En gedigen enplansvilla med inrett källarplan med charmiga funkisdetaljer och generösa ytor

Rosenvång, Malmö

Alströmersgatan 3

Exklusiv
Utgångspris
13 250 000 kr
Antal rum
9
Tomtarea
1500 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
175 kvm / 175 kvm

En gedigen enplansvilla med inrett källarplan med charmiga funkisdetaljer och generösa ytor

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På fridfulla Rosenvång stortrivs barnfamiljerna. Det finns utrymme för både aktivitet och ro. Limhamn, småbåtshamnen och badstränder nås på bekvämt avstånd, precis som skolor, sportaktiviteter och kommunikationer. I kvarteret finns dessutom ett välbesökt café med inredningsbutik.

Villan uppfördes 1933 med ett plan och källare, i en tid då funktionalismen tog allt mer plats. Pampiga, väl utsmyckade fasader ersattes med ett stramt stilspråk där funktion stod i fokus. Med en sammanlagd yta på 350 kvm, jämnt fördelat mellan de två planen, finns det gott om utrymme för både den stora familjen och egen verksamhet. Entréplanet bjuder på tidstypisk charm från byggåret såsom perspektivfönster, ekparkett och pardörrar som matchas väl med stilrena, nutida inslag. Rumsindelningen är optimal för familjen med tre härliga sällskapsrum i fil, ett stort kök i ena delen och en privat sovrumsavdelning i den andra. Mycket social yta men också en stor dos andrum. Källarplanet är idag inrett med tvättstuga, två kontorsrum, vinkällare, spa-avdelning, hobbyrum, förråd och träningsrum. De stora ytorna bjuder på många möjligheter och kan anpassas helt efter ditt behov.

Tomten är som tagen ur ett trädgårdsmagasin med ett flertal gröna rum, slingriga stengångar, blomsterprakt, åldriga träd och uteplatser för alla sollägen. För barnen blir det en idealisk plats för lek och spring.

Interiör

Blomsterprakt och soliga stunder
På lagom avstånd från Geijersgatan ligger den lugna villagatan Alströmersgatan. Kvarteret är lummigt och fridfullt. Bebyggelsen varierad. Entrén till villan på nummer 3 välkomnar dig med en välskött trädgård som sträcker sig från norr till söder. Bakom den låga stenmuren står ett flertal japanska körsbärsträd uppradade och väntar på att slå ut i vit blomsterprakt. En stenlagd gång, som ramas in av en välklippt gräsmatta, leder fram till entrén. Stentrappan är pampig och omgiven av rabatter i olika nivåer med perenner och formklippta träd. Till vänster om huset finns en stor biluppställningsplats samt dubbelgarage med eldrivna portar. En grind leder vidare in till den insynsskyddade trädgården med härliga gröna ytor, ett flertal uteplatser och ett hav av växter. Här finns både platser för skugga och sol, där markiser ger ytterligare skydd när det behövs. För att förenkla skötseln av trädgården har automatisk bevattning lagts in. Fyra markstrålkastare gör den extra vacker även när solen gått ner. Ytorna finns där för att förverkliga drömmen om en pool, ett orangeri eller utekök.

Elegans i fil
Redan i hallen möts du av den vackra ekparketten i originalutförande, som fortsätter vidare genom hela sällskapsdelen. I anslutning till hallen finns en gästtoalett i svart och vitt. Golvet är beklätt med mosaik och väggarna är till hälften kaklade i svart.

Du kommer vidare in till det mellersta av tre stora sällskapsrum i fil. Känslan är voluminös och ett rikt ljusinsläpp kommer in från stora perspektivfönster i öster. Fönsterbänkarna är av tidstypisk kalksten. Detta rum används som sällskapsrum och har enorma ytor för både soffgrupper och andra möbler. En utomordentlig plats att samla gästerna på till fest. Huset är som gjort för festliga sammankomster, oavsett årstid. Till höger kommer du in till ytterligare ett sällskapsrum som är placerat på en hörna och får därmed ljusinsläpp från två olika väderstreck. Detta rum används idag som teve-rum. En mysig plats för familjen att samlas på för film och spel.
Vita pardörrar med råglas öppnar upp till matsalen, som är placerat till vänster om det stora sällskapsrummet. Här ryms många middagsgäster runt bordet och ett vackert ljus kommer in från söder.

Intill matsalen, finns köket som är i modernt och luftigt utförande. På golvet ligger svarta klinker och den stilrena köksinredningen kommer från Multiform. De vita släta träluckorna är en effektfull kontrast mot den nattsvarta granitbänksskivan. Arbetsytorna och förvaringsutrymmena är väl tilltagna. En förlängning till köksön bidrar med två extra sittplatser. Samtliga maskiner är integrerade i inredningen och kommer främst från Siemens. I köket finns en dörr som leder ut till trädgården och en av de soliga uteplatserna i söder. Denna ingång används också som grovingång, som leder vidare in till den privata delen av huset. I anslutning till köket finns ytterligare en matsal med utblick över trädgårdens mest lummiga del i sydväst. Golvet är beklätt med samma klinker som köket. En klädkammare finns i rummet som kan komma väl till hands som linneförråd.

Harmoniska rum
Via en klinkerbelagd hall bakom köket nås den privata avdelningen som består av tre sovrum (varav en används som bibliotek), duschrum och badrum. Direkt till vänster ligger ett separat duschrum, som det aldrig kan bli för många av om man är flera i en familj. Intill ligger ett rymligt badrum med wc, handfat. På motsatt sida nås trappan som leder ner till källarplanet. Bredvid finns en trappa upp till vinden, som idag är oinredd men har möjligheter för den som vill utnyttja denna yta. I hallen står en stor skjutdörrsgarderob.

Efter badrummet ligger det första sovrummet som har en stor skjutdörrsgarderob och fönster mot trädgården. Det andra sovrummet är något större och har en likadan garderob med skjutdörrar.
Till höger om sovrummet ligger biblioteket, som ligger i anslutning till ett av de tre sällskapsrummen. Rummet kan användas som sovrum om du önskar ett tredje.

Möjligheter en trappa ner
Husets källarplan är på hela 175 kvm, precis som entréplanet, och har idag flera funktioner och rum som kan inredas efter ditt behov. Direkt nedanför trappan finns en rymlig tvättstuga med klinkergolv och fina ytor för att ta hand om dina kläder. Ytterligare två rum ansluter till tvättstugan; ett förråd och hobbyrum. Kanske är det här dina symaskiner får ta sin plats och du låter kreativiteten flöda?

Vidare nås ett stort allrum som används som kontor med två arbetsplatser. Här finns ett väl tilltaget fönster med utsikt mot trädgården och känslan av souterräng infinner sig. Ytterligare ett stort rum ligger i anslutning. Rummen är även idealiska för gäster eller tonåringar. Möjligheterna är många. Kanske blir det hemmabio, yogasal eller spelrum?

Vid hallen finns en spa-avdelning med wc, handfat, bastu och massagebadkar. Ett utmärkt sätt att avsluta en arbetsdag med. Efter badet kan du välja en god flaska vin till middagen i vinkällaren, som är försedd med kylaggregat för precis rätt temperatur. Utanför finns också en avdelning med sittplatser där du kan provsmaka. Bredvid vinkällaren finns även ett träningsrum, där morgonen kanske startas. En egen entré till källarplanet finns från trädgården.


På Alströmersgatan 3 hittar du det optimala familjeboendet med generösa ytor både ut och inne.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Fredrika 15

Ombyggnad, Renoveringar

1968

TV/bredband

Parabol ingår, Tv-antenn.

Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 169 000 kr
Byggnadsvärde
3 469 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
37 944 kr
Försäkring
8 640 kr
Renhållning
2 616 kr
Vatten/Avlopp
6 840 kr
Summa
56 040 kr

I elkostnader ingår uppvärming.

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 487 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

5 st. uteplatser.

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd om ca 9 kvm.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Parkering

Dubbel garage (37 kvm), samt plats för flera bilar vid uppfarten.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
13 250 000 kr
Rum
9
Sovrum
4
Boarea
175 kvm*
Tomtarea
1500 kvm
Biarea
175 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggår
1933
Fasad
Putstad tegel
Grund
Betong
Stomme
Lättbetong.Radon mätning (2005), under riskvärde
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Värmepump-grundvatten IVT
Takbeklädnad
Galvasinerad plåt
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Galvasinerad plåt
Fönster
Aluminium ute, trä inne

Renoveringshistorik
2006 Värmpump IVT, eldrivna garageportar.
2008 Nya markiser (ny väv 2017).
2007 Renovering av kök, hall och matrum.
2008/2010 Nya trappor ute, uteplatser, staket, trädäck, förråd, grindar, plantering i trädgården.
2009 Nya eldrivna grindar.
2010 Badrum i källaren.
2011 Vinkällare med kylaggregat.
2014 Takbyte, fönsterbyte, fasad
2015 Belysning i trädgården.
2016 Automatisk bevattning i trädgården.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2020-03-24

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Rosenvång? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Alströmersgatan 3

Alströmersgatan 3,
21619 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37