Trivsam tvårumslägenhet

Slottsstaden, Malmö

Köpenhamnsvägen 43A

Pris
1 450 000 kr
Avgift
4 116 kr
Antal rum
2
Boarea
57,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 20/10, KL 11:00 - 11:30

  Bokad visning.

Boka visning

Trivsam tvårumslägenhet

Välkommen till en trivsam tvårumslägenhet med stort kök, väldisponerade rum och möblerbar balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ännu en gång får vi glädjen att förmedla en bostadsrätt i trivsamma Brf Trumman. På tredje våningsplanet väntar två rum och kök på ny ägare. Här bor du på lugn och omtyckt adress i direkt anslutning till Slottsstaden gemytliga gator och grönområden. Dessutom är det gångavstånd till Ribersborgsstranden.

Läget i Västra Innerstaden är bekvämt och omtyckt av många. I närområdet finns bra bussförbindelser, livsmedelsaffärer, gym och ett mysigt restaurang- och caféutbud. Bostaden i sin tur är välfördelad och stoltserar med generösa ytor, stort kök, funktionellt badrum samt möblerbar balkong. Här har du möjlighet att polera och forma bostaden helt efter eget tycke och smak. En chans många letar efter!

Välkommen!

Interiör

Två rum och kök fördelat över 57,5 kvadratmeter. Nedan följer en konkret beskrivning av bostadens samtliga rum med materialval och attribut.

Hall
Säkerhetsdörr, ljust klinkergolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum
Parkettgolv och vitmålade väggar. Burspråk med fönster i öst och syd. Från vardagsrummet nås bostadens balkong.

Sovrum
Parkettgolv och vitmålade väggar.

Kök
Bostadens kök är utrustat med häll, ugn, kyl, frys, fläkt och diskmaskin. Köksluckorna är vita och mönstrat kakel som stänkskydd. I övrigt vita väggar och ljust klinkergolv. Här ryms matbord för ca 3-4 personer.

Badrum
Helkaklat badrum i vitt med grönt klinkergolv. Här finns wc-stol, handfat med underskåp, spegel, dusch samt en tvättmaskin.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Trumman 1

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Trumman
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
399
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Trumman är en äkta bostadsrättsförening som bildades då husen byggdes 1952. Föreningen består av 397 lägenheter och 5 lokaler med bostadsrätt, samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Köpenhamnsvägen 41, 43, 45, 47 och 49 (A, B & C). Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av Sydsverige Entreprenad.

Gemensamma avtal
- Föreningen har ett kollektivt elavtal för hushållselen. Betalning sker efter faktiskt förbrukning och kommer som ett tillägg på avin för månadsavgiften.
- Föreningen har också en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring så de boende slipper betala det själva.

Ekonomi
Föreningen innehar marken med tomträtt och avtalet löper ut/omförhandlas 2024-12-31.
Föreningen jobbar aktivt för att vara ekonomiskt stärkta inför årsskiftet 2024/2025 genom att se över möjligheter för ökade intäkter och minskade utgifter. Föreningen har exempelvis byggt om en källarlokal till två lägenheter. Nya lägenheter innebär ökade intäkter i form av månadsavgifter och dessutom justerade/reducerade andelstal för befintliga lägenheter. Man undersöker också möjlighet till byggnation av vindslägenheter (se årsredovisning) samt energibesparande åtgärder. Styrelsen plan är att löpande årsvis göra mindre höjningar (2-3%) för att hålla en jämn och stabil takt och således slippa stora höjningar enskilda år. Nästa höjning kommer troligtvis vara under 2020 (kontrollerat med styrelsen 2019-07-17).

Överlåtelse/medlemskap
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10%.

I samband med en överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn tillsammans med säljare och köpare.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
1996 Ventilationens inlopps- och frånluftsventiler byttes ut och kanalerna rensades.
1997-2000 Byte av elledningar, byte av strömbrytare och jordade uttag, jordade takproppar, doslock, spisuttag samt porslinarmatur till WC/bad. Även elen i de offentliga utrymmena byttes.
1998-1999 Vattenstammar byttes och golvbrunnarna renoverades. Tvättstugorna renoverades.
1999/2000 Renovering av bastu och trapphusen målades om 2000-2001. Renovering av fönster.
2002-2005 Hissarna rustades upp.
2004 Alla entrépartier byttes och försågs med kodlås. Bredband installerades i alla lägenheter.
2005-2009 Fläktarna på taket byttes ut till elektroniska fläktar som endast är igång när de behövs, tre per tak. Ventilationen sågs över.
2008-2010 Balkonger, fasader, tak och sophus renoverades. Miljöhus och cykelgarage uppfördes på gårdarna 41, 43 och 47.
2013 Källarmålning, byte av värmeväxlare, byte av tilluftsventilerna.
2014-2015 Bytte stamventilerna i källaren, samtliga radiatorventiler i föreningen byttes till moderna termostater och bottenavloppen renoverades med metoden relining (relining av bottenavlopp färdigställdes 2016).
2015 Fastighetskontor, gym och fritidslokal återställda efter översvämningen. Byte av termostater i lägenheterna.
2016 Övernattningslägenheten färdigställdes och en OVK-besiktning utfördes. Föreningen införskaffade även gruppanslutning av bredband samt gemensam el. Dränering framför hus 49 genomfördes. Garantibesiktning av tak och fasad utfördes.
2017 Byte av ventilation i butikslokalerna och i garaget. Samtliga källardörrar är utbytta mellan trapphus och källargång. Ny belysning för portnummer installerades. Personbilsgaraget har målats om.
2019 Relining hus 47. Renovering av uteplatser/lekplatser.

Pågående renoveringar
- Relining av de vertikala avloppsstammarna, dvs de stående stammarna fram till lägenheterna (de horisontella bottenavloppen färdigställdes 2016). Hus 45 påbörjas efter sommaren.
- Fönstermålning pågår i hus 49. Hus 47 påbörjas nästa år.
Kontrollerat med styrelsen (2019-07-17)

Planerade renoveringar:
- Intrimning av befintliga fläktsystem.
Mer om föreningens planerade underhåll går att läsa i årsredovisningen.

Parkering

Föreningens garage är placerat mellan Köpenhamnsvägen 41 och 43. Kontakta vicevärden om du önskar sätta upp dig i kö till en garageplats. vicevard@brftrumman.se, 040-26 07 86. Kostnad för en bilplats uppgår till 460 kr/mån och för en MC-plats 230 kr/mån. Avgiften höjs årligen med 2 %. Det finns 90 bilplatser och 5 MC-platser. Kötiden för en plats har legat på ca 3 år under de senaste åren.

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: www.malmo.se/boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-TV med basutbud via ComHem.
Bredband via Bahnhof med hastighet 100/100 Mbit/s finns indraget i fastigheten. Kostnad för bredband tillkommer avgiften med 59 kr/mån. Det finns möjlighet att utöka hastigheten till 1 Gbit/s.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har mycket fina innergårdar som man värnar mycket om. Fina planteringar, utemöbler, grillar, boulebanor och lekplatser.

Gemensamma utrymmen

- I varje hus finns det två tvättstugor i källaren som är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangelrum.

- I källaren finns barnvagnsrum samt låsbart förråd för cyklar.
- I hus 43 finns festlokalen med tillhörande köksdel som är utrustad med bord/stolar, en del köksutrustning med kyl/frys, spis och kaffekokare. Hyran för festlokalen uppgår till 500 kr kvällstid och 300 kr dagtid (fram till kl 18:00).
- Varje hus har egen bastu i källaren med tillhörande omklädningsrum och dusch.
- Gymmet finns i hus 45 och årsavgiften för gymmet uppgår till 400 kr/år.
- Övernattningsrummet finns i hus 45. Denna går att hyra för 200 kr/natt. Toalett finns i hallen utanför övernattningsrummet och duschmöjligheter finns i 45:ans bastu lite längre bort i källarkorridoren.
- På Köpenhamnsvägen 45 finns även ett hobbyrum som kan användas till snickeri och målning.

Se bilder på bla övernattningsrum här
https://www.hsb.se/malmo/brf/trumman/gemensamt/overnattningsrum/

Övrigt

Informationen som berör föreningen är inhämtad via föreningens hemsida, årsredovisning och kontakt med representant från föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/trumman, här finns även kontaktuppgifter till föreningen.

Uteplats/balkong

Möblerbar balkong med morgon- och förmiddagssol (väderstreck öster).

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör två förrådsutrymmen. Ett källarförråd ca 2kvm och ett vindsförråd ca 4 kvm. Areauppgifter från säljaren.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 116 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, elnätsavgift samt bostadsrättstillägg till hemförsäkring. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 59 kr avseende bredband.

Föreningen har så kallad gemensam el vilket innebär att den fasta kostnaden till elnätsleverantören bekostas av föreningen (ingår i avgiften) och den individuella elförbrukningen faktureras varje bostadsrättsinnehavare i samband med månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,21358%
Andel av årsavgiften är
0,21358%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 450 000 kr
Lägenhetsnummer
143
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
57,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Driftskostnad (per månad)

Driftskostnad tillkommer i form av exempelvis hushållsström och hemförsäkring. Kostnad varierar beroende på ditt avtal (för försäkring och el) samt din förbrukning (el).

Byggnadssätt

Byggår
1952

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
177
Energideklarationsdatum
2010-10-04

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottssparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar. Här finns köpcenter, bowlingoch tennishall.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Köpenhamnsvägen 43A

Köpenhamnsvägen 43A,
217 71 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra kristinelundsvägen 8B
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 600 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Mariedalsvägen 56C
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 722 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2019-10-27 16.15

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 20A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 842 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 66A
  Pris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 293 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kramersvägen 2A
  Prisidé
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 661 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nordlinds Väg 100A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 412 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra ryttmästaregatan 25
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 983 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!