Slottsstaden-pärla!

Slottsstaden, Malmö

Köpenhamnsvägen 20C

På förhand
Utgångspris
2 050 000 kr
Avgift
3 126 kr
Antal rum
2
Boarea
63,1 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Balkong
Ja

Slottsstaden-pärla!

På bekvämt våningsplan finner vi denna superfina 2:a om hela 63 kvm. Generös sällskapsytor med luftig takhöjd & genomgående ljusinsläpp

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

 • Extra kontaktperson

  Marcus Turesson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På bekvämt våningsplan finner vi denna superfina 2:a om hela 63 kvm. Generös sällskapsytor med luftig takhöjd & genomgående ljusinsläpp

Fakta

Uteplats/balkong

Ljuvlig balkong mot föreningens innergårdsmiljö.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostadsrätten ingår både källar- och vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 126 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband samt bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg: Hushållsel för närvarande 300 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1%
Andel av årsavgiften är
1,1%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 050 000 kr
Lägenhetsnummer
52
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
63,1 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1946-1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
149
Energideklarationsdatum
2010-02-22

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Korsör
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
88
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
2365*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Korsör är en mycket välskött förening som har funnits sedan huset byggdes. Föreningen består av 88 lägenheter och 1 affärslokal upplåtna med bostadsrätt samt några mindre källarlokaler med hyresrätt. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

Avgiftshöjningar
Föreningen höjde avgiften för första gången på 14 år med 10% 2020-01-01. Detta för att täcka en del (ca hälften) av kostnaden av tomten som föreningen har bestämt sig för att köpa loss. Tomträtten varar fram till 2020-08-31. Den andra hälften av kostnaden av friköpet kommer att täckas av de pengar som kommer att sparas av de kommande energiprojekten, se kommande renoveringar. Inga beslut om kommande avgiftshöjningar är beslutade i dagsläget (2020-05-15).

EL
Föreningen har gemensam el och avläsning av förbrukning per lägenhet sker en gång per år. Eventuellt tillägg/avdrag regleras på avin för januari månad.

Överlåtelse/Medlemskap
Föreningen vill att samtliga ägare till bostadsrätten ska bosätta sig där och vill inte ha s.k. delat ägande mellan exempelvis en förälder och ett barn där enbart barnet avser att nyttja bostaden. Föreningen kan dock ta en diskussion om eventuell köpare önskar delat ägande. Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem. I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en lägenhetstillsyn. Tillsynen sker efter att köparen har tillträtt lägenheten. Denna bokas av köparen med styrelse.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/underhåll
1996 Fönster och balkongdörrar
2002 Byte av avloppstammar i kök samt vattenstammar i kök och badrum.
2004 Renovering av trapphus
2005-2006 Cykelskjul och miljöhus. Tvättstugor. Renovering av garage. Nytt låssystem
2009 Uteplatser
2007-2011 Förnyelse av gårdsmiljön (grindar, stängsel, spaljéer, trädgårdsplantering mm)
2008-2012 Uppgradering av elsystemet
2013 Renovering av trapphus (målning och ny belysning). Nya kodlås
2014 Ny belysning i källare och fastighetsboxar
2017 Säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2017 OVK
2019 Bredband
2020 Bergvärme (projektet är påbörjat)

Kommande renoveringar:
Föreningen har planer på att effektivisera sina värmekostnader genom att renovera taket och installera solceller. Detta kommer att ske under hösten 2020. När detta är klart kommer en en energideklaration att utföras.

Föreningen har inga konkreta beslut tagna om framtida renoveringar. Dock så har föreningen planer på att framöver filma avloppsstammarna i badrum för att därefter ta beslut om åtgärder behövs (i sådana fall en relining). Man planerar även att underhålla fasaden.

Parkering

22 garageplatser. Går att hyra för ca 600 kr/mån samt 5 platser för motorcyklar. Separat kösystem tillämpas, för tillfället är det lång kö ca på några år. I området råder det kommunal boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem (grundutbud ingår i månadsavgiften). Bredband via Comhem 100/10 mbit ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en underbar kringbyggd innergård med grillmöjligheter, sittplatser för umgänge och lekplats för de allra minsta. I den lummiga omgivningen finns det även ett uppfört miljöhus.

Gemensamma utrymmen

I föreningens lokale finns:
- Cykelförråd i källaren
- Gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner vardera, torktumlare och torkskåp (beläget i källaren i respektive huskropp).
- Barnvagnsförråd

Övrigt

Informationen om föreningen har inhämtats löpande från årsredovisningar och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och säljaren samt mäklaren uppmanar spekulanter att själva undersöka/kontrollera informationen, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Kontakta gärna styrelsen på brfkorsor@yahoo.com eller ring ordförande Roland Forsblom på 040-917291.

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottsparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Köpenhamnsvägen 20C

Köpenhamnsvägen 20C,
217 43 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

 • Extra kontaktperson

  Marcus Turesson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Ryttmästaregatan 25
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 739 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Herrestadsgatan 3B
  Pris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 651 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!