Genomgående trea med inglasad balkong

Rosengård, Malmö

Von Lingens Väg 40

Utgångspris
795 000 kr
Avgift
5 459 kr
Antal rum
3
Boarea
81,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 9
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 29/9, KL 13:00 - 13:30

  Bokad visning.

 • tisdag 1/10, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning.

Boka visning

Genomgående trea med inglasad balkong

Välplanerad 3:a på sjätte våningen med stor inglasad balkong och härlig utsikt.

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade trerummare belägen på ostört läge på våningsplan 6 i Brf Hilda. Här bor du i en genomgående lägenhet med fräscha ytskikt och stor inglasad balkong med härlig utsikt.

Välkommen att bosätta dig i en stabil HSB-förening med bra förbindelser till centrum och närhet till motorvägen. På Rosengård bor du omgiven av härliga grönytor och välskötta Brf Hilda är strategiskt placerad alldeles intill en stor park.

Välkommen på visning!

Interiör

Entré
På sjätte våningen välkomnas vi in till en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter med två garderober till vänster och fyra stycken längre in hallen. På golvet vilar kakel och väggarna är vitmålade och en stor spegel.

Sovrum 1
Till höger om hallen finner vi ett av bostadens sovrum med walk in closet. Plats för dubbelsäng med sängbord. På golvet ligger laminat och väggarna är tapetserade med en fondvägg.

Vardagsrum
Vidare in i bostaden ligger det rymliga vardagsrummet med plats för soffgrupp och matsalsbord. Mörkbrunt laminatgolv och gråa tapeter.

Kök
Köket erbjuder gott om förvaring med både över och underskåp. Matplats för fyra till sex personer. Mörkbruna köksluckor och beige skåp, trä bänkskiva och mosaik stänkskydd. Utrustning i form av spis (siemens), ugn (Ikea), kyl o frys (Gorenje) och diskmaskin (Husqvarna). Mörkbrunt golv och ljusbrunt kakel på väggarna.

Sovrum 2
Vitmålat sovrum med grå tapet och ljusbrunt golv. Plats för dubbelsäng med sängbord.

Badrum
Helkaklat badrummet i vitt som renoverades 2012 i samband med stambytet. Svart klinker på golvet. Här finns dusch (FM Matsson), handfat (IDO), badrumsskåp, tvättmaskin och torktumlare (Electrolux).

Gästtoalett
I anslutning till hallen finns en gästtoalett som också blev totalrenoverat under 2012. Helkaklat i svart kakel och vitt klinker på golvet. Utrustat med wc och handfat från IDO.

Balkong
Inglasad balkong i sydöst läge med härlig utsikt och morgonsol.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Länsarkitekten 3

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 459 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv. Individuell mätning av el sker kvartalsvis och är en separat post på månadsavin.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,13622%
Andel av årsavgiften är
0,13622%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
795 000 kr
Lägenhetsnummer
183
Våningsplan
6 av 9
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
81,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1970
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
112
Energideklarationsdatum
2018-11-21

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Hilda
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
767
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 767 lägenheter. I fastigheten finns 16 bostadshus med tillsammans 56 trapphus med adresserna von Lingens väg 4-126. Husen är byggda mellan 1969 och 1970, och består mestadels av en- till fyrarumslägenheter. Från och med 2019-05-01 ingår alla medlemmars bostadsrättstillägg i Hildas fastighetsförsäkring hos Länsförsäkringar.

Föreningen köpte huset i samband med byggnationen 1969 (tomträtt). Nuvarande tomträttsavtal med Malmö stad löper ut 2021.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Månadsavgifter:
I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar för 2019 och inte heller för 2020. Föreningen höjde avgifterna med 3% den 2018-01-01. Styrelsen förväntar sig inte behöva göra mer än mindre indexhöjningar de närmaste åren, för att hålla ikapp med kostnadsökningar. Deras mål är att hålla avgiftshöjningar till ett absolut minimum utan att för den sakens skull äventyra den goda ekonomiska återhämtning som föreningen har gjort efter år av dyra renoveringar. Beslut tas inför nytt budgetår.

Juridisk person tillåts ej. Delat ägande tillåts ej. Andrahandsuthyrning skall godkännas av styrelsen.

Föreningen har som rutin att göra tillsyn av lägenheten innan ägarskiftet.

Föreningen har gemensam el. Faktureringen av förbrukat el sker med en kvartals fördröjning, och kommer som en separat post på månadsavin.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar samt att undersöka lägenheten.
Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: http://www.hsb.se/malmo/hilda

Föreningens ekonomi

Höjning med 3% 2018 av avgiften. 2019 och 2020 kommer avgiften inte att höjas.

Renoveringar - Utförda och planerade

2008 renoverades tvättstugorna.
2010-2012 förnyelseprojektet Hållbara Hilda med nedan renoveringar:
- Stambyte
- Badrumsrenovering
- Ny ventilation
- Nya element
- Nytt brandvarningssystem
- Solceller
2015/2016 genomfördes renovering av entréerna och hissar.
2017 förbättring av utemiljöer.
2017–2018 föreningens fyra garage totalrenoverades

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:
Nytt styrsystem för värme, ventilation och belysning
Nytt passagesystem med tvättstugebokning
Målning av grunden på låghusen

Parkering

Föreningen har 462 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 350 kr/månad samt 234 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se www.malmo.se. Föreningen har 48 st gästparkeringsplatser.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. För kabel-TV tas det ut ett obligatoriskt tillägg på 28 kr/månad. Föreningen har tecknat ett kollektivt bredbandsavtal med Bredband2.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor finns placerade på markplan och är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum.

Övrigt

TV-övervakningssystem i garage och miljöhus.

Länkar

Området

Att bo i Östra Malmö

I Östra Malmö hittar du både idylliska äldre villor i Västra Kattarp och mångkulturella områden som Rosengård och Fosie med flerbostadshus. Här finns också industrier och landsbygd samt Östra kyrkogården som är en av Malmös allra vackraste kyrkogårdar.

Johanneslust har fått sitt namn från ett gammalt värdshus som låg längs med Sallerupsvägen. Områdena Johanneslust och Håkanstorp skapades under tidigt 1900-tal som en del i egnahems-rörelsen, därför hittar du mest villor, radhus och kedjehus här. Idag tillhör områdena i stadsdelen Kirseberg.

Rosengård byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Tidigare utgjordes platsen av ett jordbruksområde med lantegendomen Rosengårds herrgård från 1817. Rosengård är uppdelat i fem delområden med namnen Törnrosen, Apelgården, Herrgården, Örtgården och Kryddgården. Mitt i området finns ett centrum som har det mesta du behöver vad gäller service.

Västra Kattarp har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet, när området kallades för Västra Kattarps by. Det finns tyvärr ingen bevarad bebyggelse kvar från denna tiden. Idag är Västra Kattarp ett av få villaområden i stadsdelen, vilket ökar attraktionsvärdet. Flertalet av husen är byggda runt 1960-talet. I närheten finns även Persborg och Hindby med flerbostadshus, radhus och egnahem. Här ligger också Pågens bageri som sprider frestande dofter av nybakade bullar i området.

I lugna Gullvik är det lätt att trivas. Här bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du har allt du söker vad det gäller vardagsshopping på nära håll. Området består till största del av villor men det finns även enstaka bostadsrättsradhus. Här finner du både hus från 1920-talet till helt nybyggda hus i modern stil. Gullvik är perfekt att bo i för den som pendlar till Danmark. På bara några minuter är du ute på motorvägen för vidare färd över Öresundsbron. Du tar dig även ut till Malmö flygplats på kort tid.

I mångkulturella Fosie finns företagsamhet, flera vackra grönområden, hus med gamla anor och charmig herrgårdsmiljö. Fosie kyrka och runstenen påminner om det förflutna medan Augustenborgs Ekostad och industrierna i Fosie företagarby symboliserar framtiden.

Köpa eller sälja bostad på Rosengård? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Malmös 3 bästa

3
 • Zlatan court
  Fotbollsplanen som Malmöprofilen är intiativtagar till
 • Bennets bazaar
  Färgsprakande butiker längs Rosengårdsstråket.
 • FC Rosengård
  Malmös Damlag i Allsvenskan

Karta

Von Lingens Väg 40

Von Lingens Väg 40,
213 71 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04