el) handfat med underskåp och toalettstol och spotlights i taket.

På S:t Pauli kyrkogata 12 får du en ljuvlig våning med massor av känsla och välbevarade detaljer på ett extraordinärt läge.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Rörsjön
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
21
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Huset byggdes år 1908 och föreningen omfattar adresserna S:t Pauli Kyrkogata 12 och 14. Föreningen köpte huset 1980 och är idag en HSB-förening bestående av 21 lägenheter. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandling av tomträttsavgälden sker var tionde år, nästa gång är 2028.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Avgiftshöjningar
Föreningen planerar framöver att höja avgifterna årligen med 1-2% för att täcka ökade kostnader. Beslut tas under budgetmöte i augusti/september. Kontrollerat 2020-07-15.

Medlemskap
En individuell bedömning av delat ägande görs i varje fall. Ett sånt upplägg får diskuteras i styrelsen i det enskilda fallet.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

1982 Byte av V/A-stammar i kök och badrum. Renovering av trappuppgångar.
2005 Renovering av fasad, fönster och tak.
2007 Spolning av avloppsstammar. Dränering av grunden.
2008 Energibesiktning med åtgärdsförslag.
2009 Trappuppgångar.
2014/2015 Balkongbygge för de medlemmar som önskade detta.
2016 Dränering innergård. Besiktning av fastigheten. Stammar spolades.
2017 Renovering av gäststuga.
2018 Målning av fönster mot innergård.
2019 Målning av fönster mot gatan och målning av portarna, Renovering av muren på gården samt nytt cykelställ, värmecentral.

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar att byta portar under 2020. Kontrollerat 2020-07-15.

Föreningen följer en underhållsplan framtagen tillsammans med HSB.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem, minsta kanalpaketet ingår i avgiften.

Bredband via ComHem eller fiber via HSB Bolina. Varje bostadsrättsinnehavare tecknar själv avtal.

Föreningen har ett stämmobeslut gällande upphandling av kollektivt bredband/TV. Detta kommer att innebära en ökad avgift om ca 150-200 kr/månad, då kommer både bredband och TV ingå i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en fantastisk innergård med en stor gräsmatta, stor sandlåda och rikligt med välskötta växter. På gården finns två gemensamma uteplatser och två grillar som kan bokas. Här finns även cykelparkering.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan finns i hus nr 12, nås från innergården. I tvättstugan finns två tvättmaskiner en torktumlare, en mangel och två torkskåp.

Föreningen tillhandahåller en gäststuga på gården som kan hyras för 100 kr/natt.

Föreningen har två stycken barnvagnsrum in mot gården.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 184 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
4,5648%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
13
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
3,5
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
112 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1908
Fönster
3-glasfönster

Till lägenheten tillhör ett förråd som nås från innergåden. Ca 15 kvm.

Möjlighet finns att öppna upp en altandörr ut direkt till innergård. Bygglov har funnits ( ska dock förnyas gick ut 2017).

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
154

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

S:t Pauli Kyrkogata 12

S:t Pauli Kyrkogata 12,
211 49 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 37
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  7 104 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  109 kvm

  Visning: 2020-08-09 10.45 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Kungsgatan 34
  Pris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 724 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  89 kvm

  Visning: 2020-08-09 15.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 51
  Pris
  5 250 000 kr
  Månadsavgift
  6 049 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  134 kvm

  Visning: 2020-08-09 12.20 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 19 A
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 516 kr
  Antal rum
  4,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  122 kvm

  Visning: 2020-08-09 16.35 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Bertrandsgatan 3A
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 764 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  93 kvm

  Visning: 2020-08-13 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Amiralsgatan 5
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 670 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2020-08-13 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Exercisgatan 11
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 044 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Adress
  Föreningsgatan 47a
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 904 kr
  Antal rum
  5,5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  137,21 kvm

  Visning: 2020-08-09 11.35 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sankt Pauli kyrkogata 14
  Utgångspris
  4 695 000 kr
  Månadsavgift
  7 231 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  135 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 15B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 673 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sturegatan 20B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!