Segevång, Malmö

Kronetorpsgatan 48B

Budgivning pågår
Utgångspris
855 000 kr
Avgift
3 313 kr
Antal rum
2
Boarea
58,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Högst upp i huset finner vi denna 2a med inglasad balkong i bästa läge. Här uppe är ljusinsläppet helt unikt, och dessutom skyddat från insyn!

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Högt läge bland takåsarna. Kronetorpsgatan 48B - Bjurfors
Högt läge bland takåsarna
. Kronetorpsgatan 48B - Bjurfors
. Kronetorpsgatan 48B - Bjurfors
. Kronetorpsgatan 48B - Bjurfors
. Kronetorpsgatan 48B - Bjurfors
. Kronetorpsgatan 48B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med utsikt över områdets takåsar finner vi denna fina 2:a med inglasad balkong i bästa solläge!

Bostaden ligger på en sidogata och bjuder på en stilren interiör som verkligen kommer till sin rätt högst upp i huset. Här gör sig ljusinsläppet perfekt, samtidigt som takhöjden och de stora fönsterpartierna ger extra rymd. Sällskapsrummet rymmer både matplats och soffgrupp vilket gör lägenheten perfekt för den som anordnar sociala tillställningar. Trumfkortet är den inglasade balkongen som har sol under dagen, detta blir det ”3:e rummet” som kan utnyttjas från tidig vår till höst.

Lägesmässigt tillhör Segevång ett av de områdena i Malmö som just nu ökar i efterfrågan. Här bor man nära grönområden, samtidigt som läget gör sig perfekt för den som pendlar. Både yttre och inre ringleden ligger nära så man kan ta sig till Lund och Köpenhamn, och Malmö city nås på ca 10 min med buss.

Varmt välkommen!

Interiör

Hall
Hallen välkomnar med dagsljus från två håll och bra förvaring i 2 garderober. På golvet ligger klinker som löper vidare in i köket.

Sällskapsrum och balkong
Ytan ger god plats för vänner och gäster samtidigt som man når balkongen härifrån, perfekt för fest och vardag. Här kan man njuta av ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och utgången till balkongen. Mycket smakfullt golv som också ligger i sovrummet. Plats för soffgrupp och matbord.

Balkong
Bostadens "tredje rum" mot grön och lummig vegetation. Stor balkong glasats in av föreningen för att förlänga sommaren och göra det till det stora umgängesrum det är idag. Bra plats för både sitt- och möbleringsyta, perfekt för bjudningar. Sol under dagen.

Badrum
Vitt badrum med vita väggar, vitt kakel och grått plastgolv. Djupt badkar för avslappnande stunder. Tvättställ, spegelskåp med belysning och toalett. Rent och fräscht!

Sovrum
En dröm för paret. Sovrummets disponering möblerar sig enkelt själv där man kan ha fullsize säng och skrivbordsdel. Här finns bra förvaring i skjutdörrsgarderober.

Kök
Även köket bjuder på sociala ytor. Här ges den viktiga ytan för matplats som i detta fall rymmer 4 sittande intill ett stort fönster. Vita luckor med förvaringar i både över och underskåp. Bekvämligheter som fullsize kyl/frys, samt diskmaskin. Därutöver består utrustning av spis, ugn, fläkt.

Välkommen att trivas från dag ett!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ögonlocket 9

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Västkusten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
199
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Hsb brf Västkusten innehåller 199 lägenheter och 2 lokaler. Föreningen består av 4 hus som är fördelade på adresserna Kronetorpsgatan 44, 46, 48 och 50. Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades 2015, detta sträcker sig 10 år framåt. Styrelsen arbetar aktivt med att utreda möjligheterna att friköpa marken.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningen har en stabil ekonomi och har inte oroväckande höga lån.

Den 1 april 2019 höjdes avgifterna med 4%. Avgiftshöjningarna framöver ser ut såhär i dagsläget:
ca 1 april 2020: + 4%
ca 1 april 2021: + 5%
ca 1 april 2022: + 5%
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Föreningen accepterar delat ägande dvs. att förälder och barn äger bostaden tillsammans. De önskar inte någon speciell uppdelning av ägarandelarna.

I samband med en överlåtelse utför föreningen en tillsyn av bostaden. Föreningen godkänner köparen som medlem i föreningen först när tillsyn är utförd och godkänd av respektive parter.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen, föreningens hemsida och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att själv kontrollera ovanstående information med föreningen. Besök gärna föreningens informativa hemsida: http://www.hsb.se/malmo/vastkusten

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Fönster byttes 1990-1992
Innergården renoverades 2011

Under 2015 och 2016 har en omfattande renovering av föreningens hus gjorts och som nyligen har avslutats. Under denna period så om fogades alla fasader och det skedde en omläggning av husens tak. I samband med denna renovering passade föreningen även på att byta flera balkar under taket på låghusen samt lagt nytt tak ovan varje entrédörr, diverse plåtrenovering gjordes även vilket omfattade nya stuprör och taket över entrédörrarna byttes ut. Det skedde även en del plåtrenovering där stuprören bytts ut. För att minska värmeförlusten har samtliga vindar isolerats och fönsterna har tätats och fått nya plåtar runt om vilket kommer minska uppvärmningsbehovet. Sist så tvättades samtliga balkonger och impregnerades på utsidan.
2017 Bommarna/bilspärrarna bytts ut, cykelförråden målats
2018 Miljöhus har byggts, bilspärrar bytts, asfalteringsarbete utförts och nya skyltar satts upp.

Planerade renoveringar:
2019/2020 Mark, VVS, el, värmeanläggning, hissar och tvättutrustning
2020/2021 Ombyggnad gästparkering
2021/2022 Trapphus (målning och golv), VVS, belysning och el
2022/2023 Belysning, mark och ventilation
- Stamrenovering planeras kommer att ske under de närmsta åren. Inget beslut är taget om det är stambyte eller relining som kommer bli
aktuellt. Beslut fattas i Ögonlockets gemensamma fastighetsförvaltning. Oavsett om det blir relining eller stambyte kommer åtgärderna innebära höjning av årsavgiften, men hur mycket går inte att svara på i nuläget.

Se årsredovisning och föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har 123 P-platser (till 199 lägenheter) som hyrs ut. En P-plats kostar 150 kr per månad. Kösystem tillämpas. I dagsläget är det 6st i kö 2019-10-10). Föreningen har också 4 gästparkeringsplatser, där dina gäster kan parkera för 5 kronor per timme. Det finns också flera gratisparkeringar i området.
En plats i cykelförråd kostar 20 kr per månad. En plats i MC- och mopedförråd kostar 50 kr per månad.

TV/bredband

Samtliga bostadsrätter har bredband installerat. Föreningen har kollektivt bredband via leverantören Bredband2 (100/100). Kostnaden per månad är 65 kr och anges som en separat post på månadsavin och skall betalas oavsett om du utnyttjar bredbandsuppkopplingen eller ej. Brf Västkusten är ett ComHem-hus, och grundutbudet av TV-kanaler ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en levande utemiljö med mycket grönska. De har bänkar och grillplats, som du och dina gäster kan använda. Barn är viktiga och självklart har de en lekplats.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en festlokal att hyra med plats för 35 personer, kostnad per hyrestillfälle är endast 200 kr/tillfälle. I lokalen finns kyl med frysfack, spis och diskmaskin. Här finns även en stereo. I hus 50 finns 1 tvättstuga med 2 uppsättningar maskiner (tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel). I hus 44 finns 2 tvättstugor. I hus 46 finns 2 tvättstugor. I hus 46 finns även vår gemensamma grovtvättstuga. Föreningen har även ett bibliotek de kan låna böcker på.

Övrigt

Till lägenheten hör:
- ett källarförråd samt
- ett mindre förråd i matkällaren.
Bägge förråden är uppbyggda av träramar med hönsnät på.

Uteplats/balkong

Med utsikt över takåsarna ligger den stora inglasade balkongen som "det tredje rummet".

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 313 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstilläggsförsäkring.
Utöver detta tillkommer avgift för kollektivt bredband på 65kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,50045%
Andel av årsavgiften är
0,50045%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
855 000 kr
Lägenhetsnummer
100
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
58,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1960

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
97
Energideklarationsdatum
2018-07-10

Länkar

Området

Att bo på Kirseberg

Kirseberg ger känslan av att bo på landet och i stan på samma gång. Blandningen av fristående småhus och flerfamiljshus ger Kirsebergs olika områden en unik karaktär där de rullar ut från kullen med kyrkan på toppen. Här konkurrerar koloniområdenas odlingar med omgivande grönska och mångfalden i ett av Malmös biologiska hot spots, nämligen det intressanta landskapet runt Segeå.

På 1600-talet odlade man körsbär på sluttningarna och troligtvis kommer namnet Kirseberg därifrån. Området kallas också ”Backarna” vilket är lätt att förstå, det ligger nämligen högre upp än omgivningen även om skillnaden var större förr i tiden.

Kirseberg är en av Malmös äldsta arbetarförstäder och i området Kirsebergsstaden blandas småhus med de flerfamiljshus som byggdes när landsortsbor flyttade in till Malmö i början av 1900-talet. Kirseberg är idag välbevarat då området i stort undantogs från de rivningsplaner som fanns från 1930 fram till 1980-talet. Man kan även bo i det gamla vattentornet som byggdes redan 1879.

Att bo på kirseberg är lite som att bo på landet men ändå i stan. Det går snabbt att cykla till Centralstationen och in till Malmö city. Närmaste köpcentrum ligger ännu närmre, bara några minuters trampande bort. Det finns klädaffärer, restauranger, biograf, gym och bowlinghall i Malmö Plaza vid Värnhemstorget. Skånetrafiken har också en av sina pendlingsstationer vid torget vilket gör det lätt att pendla till Lund och andra orter.

På det gamla flygfältet i Bulltofta har nya bostadskvarter vuxit fram. För Bulltoftaparken som binder samman området är ambitionen att det ska vara en så kallad miljöskuldfri park. Det gör man bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Kossorna blir mätta och miljöpåfrestningarna mindre. Bulltoftaparken är lika stor som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken räknade tillsammans.

Segevång är ett stort bostadsområde i Kirseberg som erbjuder mer än boende. I närheten finns hotell, friluftsbad Segevångsbadet och golfbana på Malmö- Burlöv Golfklubb. Segeå slingrar sig genom landskapet och är ett av Malmö Kommun särskilt utvalt naturområde som visar på ett rikt djur- och naturliv, ett biologiskt hot spot.

Köpa eller sälja bostad på Kirseberg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kirsebergs 3 bästa

3
 • Nostalgisk promenad
  Strosa runt i pittoreska gator bland pastellfärgade gathus som osar av charm.
 • Beijerspark
  En oas för picknick och utomhusaktiviteter.
 • Bulltofta kött
  Vid lunchtid ringlar sig kön efter deras berömda Dallasburgare.

Karta

Kronetorpsgatan 48B

Kronetorpsgatan 48B,
212 26 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Segevång, Malmö

  Adress
  Kronetorpsgatan 64B
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  2 996 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55,5 kvm

  Visning: 2019-10-17 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Segevång, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kronetorpsgatan 60A
  Pris
  1 245 000 kr
  Månadsavgift
  3 284 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Segevång, Malmö

  Adress
  Kronetorpsgatan 46B
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  3 166 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,5 kvm