Renoverad pärla med balkong i solläge!

Segevång, Malmö

Kronetorpsgatan 60A

På förhand
Pris
1 245 000 kr
Avgift
3 284 kr
Antal rum
2
Boarea
59 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 9
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Renoverad pärla med balkong i solläge!

Renoverad pärla i välskött förening med hiss balkong & närhet till grönområden. Matbutik runt hörnet, goda bussförbindelser & cykelavstånd till city.

 • Ansvarig mäklare

  Helena Möller

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 10

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Renoverad pärla i välskött förening med hiss balkong & närhet till grönområden. Matbutik runt hörnet, goda bussförbindelser & cykelavstånd till city.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Almedal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
397
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Almedal är en välskött förening med en långsiktig ekonomisk plan. Föreningen har låg belåningsgrad med låga avgifter som följd. Föreningens fastigheter byggdes 1961 och består av 397 bostadsrätter, 6 lokaler varav 1 är hyresrätt och 5 är bostadsrätter. Lägenheterna är fördelade på sex hus varav två av husen är niovåningshus. Föreningens adresser är Kronetorpsgatan 60A—B, 62 A-C ,64 A-L, 66 A-C, 68 A-B samt Segevångsgatan 13-21B.

Fastigheterna innehas med tomträtt, nuvarande tomträttsavgäld löper till och med 2024.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och man har även tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla medlemmars lägenheter.

Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn. Den boende ska äga minst 51 %.
Juridisk person tillåts ej att förvärva lägenhet i föreningen.

Den ekonomiska förvaltningen sköts genom HSB. I samband med inträde tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna återbetalas i samband med utträde ur HSB.

Ekonomi:
Föreningen höjde senast avgifterna med 6% i Januari 2020. Inga andra höjningar är planerade. Kontrollerat med fastighetskontoret (2020-02-20).

I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att själva kontrollera ovanstående information med representant från föreningen. Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/almedal/om-foreningen/

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde senast avgifterna med 6% i Januari 2020. Inga andra höjningar är planerade. Kontrollerat med fastighetskontoret (2020-02-20).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2003 - Renovering av tvättstugor och innergårdar.
2007 -Installation av taggsystem där även tvättstugan bokas genom personlig magnettag.
2015- Ombyggnation av butiken 'Sege Livs' till 7 nya lägenheter
2016- Nya miljöhus
2017- Fasad på Kronetorpsgatan 64. Kollektivt bredband via Bredband 2 infördes.
2018- 3 st farthinder
2019- Stambyte tappvattenstammar Kronetorpsgatan 62A

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan där vatten- och avloppsstammar ska ses över för alla fastigheter. Tidpunkt och vem som ska utföra stambytet är inte bestämt, utan bara att det ska utföras inom den närmaste tiden. (Kontrollerat med fastighetskontoret 2020-02-20).

Parkering

Föreningen innehar totalt 75 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 290 kr/månad och 150 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 174kr/månad. Till dessa platser är det separat kö. Uppskattat kötid är flera år för garageplatserna och ca 10 månader för parkeringsplatserna. I området finns även boendeparkering och en del fria parkeringsplatser.

TV/bredband

Kabel-tv via ComHem (basutbud ingår i avgiften).
Internet: Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredband2. Det innebär att 65 kr i månaden läggs på avgiften alla boende och är ett obligatorisk tillägg.

Gårdsplats/innergård

Trivsam och trevlig innergård med utemöbler och grillplats samt närhet till grönområde med lekplats för de små.

Gemensamma utrymmen

Stor tvättstuga i källaren finns att tillgå med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp.
Hobbylokal och samlingsförråd. Det finns möjlighet att hyra cykelförråd av föreningen, separat kö. Intresseanmälan görs hos förvaltaren (10 kr/mån).

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering

Föreningen innehar totalt 75 garageplatser och 150 parkeringsplatser. Till dessa platser är det separat kö. I området finns även boendeparkering och en del fria parkeringsplatser. En garageplats kostar ca 265 kr/mån och en parkeringsplats kostar ca 165 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 284 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,23613%
Andel av årsavgiften är
0,23613%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 245 000 kr
Lägenhetsnummer
29
Våningsplan
6 av 9
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
59 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Området

Att bo på Kirseberg

Kirseberg ger känslan av att bo på landet och i stan på samma gång. Blandningen av fristående småhus och flerfamiljshus ger Kirsebergs olika områden en unik karaktär där de rullar ut från kullen med kyrkan på toppen. Här konkurrerar koloniområdenas odlingar med omgivande grönska och mångfalden i ett av Malmös biologiska hot spots, nämligen det intressanta landskapet runt Segeå.

På 1600-talet odlade man körsbär på sluttningarna och troligtvis kommer namnet Kirseberg därifrån. Området kallas också ”Backarna” vilket är lätt att förstå, det ligger nämligen högre upp än omgivningen även om skillnaden var större förr i tiden.

Kirseberg är en av Malmös äldsta arbetarförstäder och i området Kirsebergsstaden blandas småhus med de flerfamiljshus som byggdes när landsortsbor flyttade in till Malmö i början av 1900-talet. Kirseberg är idag välbevarat då området i stort undantogs från de rivningsplaner som fanns från 1930 fram till 1980-talet. Man kan även bo i det gamla vattentornet som byggdes redan 1879.

Att bo på kirseberg är lite som att bo på landet men ändå i stan. Det går snabbt att cykla till Centralstationen och in till Malmö city. Närmaste köpcentrum ligger ännu närmre, bara några minuters trampande bort. Det finns klädaffärer, restauranger, biograf, gym och bowlinghall i Malmö Plaza vid Värnhemstorget. Skånetrafiken har också en av sina pendlingsstationer vid torget vilket gör det lätt att pendla till Lund och andra orter.

På det gamla flygfältet i Bulltofta har nya bostadskvarter vuxit fram. För Bulltoftaparken som binder samman området är ambitionen att det ska vara en så kallad miljöskuldfri park. Det gör man bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Kossorna blir mätta och miljöpåfrestningarna mindre. Bulltoftaparken är lika stor som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken räknade tillsammans.

Segevång är ett stort bostadsområde i Kirseberg som erbjuder mer än boende. I närheten finns hotell, friluftsbad Segevångsbadet och golfbana på Malmö- Burlöv Golfklubb. Segeå slingrar sig genom landskapet och är ett av Malmö Kommun särskilt utvalt naturområde som visar på ett rikt djur- och naturliv, ett biologiskt hot spot.

Köpa eller sälja bostad på Kirseberg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kirsebergs 3 bästa

3
 • Nostalgisk promenad
  Strosa runt i pittoreska gator bland pastellfärgade gathus som osar av charm.
 • Beijerspark
  En oas för picknick och utomhusaktiviteter.
 • Bulltofta kött
  Vid lunchtid ringlar sig kön efter deras berömda Dallasburgare.

Karta

Kronetorpsgatan 60A

Kronetorpsgatan 60A,
212 26 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Helena Möller

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 10