Mysig trea på lugnt läge

Slottsstaden, Malmö

Korsörvägen 4A

Pris
2 795 000 kr
Avgift
5 741 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
89 kvm

Mysig trea på lugnt läge

Genomgående trerummare på lugn adress med en stor och härlig balkong samt gäst-wc. Omtyckt och stabil HSB-förening där bredband inkluderas i avgiften!

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mysig trea på härligt och lugnt läge. Här har vi två bra sovrum samt en gäst-wc som gör detta till det perfekta boendet även för den lilla familjen. Rejält kök med goda arbetsytor och plats för väl tilltaget matbord. Här finner vi rejält vardagsrum och balkongen ligger ut mot den lugna innergården.
Njut av den genomgående planlösningen och det fantastiska lugnet mitt i stan.

Området erbjuder närhet till bra skolor, bra bussförbindelser, livsmedelsaffärer, gym och inte minst Slottsstadens mysiga restaurang- och caféutbud. Som om inte det vore nog bor du även inte långt från Pildammsparkens och Rönneholmsparkens härliga grönområden. Helt enkelt ett läge gott nog även för den riktigt kräsne!

Välkomna på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Randers i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
94
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Randers i Malmö är en äkta förening som har funnits sedan huset byggdes 1948. Föreningen omfattar 94 lägenheter, 3 bostadsrättslokaler och 4 hyreslokaler. Adresserna är Korsörvägen 4 och 6, Mariedalsvägen 55, Dammfrigången 4, samt Randersvägen 21 och 23. Föreningens tomt är friköpt. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen höjer årligen avgifterna med ca 2%.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Föreningen accepterar delat ägande.
Föreningen accepterar inte juridiska personer som köpare.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
I mitten på 1980-talet byttes alla tappvatten- och avloppsstammar i kök och bad.
2000 Byttes elstammar och fjärrvärmeanläggningen justerades.
1999-2000 Genomfördes en renovering av fönster, tak, tvättstuga och balkonger. På Mariedalsvägen installerades isolerglasfönster.
2006 Målades trapphusen om.
2013/2014 Installerades ny värmecentral.
2014 Reparation av bl.a. dörrar, lampor, tvättmaskiner och portkodsdoser. Totalrenovering av fritidslokalen.
2015 Miljöhus för källsortering.
2016 Stadgeenlig fastighetsbesiktning
2019 Relining av avloppsstammar.

Planerade renoveringar:
Omfogning av samtliga fasader samt dränering runt huskropparna planeras att ske under 2021 och 2022.

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

Parkering

Föreningen har 2 parkeringsplatser som i dagsläget hyrs ut till en verksamhet i huset samt en boende med särskilt behov. I övrigt råder boendeparkering i området.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Ownit (100/100 Mbit).

Gårdsplats/innergård

Stor härlig innergård med flera mysiga sittgrupper med murade grillar. Lummigt och mysigt med stor nyrenoverad lekplats för de minsta.

Gemensamma utrymmen

- Gemensamma tvättstugor källaren. I samtliga tvättstugor finns det två tvättmaskiner, en torktumlare samt en bordsmangel. Torkrum finns i anslutning till tvättstugorna på Dammfrigången och Mariedalsvägen, medan tvättstugorna är på Korsörvägen och Randersvägen är utrustade med torkskåp. Utöver detta finns det även en traditionell stenmangel på Mariedalsvägen.
- Det finns cykelförråd i huset där barnvagn även får plats
- I huset på Korsörvägen finns festlokal med pentry
- I huset på Randersvägen finns hobbylokal med snickarbänk
- I huset på Mariedalsvägen finns föreningens bastu.
- Partytält finns att låna.
- På innergården finns föreningens miljöhus.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/randers, och/eller kontakta styrelsen via följande e-post: styrelsen@randers.se

Månadsavgift

Avgift
5 741 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,29427%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
87
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
89 kvm*

* Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
146

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottsparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Korsörvägen 4A

Korsörvägen 4A,
217 47 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra Ryttmästaregatan 15B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 275 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra stallmästaregatan 34A
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 166 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Köpenhamnsvägen 48A
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 475 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Visning: 2021-04-15 16.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nordlinds Väg 100B
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 166 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Östra Kristinelundsvägen 13
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 242 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  65 kvm

  Visning: 2021-04-12 17.15

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 98E
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 251 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra Kristinelundsvägen 13
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 243 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Bernstorpsgatan 5A
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 275 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  94 kvm

  Visning: 2021-04-14 17.00 Boka här