Toppskick i Slottsstaden!

Slottsstaden, Malmö

Köpenhamnsvägen 11A

På förhand
Utgångspris eller Högstbjudande
2 795 000 kr
Avgift
4 220 kr
Antal rum
3,5
Boarea
86,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Toppskick i Slottsstaden!

Ljus och topprenoverad drömvåning belägen högst upp på en hörna med hiss och två balkonger. Tre fina sovrum, helkaklat badrum och gästwc!

 • Ansvarig mäklare

  Malin Ekvall Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-49 08 36

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Ljus och topprenoverad drömvåning belägen högst upp på en hörna med hiss och två balkonger. Tre fina sovrum, helkaklat badrum och gästwc!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bornholm 8

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Timmesparkering utanför och dygnsparkering i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 220 kr

I avgiften ingår värme, vatten bostadsrättstilläggsförsäkring. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om för fibernät med TV, bredband och telefoni om 212 kr/månad.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,09986%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
102
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
3,5
Boarea
86,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1953

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
140

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Bornholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
106
Antal lokaler
9
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bornholm är en äkta förening som består av 106 lägenheter och 3 bostadsrättslokaler och 6 hyreslokaler. Föreningen bildades 1954. I föreningen finns två bostadshus med adresserna Köpenhamnsvägen 11A-C och 13A-C. HSB har hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandling sker först år 2026 (nuvarande avtal löper ut 2026-12-31). Detta är första gången föreningen omförhandla sitt avtal och har i dagläget inte satt undan pengar för detta (2019-09-09).

El
Föreningen har ett gemensamt och fördelaktigt elabonnemang som innebär att den boende enbart betalar för sin förbrukning och ingen elnätsavgift. Elen avläses automatiskt och läggs sedan på avin för månadsavgiften. Enhetsmätning av el infördes under hösten 2008.

Överlåtelse/Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägande. I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn med köpare och säljare på plats. Denna bokas av säljaren med styrelsen. brfbornholm@telia.com, alt 040-632 01 70. Generellt sett accepterar föreningen ej juridiska personer som medlemmar, förutom om lagen kräver det.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Föreningens ekonomi

Föreningen brukar tillämpa små successiva höjningar på ca 2-3% årligen för att hålla takt med inflation, driftskostnader och underhåll. Senaste höjningen var med 4%, andra kvartalet 2019. I dagsläget finns det inga beslut tagna om nästa avgiftshöjning. (Kontrollerat med ordföranden 2019-06-12).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
1990-tal: Balkonger och trappuppgångar
1992-1993: Fönster
1994: Vattenstammar
2001: Tvättstugor
2009: Innergård
2010: Elledningar inkl. stammar. Samtliga lägenheter har nydragen el (jordad 3-fas).
2014: Dränering av grunden
2015: Bytt tak, balkonger fick nya och förhöjda räcken och plåt
2015: Tegelfasad. Fogputsning utförd, västerfasader har försetts med hydrofobering. Fuktmätning av alla badrum, nytt fiberavtal.
2017: Relining avloppsstammar, byte värmeväxlare i värmesystem

Kommande renoveringar
Inga stora renoveringar planerade de närmsta åren (Kontrollerat med ordföranden 2019-06-12).

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Timparkering utanför och dygnsparkering på Köpenhamnsvägen. Boendeparkering finns i området GK-U.

TV/bredband

Fibernät med TV, bredband och telefoni, Telia, 212 kr/mån via månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en stor härlig trädgård med bland annat gott om cykelparkering (även lådcykel), en fin lekplats och två grillplatser.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykelförråd, samlingslokal och barnvagnsrum. I källaren finns två tvättstugor i varje hus (54 lgh). Två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp i varje tvättstuga. Separat torkrum och mangelrum.

Högst upp i huset finns en gemensam takterrass.

Övrigt

Styrelsen är kontaktbar via följande e-post: brfbornholm@telia.com. Föreningen har en egen hemsida: http://www.hsb.se/malmo/bornholm.

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottssparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Köpenhamnsvägen 11A

Köpenhamnsvägen 11A,
217 43 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Ekvall Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-49 08 36

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Ryttmästaregatan 23
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 995 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  91,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Västra Ryttmästaregatan 17A
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 146 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 9C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 947 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 47B
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 256 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 33B
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 792 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 20C
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordlinds Väg 100B
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 855 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2020-02-25 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Västra Kristinelundsvägen 37A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 509 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70,5 kvm

  Visning: 2020-03-01 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 20A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 842 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 66A
  Pris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 293 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kramersvägen 2A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 034 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nordlinds Väg 100A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 412 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!