Sällskapslägenhet med riktigt bra avgift

Slottsstaden, Malmö

Köpenhamnsvägen 20D

Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
3 384 kr
Antal rum
3
Boarea
80,4 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 4
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 25/8, KL 14:00 - 14:30

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

 • måndag 26/8, KL 18:15 - 18:45

  Bokad visning.

Boka visning

Sällskapslägenhet med riktigt bra avgift

Denna lägenhet bjuder på ett härligt genomgående dagsljus, stora sällskapsytor och riktigt bra avgift. Snett mittemot Rönneholmsparken!

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Balkong mot föreningens rofyllda innergård.. Köpenhamnsvägen 20D - Bjurfors
Balkong mot föreningens rofyllda innergård.
. Köpenhamnsvägen 20D - Bjurfors
. Köpenhamnsvägen 20D - Bjurfors
Bra med förvaringsmöjligheter.. Köpenhamnsvägen 20D - Bjurfors
Bra med förvaringsmöjligheter.
Luftigt sällskapsrum på 30 kvm.. Köpenhamnsvägen 20D - Bjurfors
Luftigt sällskapsrum på 30 kvm.
. Köpenhamnsvägen 20D - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I obelånad förening finner vi denna fina 3:a med riktigt bra avgift!

Bostaden ligger på bekvämt våningsplan 2 och bjuder på ett härligt genomgående dagsljus och balkong mot innergården. Här bor man på adress Köpenhamnsvägen, men lägenheten ligger mot sidogatan som löper mellan Rönneholmsparken och Dammfri. Tack vare detta upplevs boendemiljön som rofylld och vi får en fantastisk vy över innergården från balkongen.

För köparen i behov av sällskapsytor är detta en riktigt trevlig disponering. Här mäter sällskapsrummet hela 30 kvm, och badrummet ger en känsla av lyx med svängrum och tvättmöjligheter. Sovrummen ligger i motsatt ände till varandra, varav ett har en vägg med skjutdörrsgarderober.
I stora delar löper samma enhetliga parkettgolv, och väggarna är släta och vita.

Lägesmässigt finner vi Slottsstadens uteserveringar på andra sidan Köpenhamnsvägen, och längre ner på Mariedalsvägen ligger havet. Pildammsparken och Triangelstationen nås på gångavstånd. Brf Korsör har inte behövt ändra avgifterna sedan 2006.

Varmt välkommen!

Interiör

Bostadsrättsföreningen leder oss in via en superfin innergård med härliga sittytor. Innergården är sluten och nås via en grind med kodlås.

Hall
Hallen välkomnar med säkerhetsdörr och härligt dagsljus. Här finns välanpassad yta för förvaring bakom skjutdörrsgarderober, och hallen känns modern med spotlights, bredspacklade väggar och klinkergolv.

Vidare leder ett smakfullt parkettgolv oss vidare in i rummen.

Badrum
Ett badrum i toppskick! Tack vare att badrummet har byggts ut så erbjuds en ovanligt stor yta för lägenheter från denna byggperioden. Här ges gott svängrum för paret, och tvättmaskin med arbetsytor ovan. Väggarna är helkaklade tillsammans med stora vita plattor och matchande klinkergolv. Wc, dusch, kommod och spegel. Spotlights.

Master bedroom
En dröm för paret. Master bedroom ligger mot innergården med en hel vägg med skjutdörrsgarderober. Här vilar man i en rofylld miljö med plats för dubbelsäng och byrå. Här kan man enkelt smyga ut i morgonrocken och dricka sitt morgonkaffe.

Balkong
Balkongen ligger utan någon angränsade byggnad på nära håll. Tack vare detta så ges ett härligt djup med vyer över föreningens trädtoppar. Balkongen är av modellen större och ger plats för sittmöblemang.

Kök
Ett vitt kök med speglade luckor och härligt dagsljus. Här finns matplats vid fönsterpartiet och bekvämligheter som micro i brösthöjd och diskmaskin. Spis, fläkt, kyl och frys.

Sällskapsrum
Bostadens hjärta är det ca 30 kvm stora sällskapsrummet (säljares uppgift). Här finns plats för soffgrupp och rejält matsalsbord, med en rad fönsterpartier som ger härligt ljus. Samma golv som övriga rum, spotlights.

Sovrum
I motsatt ände till det master bedroom ligger det andra sovrummet. Även detta sovrummet ger god plats för full size säng, garderober och byrå vid behov. Samma golv som i övriga rum och vita väggar.

Välkommen att trivas från dag ett!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Supermysig balkong mot innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostadsrätten ingår källar- och vindsförråd (märkt med lägenhetsnummer).

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 384 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband samt bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg: Hushållsel för närvarande 300 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,31%
Andel av årsavgiften är
1,31%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
66
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
80,4 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1946-1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
149
Energideklarationsdatum
2010-02-22

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Korsör
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
88
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Korsör förvaltar fastigheten Korsör 1 som bebyggdes 1946-48 och består av tre flerbostadshus. Fastigheten består av 88 lägenheter och 1 affärslokal upplåtna med bostadsrätt samt några mindre källarlokaler med hyresrätt. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

Avgiftshöjningar
I dagsläget finns det inga beslut om någon avgiftshöjning (2019-08-20). Mer info kommer på budgetmötet i höst.

Tomträtt
Tomträtt sedan 1945 vars avtal löper tom 2020-08-31. Kommer innebära justeringar av månadsavgiften i små steg, läs mer under föreningens ekonomi i årsredovisningen.

EL
Föreningen har gemensam el och avläsning av förbrukning per lägenhet sker en gång per år. Eventuellt tillägg/avdrag regleras på avin för januari månad.

Överlåtelse/Medlemskap
Föreningen vill att samtliga ägare till bostadsrätten ska bosätta sig där och vill inte ha s.k. delat ägande mellan exempelvis en förälder och ett barn där enbart barnet avser att nyttja bostaden. Föreningen kan dock ta en diskussion om eventuell köpare önskar delat ägande. Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem. I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en lägenhetstillsyn. Tillsynen sker efter att köparen har tillträtt lägenheten. Denna bokas av köparen med styrelse.

Informationen om föreningen har inhämtats löpande från årsredovisningar och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och säljaren samt mäklaren uppmanar spekulanter att själva undersöka/kontrollera informationen, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Kontakta gärna styrelsen på brfkorsor@yahoo.com eller ring ordförande Roland Forsblom på 040-917291.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/underhåll
1996 Fönster och balkongdörrar
2002 Rörstambyte - avlopp i kök och vattenledningar
2004 Renovering av trapphus
2005-2006 Cykelskjul och miljöhus
2006 Tvättstugor
2006 Renovering av garage
2006 Nytt låssystem
2007-2011 Förnyelse av gårdsmiljön (grindar, stängsel, spaljéer, trädgårdsplantering mm)
2009 Uteplatser
2008-2012 Uppgradering av elsystemet
2013 Renovering av trapphus (målning och ny belysning)
2013 Nya kodlås
2014 Ny belysning i källare och fastighetsboxar
2017 Säkerhetsdörrar

Kommande renoveringar/underhåll (kontrollerat med styrelsen 2019-02-05):
Föreningen planerar att filma avloppsstammarna i badrum för att därefter ta beslut om åtgärder behövs. Föreningen planerar även att installera bergvärme och att renovera och sätta solceller på taket ca 2019/2020. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Parkering

22 garageplatser. Går att hyra för ca 430 kr/mån samt 5 platser för motorcyklar. Separat kösystem tillämpas, för tillfället är det lång kö ca på några år (kontrollerat med styrelsen 2019-08-20). I området råder det kommunal boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem (grundutbud ingår i månadsavgiften). Bredband via Comhem 100/10 mbit ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en underbar kringbyggd innergård med grillmöjligheter, sittplatser för umgänge och lekplats för de allra minsta. I den lummiga omgivningen finns det även ett uppfört miljöhus.

Gemensamma utrymmen

Till bostadsrätten ingår källar- och vindsförråd om ca 8 kvm vardera.
På källarplan finns två cykelförråd och två gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner vardera, torktumlare och torkskåp. Barnvagnsförråd finns även i källaren.

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottssparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar. Här finns köpcenter, bowlingoch tennishall.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Köpenhamnsvägen 20D

Köpenhamnsvägen 20D,
21743 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bernstorpsgatan 5A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 275 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 15B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 56B
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 527 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 66A
  Pris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 293 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 13A
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 388 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  86,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Fågelbacksgatan 34B
  Pris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 498 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kramersvägen 2A
  Prisidé
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 661 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 43A
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  5 288 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nordlinds Väg 100A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 412 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra ryttmästaregatan 25
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 983 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 47C
  Pris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 858 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!