Trivsam 3:a med moderniseringsbehov

Segevång, Malmö

Kronetorpsgatan 104B

Utgångspris eller Högstbjudande
995 000 kr
Avgift
3 728 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
74 kvm

Visning

 • söndag 19/1, KL 11:30 - 12:15

  Bokad visning.

 • söndag 26/1, KL 11:30 - 12:30

  Bokad visning.

Boka visning

Trivsam 3:a med moderniseringsbehov

Genomgående 3:a med inglasad västerbalkong på Segevångs bästa läge!

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Lundstam

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 22

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu saluförs denna hemtrevliga bostad med moderniseringsbehov på populära Segevång. Tre rum och kök med en mycket väldisponerad och genomgående planlösning! Trivsamt och lugnt läge med inglasad balkong i västerläge mot den välskötta innergården. Balkongen är en stor källa till flödande ljus och kan med era växter enkelt göras till en mysig grön oas. Här erbjuds även plats till en trevlig sittgrupp där ni kan avnjuta ert morgonkaffe eller bjuda över er vänner på ett glas vin medan ni ser årstiderna förändra sig. Vardagsrummet är stort nog att rymma både soffgruppen och matplatsen och här finns vacker ekparkett i original från byggåret, perfekt att slipa upp! Köket är ljust och hemtrevligt med äldre, vitmålad köksinredning på båda sidor av rummet. Trevlig matplats för 4 personer vid fönstret. I sovrummen får ni plats för både dubbelsängen och här finns även rikligt med förvaring i de platsbyggda garderoberna. Därtill ett äldre badrum med visst renoveringsbehov.

I närområdet ligger Beijers Park samt flera andra härliga grönområden och mysiga villakvarter och närhet till parker, förskola, golfbana och Segevångsbadet. Ringleden gör läget utmärkt för pendlare och man tar sig snabbt till både Lund och Köpenhamn. Kommunikationsknutpunkten Värnhem befinner sig på gång- och cykelavstånd samt med bussförbindelse från Kronetorpsgatan.
Varmt välkomna på visning!

Interiör

HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter, garderob och ingång till samtliga rum. Plastmatta och tapet. Direkt till höger finner vi köket, därefter ett av sovrummen med utgång till balkongen. Rakt fram i hallen finner vi badrummet. På vänster sida återfinns vardagsrummet och det andra sovrummet.

KÖK
Hemtrevligt originalkök med vitmålade luckor, nyare snyggt kakel och oljade ekbänkskiva. Gott om förvaring på båda sidor av rummet. Spis, spisfläkt samt äldre kyl och äldre frys. Matplats för 4 personer.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsängen samt tre inbyggda garderober. Utgång till den inglasade balkongen i västerläge. Plastmatta och ljus tapet.

BADRUM
Rymligt badrum med äldre våtrumsmatta/tapet. Dusch, vask, spegelskåp samt wc.

SOVRUM 2
Största sovrummet på vänster sida från hallen. Stort och rymligt med inbyggda garderober på kortsidan. Plastmatta och ljus tapet. Passar perfekt som matrum för långbordet tack vare den generösa längden på rummet, alternativt som syskonrummet.

VARDAGSRUM
Rejält stort vardagsrum med gott om plats för soffgruppen och bokhyllan. Vackert parkettgolv och ljusa väggar. Generöst fönsterparti som skänker ett härligt ljusflöde till rummet.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggens Brf Malmöhus nr 15
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
226
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Riksbyggen Malmöhus nr 15 är en äkta förening som bildades i samband med husbyggnationen år 1964. Föreningen innefattar 9 hus med 35 entréer och sammanlagt 226 lägenheter. Föreningen förfogar även över 200 st p-platser. Föreningen innehar tomten med tomträtt som löper ut 2024-12-31. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen har ett gemensamt elavtal som läggs på månadsavin.

Avgiftsförändringar:
Föreningen höjde månadsavgifterna med 5 % vid årsskiftet 2019/2020. (Kontrollerat med styrelsen 2020-01-16)

Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn. De kräver att den boende ska äga minst 50%. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1991 byggdes balkongerna ut.
2000 byttes horisontella kallvattenledningar och taket lades om.
2003 renoverades fasaderna.
2004-2005 totalrenoverades tre av föreningens tvättstugor och samtliga fönster byttes.
2005 sattes jordfelsbrytare in i samtliga lägenheter. Samma år installerades en ny värmepump till fjärrvärmen och ett nytt solarium installerades.
2006 spolades V/A-stammar i kök och badrum.
2008 byttes vattenstammar. Dessutom renoverades gården och lekplatser och ny asfalt lades.
2013 byggdes 3 nya miljöhus med taggsystem.
2013 renovering av trapphus.
2013 nya säkerhetsdörrar och postboxar.
2013 byggnation av 4 nya tvättstugor samt bokningssystem i samtliga tvättstugor.
2014 Nya tvättstugor samt målning av källarfönster/dörrar
2014 armaturer
2016 Renoverades 1,5 st tvättstugor
2017 Fasadrenovering: Omfogning av fasad och nya fönster samt filmning av stammar
2018 Statuskontroll av el, fukt mm. i samtliga lägenheter
2019 installation av frånluftssystem.
Pågående / Kommande renoveringar:
2020-2021 Relining/rörinfodring pågår.
2020-2021 Elrenovering - installation av 3-fas och byte av elledningar i alla lägenheter. Detta kommer göras parallelt med reliningen. När en trappa är färdig med reliningen påbörjas elarbetena.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser för uthyrning för både bil, MC och moped. Separat kö tillämpas till samtliga platser, för mer information kontakta förvaltaren. Besöksparkering finns på markerade platser bakom Kronetorpsgatan 104 samt med p-skiva på denna gatan.
Parkering utan el ca144kr/mån
Parkering med el ca 192kr/mån. Ej laddstolpe, utan uttag avsett för kupévärmare, motorvärmare etc.

TV/bredband

Kabel-tv via Telenor och Bredband från Bredbandsbolaget. Obligatorisk tillägg om 165kr/månaden för kabel-tv och 116kr/mån för bredbandsbolaget tillkommer.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till både festlokal, övernattningslägenhet, hobbyrum, gym, bastu och solarium mot en mindre kostnad. Det finns även tillgång till cykelrum och barnvagnsrum i samtliga hus.
Tvättstugorna är belägna på Kronetorpsgatan 92, 96, 98, 102 och 106.
Till vardera lägenhet tillhandahålls ett källarförråd.

Övrigt

Uppgifterna är hämtade från årsredovisning och föreningsvärden. Den slutlige köparen uppmanas att själv kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.riks15.org. Det går även bra att kontakta föreningsvärden Mats Nilsson, 0702-50 15 65, vardagar mellan 8-15.

TV/bredband

Kabeltv ingår i avgiften.

Bredband ingår via obligatoriskt tillägg 165 kr/mån.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser för uthyrning för både bil, MC och moped. Separat kö tillämpas till samtliga platser, för mer information kontakta förvaltaren. Besöksparkering finns på markerade platser bakom Kronetorpsgatan 104.
Parkering utan el ca140kr/mån
Parkering med el ca 180kr/mån.

Tillträde

Ca 1-2 månader

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 728 kr

I avgiften ingår vatten och bostadsrättstillägg.
Obligatorisk tillägg om 1176 kr/månaden för värme, kabel-tv och bredband tillkommer, totalt 4904 kr. Elförbrukning tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,4157%
Andel av årsavgiften är
0,41563%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
995 000 kr
Lägenhetsnummer
80
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
74 kvm*

* Föreningens information

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
172 kr
Värme
895 kr
Övrigt
281 kr
Summa
1 348 kr

Övrigt avser kabel-tv 113 kr samt bredband 165 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1964

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
101
Energideklarationsdatum
2019-02-11

Området

Att bo på Kirseberg

Kirseberg ger känslan av att bo på landet och i stan på samma gång. Blandningen av fristående småhus och flerfamiljshus ger Kirsebergs olika områden en unik karaktär där de rullar ut från kullen med kyrkan på toppen. Här konkurrerar koloniområdenas odlingar med omgivande grönska och mångfalden i ett av Malmös biologiska hot spots, nämligen det intressanta landskapet runt Segeå.

På 1600-talet odlade man körsbär på sluttningarna och troligtvis kommer namnet Kirseberg därifrån. Området kallas också ”Backarna” vilket är lätt att förstå, det ligger nämligen högre upp än omgivningen även om skillnaden var större förr i tiden.

Kirseberg är en av Malmös äldsta arbetarförstäder och i området Kirsebergsstaden blandas småhus med de flerfamiljshus som byggdes när landsortsbor flyttade in till Malmö i början av 1900-talet. Kirseberg är idag välbevarat då området i stort undantogs från de rivningsplaner som fanns från 1930 fram till 1980-talet. Man kan även bo i det gamla vattentornet som byggdes redan 1879.

Att bo på kirseberg är lite som att bo på landet men ändå i stan. Det går snabbt att cykla till Centralstationen och in till Malmö city. Närmaste köpcentrum ligger ännu närmre, bara några minuters trampande bort. Det finns klädaffärer, restauranger, biograf, gym och bowlinghall i Malmö Plaza vid Värnhemstorget. Skånetrafiken har också en av sina pendlingsstationer vid torget vilket gör det lätt att pendla till Lund och andra orter.

På det gamla flygfältet i Bulltofta har nya bostadskvarter vuxit fram. För Bulltoftaparken som binder samman området är ambitionen att det ska vara en så kallad miljöskuldfri park. Det gör man bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Kossorna blir mätta och miljöpåfrestningarna mindre. Bulltoftaparken är lika stor som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken räknade tillsammans.

Segevång är ett stort bostadsområde i Kirseberg som erbjuder mer än boende. I närheten finns hotell, friluftsbad Segevångsbadet och golfbana på Malmö- Burlöv Golfklubb. Segeå slingrar sig genom landskapet och är ett av Malmö Kommun särskilt utvalt naturområde som visar på ett rikt djur- och naturliv, ett biologiskt hot spot.

Köpa eller sälja bostad på Kirseberg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kirsebergs 3 bästa

3
 • Nostalgisk promenad
  Strosa runt i pittoreska gator bland pastellfärgade gathus som osar av charm.
 • Beijerspark
  En oas för picknick och utomhusaktiviteter.
 • Bulltofta kött
  Vid lunchtid ringlar sig kön efter deras berömda Dallasburgare.

Karta

Kronetorpsgatan 104B

Kronetorpsgatan 104B,
212 27 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Lundstam

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 22

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Segevång, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kronetorpsgatan 60A
  Pris
  1 245 000 kr
  Månadsavgift
  3 284 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!