Renoverad 2:a med inglasad balkong

Segevång, Malmö

Kronetorpsgatan 46B

På förhand
Utgångspris
995 000 kr
Avgift
3 166 kr
Antal rum
2
Boarea
55,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Renoverad 2:a med inglasad balkong

I stabila HSB Brf Västkusten erbjuds vi nu denna renoverade tvåa med inglasad balkong. Föreningen erbjuder välskött ekonomi såväl som fastigheter.

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I stabila HSB Brf Västkusten erbjuds vi nu denna renoverade tvåa med inglasad balkong. Föreningen erbjuder välskött ekonomi såväl som fastigheter.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ögonlocket 9

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Västkusten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
199
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Ögonlocket 9, vilket innehåller 199 st lägenheter samt 2 lokaler. Föreningen består av 4 hus som är fördelade på ett 3-våningshus, två 4-våningshus samt ett 9-våningshus med adresserna Kronetorpsgatan 44, 46, 48 och 50. Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades 2015, detta sträcker sig 10 år framåt. Styrelsen arbetar aktivt med att utreda möjligheterna att friköpa marken. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningen har en stabil ekonomi och har inte oroväckande höga lån.

Den 1 april 2019 höjdes avgifterna med 4%. Avgiftshöjningarna framöver ser ut såhär i dagsläget:
ca 1 april 2020: + 4%
ca 1 april 2021: + 5%
ca 1 april 2022: + 5%
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Föreningen accepterar delat ägande dvs. att förälder och barn äger bostaden tillsammans. De önskar inte någon speciell uppdelning av ägarandelarna.

I samband med en överlåtelse utför föreningen en tillsyn av bostaden. Föreningen godkänner köparen som medlem i föreningen först när tillsyn är utförd och godkänd av respektive parter.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen, föreningens hemsida och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att själv kontrollera ovanstående information med föreningen. Besök gärna föreningens informativa hemsida: http://www.hsb.se/malmo/vastkusten

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Fönster byttes 1990-1992
Innergården renoverades 2011

Under 2015 och 2016 har en omfattande renovering av föreningens hus gjorts och som nyligen har avslutats. Under denna period så om fogades alla fasader och det skedde en omläggning av husens tak. I samband med denna renovering passade föreningen även på att byta flera balkar under taket på låghusen samt lagt nytt tak ovan varje entrédörr, diverse plåtrenovering gjordes även vilket omfattade nya stuprör och taket över entrédörrarna byttes ut. Det skedde även en del plåtrenovering där stuprören bytts ut. För att minska värmeförlusten har samtliga vindar isolerats och fönsterna har tätats och fått nya plåtar runt om vilket kommer minska uppvärmningsbehovet. Sist så tvättades samtliga balkonger och impregnerades på utsidan.
2017 Bommarna/bilspärrarna bytts ut, cykelförråden målats
2018 Miljöhus har byggts, bilspärrar bytts, asfalteringsarbete utförts och nya skyltar satts upp.

Planerade renoveringar:
2019/2020 Mark, VVS, el, värmeanläggning, hissar och tvättutrustning
2020/2021 Ombyggnad gästparkering
2021/2022 Trapphus (målning och golv), VVS, belysning och el
2022/2023 Belysning, mark och ventilation
- Stamrenovering planeras kommer att ske under de närmsta åren. Inget beslut är taget om det är stambyte eller relining som kommer bli
aktuellt. Beslut fattas i Ögonlockets gemensamma fastighetsförvaltning. Oavsett om det blir relining eller stambyte kommer åtgärderna innebära höjning av årsavgiften, men hur mycket går inte att svara på i nuläget.

Se årsredovisning och föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har 123 P-platser (till 199 lägenheter) som hyrs ut. En P-plats kostar 150 kr per månad. Kösystem tillämpas. Föreningen har också 4 gästparkeringsplatser, där dina gäster kan parkera för 5 kronor per timme. Det finns också flera gratisparkeringar i området.
En plats i cykelförråd kostar 20 kr per månad. En plats i MC- och mopedförråd kostar 50 kr per månad.

TV/bredband

Samtliga bostadsrätter har bredband installerat. Föreningen har kollektivt bredband via leverantören Bredband2 (100/100). Kostnaden per månad är 65 kr och anges som en separat post på månadsavin och skall betalas oavsett om du utnyttjar bredbandsuppkopplingen eller ej. Brf Västkusten är ett ComHem-hus, och grundutbudet av TV-kanaler ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en levande utemiljö med mycket grönska. De har bänkar och grillplats, som du och dina gäster kan använda. Barn är viktiga och självklart har de en lekplats.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en festlokal att hyra med plats för 35 personer, kostnad per hyrestillfälle är endast 200 kr/tillfälle. I lokalen finns kyl med frysfack, spis och diskmaskin. Här finns även en stereo. I hus 50 finns 1 tvättstuga med 2 uppsättningar maskiner (tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel). I hus 44 finns 2 tvättstugor. I hus 46 finns 2 tvättstugor. I hus 46 finns även vår gemensamma grovtvättstuga. Föreningen har även ett bibliotek de kan låna böcker på.

Övrigt

Till lägenheten hör:
- ett källarförråd samt
- ett mindre förråd i matkällaren.
Bägge förråden är uppbyggda av träramar med hönsnät på.

Uteplats/balkong

Balkong finns (inglasad)

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ett källarförråd och mindre matförråd tillhörande lägenheten i källaren.

I föreningen finns en festlokal att hyra med plats för 35 personer, kostnad per hyrestillfälle är endast 200 kr/tillfälle. I lokalen finns kyl med frysfack, spis och diskmaskin. Här finns även en stereo.

I hus 50 finns 1 tvättstuga med 2 uppsättningar maskiner (tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel). I hus 44 finns 2 tvättstugor. I hus 46 finns 2 tvättstugor. I hus 46 finns även vår gemensamma grovtvättstuga. Bokning av tvättid sker på den elektroniska bokningstavlan som finns på väggen utanför tvättstugan.

Föreningen har även ett bibliotek de kan låna böcker på (hus 46)

TV/bredband

Brf Västkusten är ett ComHem-hus, och grundutbudet av TV-kanaler ingår i månadsavgiften.

Samtliga bostadsrätter har bredband installerat. Föreningen har kollektivt bredband via leverantören Bredband2 (100/100). Kostnaden per månad är 65 kr och anges som en separat post på månadsavin och skall betalas oavsett om du utnyttjar bredbandsuppkopplingen eller ej.

Parkering

Föreningen har 123 P-platser (till 199 lägenheter) som hyrs ut. En P-plats kostar 150 kr per månad. Kösystem tillämpas. Det är vanligtvis 0-5 personer i kö till parkering. För aktuell kö kontakta Ögonlockets fastighetsförvaltning. Föreningen har också 4 gästparkeringsplatser, där dina gäster kan parkera för 5 kronor per timme. Det finns också flera gratisparkeringar i området.

En plats i cykelförråd kostar 20 kr per månad. En plats i MC- och mopedförråd kostar 50 kr per månad.

Övrigt

Säljaren upplyser inte om några fel eller brister.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 166 kr

Årsavgiften är inklusive värme, VA, kabel-TV och kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.
Utöver detta tillkommer avgift för kollektivt bredband om 65 kr.

Totalt: 3231 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,47787%
Andel av årsavgiften är
0,47787%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
995 000 kr
Lägenhetsnummer
62
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
55,5 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
400 kr
Försäkring
232 kr
Summa
632 kr

*Elkostnaden kan variera mellan 300 - 450 kr beroende på hur många personer som är i hushållet.
* 4 personer i hushållet varav 2 barn

Byggnadssätt

Byggår
1960

Föreningen har en levande utemiljö med mycket grönska. De har bänkar och grillplats, som du och dina gäster kan använda. Barn är viktiga och självklart har de en lekplats.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2018-07-10

Länkar

Området

Att bo på Kirseberg

Kirseberg ger känslan av att bo på landet och i stan på samma gång. Blandningen av fristående småhus och flerfamiljshus ger Kirsebergs olika områden en unik karaktär där de rullar ut från kullen med kyrkan på toppen. Här konkurrerar koloniområdenas odlingar med omgivande grönska och mångfalden i ett av Malmös biologiska hot spots, nämligen det intressanta landskapet runt Segeå.

På 1600-talet odlade man körsbär på sluttningarna och troligtvis kommer namnet Kirseberg därifrån. Området kallas också ”Backarna” vilket är lätt att förstå, det ligger nämligen högre upp än omgivningen även om skillnaden var större förr i tiden.

Kirseberg är en av Malmös äldsta arbetarförstäder och i området Kirsebergsstaden blandas småhus med de flerfamiljshus som byggdes när landsortsbor flyttade in till Malmö i början av 1900-talet. Kirseberg är idag välbevarat då området i stort undantogs från de rivningsplaner som fanns från 1930 fram till 1980-talet. Man kan även bo i det gamla vattentornet som byggdes redan 1879.

Att bo på kirseberg är lite som att bo på landet men ändå i stan. Det går snabbt att cykla till Centralstationen och in till Malmö city. Närmaste köpcentrum ligger ännu närmre, bara några minuters trampande bort. Det finns klädaffärer, restauranger, biograf, gym och bowlinghall i Malmö Plaza vid Värnhemstorget. Skånetrafiken har också en av sina pendlingsstationer vid torget vilket gör det lätt att pendla till Lund och andra orter.

På det gamla flygfältet i Bulltofta har nya bostadskvarter vuxit fram. För Bulltoftaparken som binder samman området är ambitionen att det ska vara en så kallad miljöskuldfri park. Det gör man bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Kossorna blir mätta och miljöpåfrestningarna mindre. Bulltoftaparken är lika stor som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken räknade tillsammans.

Segevång är ett stort bostadsområde i Kirseberg som erbjuder mer än boende. I närheten finns hotell, friluftsbad Segevångsbadet och golfbana på Malmö- Burlöv Golfklubb. Segeå slingrar sig genom landskapet och är ett av Malmö Kommun särskilt utvalt naturområde som visar på ett rikt djur- och naturliv, ett biologiskt hot spot.

Köpa eller sälja bostad på Kirseberg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kirsebergs 3 bästa

3
 • Nostalgisk promenad
  Strosa runt i pittoreska gator bland pastellfärgade gathus som osar av charm.
 • Beijerspark
  En oas för picknick och utomhusaktiviteter.
 • Bulltofta kött
  Vid lunchtid ringlar sig kön efter deras berömda Dallasburgare.

Karta

Kronetorpsgatan 46B

Kronetorpsgatan 46B,
212 26 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Segevång, Malmö

  Adress
  Kronetorpsgatan 58B
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 629 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Segevång, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kronetorpsgatan 60A
  Pris
  1 245 000 kr
  Månadsavgift
  3 284 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Segevång, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kronetorpsgatan 52b
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 794 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!