Yteffektivt högst upp i huset

Slottsstaden, Malmö

Major Nilssonsgatan 15B

På förhand
Utgångspris
1 295 000 kr
Avgift
1 584 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 4
Boarea
28 kvm

Visning

 • tisdag 4/8, KL 17:00 - 17:30

  Förhandsvisning. Anmälan krävs.

 • söndag 9/8, KL 16:00 - 16:30

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Yteffektivt högst upp i huset

Välkommen till denna yteffektiva enrummare belägen på ostört läge högst upp i välskött förening med närhet till hav, parker och city.

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0707-23 33 42

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utvald detaljbild. Major Nilssonsgatan 15B - Bjurfors
Interiörbild. Major Nilssonsgatan 15B - Bjurfors
Interiörbild. Major Nilssonsgatan 15B - Bjurfors
Interiörbild. Major Nilssonsgatan 15B - Bjurfors
Utvald detaljbild. Major Nilssonsgatan 15B - Bjurfors
. Major Nilssonsgatan 15B - Bjurfors

I köket finns ett takfönster som välkomnar dagsljuset

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna inflyttningsklara enrummare belägen högst upp i huset på attraktiv adress i hjärtat av Slottsstaden. Här bor du på insynsskyddat läge, omgiven av härlig gårdsgrönska, med blomstrande innergårdar som närmsta granne. Brf Gamban är en välskött HSB-förening med god ekonomi och välmående fastigheter.

Bostadens yteffektiva planlösning inrymmer separat kök, trivsamt allrum, hall med goda förvaringsmöjligheter och helkaklat badrum med dusch. Lägenheten ligger på fjärde våningen där du även finner det tillhörande vindsförrådet och en gemensam takterrass i bästa västerläge. Detta är en perfekt bostad för dig som önskar bo på lugn adress till en låg boendekostnad med närhet till hav, parker och city.

På Major Nilssonsgatan 15B bor du på cykelavstånd från city och Ribersborgs vidsträckta sandstrand. Ett stenkast från bostaden ligger Fridhems exklusiva villakvarter och två välsorterade livsmedelsbutiker. Slottsstadens serviceutbud lockar runt knuten med mysiga caféer och välbesökta restauranger. För längre promenader finns Slottsparken och Pildammsparkens fina promenadstråk. I området finns utmärkta kommunikationer via innerstadsbussar och närheten till Citytunnelns Triangelstation underlättar pendlarens vardag.

Välkommen på visning!

Interiör

Högst upp på fjärde våningen finner du denna undangömda pärla väl värd ett besök. Innanför dörren möts du av en välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Förvaringsmöjligheter erbjuds i två inbyggda garderober med överskåp. På golvet vilar tidstypisk stavparket i originalutförande och bostadens samtliga väggar är målade i tidlöst vitt.

Ett par kliv in i bostaden ligger allrummet som bjuder på härligt ljusinsläpp från det västervända fönsterpartiet mot innergården. Här kan du njuta av fri utsikt mot grönskande gårdsmiljöer. Allrummet är stort nog att rymma soffa, säng och matplats. För den som önskar avnjuta middagen i goda vänners lag ute i kvällssolen finns föreningens gemensamma takterrass på samma våningsplan. Golvet i allrummet pryds av bevarad stavparkett.

Lägenheten erbjuder ett välplanerat kök med vita köksluckor och vitt kakel ovanför den rostfria arbetsbänken. Köket är utrustat med spis/varmluftsugn (Gorenje), kombinerad kyl/frys (Gorenje) och köksfläkt (Faber). På golvet ligger ett ljust laminatgolv. Ett charmigt takfönster välkomnar dagsljuset till köket.

Från hallen nås bostadens badrum som består av grått klinkergolv och vita, helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch, kommod med handfat, toalett och badrumsskåp.

Följande renoveringar har utförts på uppdrag av nuvarande ägare:
- 2019: Vitmålning av köksluckor
- 2020: Byte av köksblandare, bänkskiva och diskho, kökskakel samt kommod i badrummet

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gamban 2

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd. Vindsförrådet är beläget på samma våningsplan som bostaden.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 584 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Fr o m 2020-08-01 tillkommer en obligatorisk kostnad om 169 kr/mån avseende Telia Triple Play (TV, bredband och telefoni).

Ekonomi

Andel i föreningen
0,93148%
Andel av årsavgiften är
0,93148%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 295 000 kr
Lägenhetsnummer
43
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
28 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1952
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-02-21

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Gamban
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
54
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Gamban bildades 1952 och består av 54 bostadsrättslägenheter, fyra bostadsrättslokaler och en hyresrättslokal. Föreningen fördelar sig över adresserna Nordlinds väg 94A-C och Major Nilssonsgatan 15A-B. Bostadshusen är ritade av SAR Sven Grönqvist och stod färdiga 1952. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen innehar marken med tomträtt och avtalet med Malmö kommun sträcker sig fram till 2025-01-01.

Ekonomi:
- I dagsläget finns det inte några beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-05-27).
- Med anledning av den planerade reliningen kommer avgifterna eventuellt att höjas med ca 5% vid årsskiftet 2020/2021. Om reliningen kommer att medföra en avgiftshöjning är dock inte fastställt i nuläget.
- Den förväntade höjningen av tomträttsavgälden kan komma att påverka avgifterna i framtiden.

Medlemskap/överlåtelse:
- Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder. Ingen speciell fördelning av procenten efterfrågas.
- Föreningen kan godkänna juridiska personer. Varje ärende prövas enskilt.
- I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna avgift återbetalas vid utträde från HSB.
- Bostadsrättstillägg ingår inte i föreningens fastighetsförsäkring. Den boende måste teckna detta själv med valt försäkringsbolag.

För mer information se gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/gamban/

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1991 Renovering av balkonger och fönsterbyte
1998 Byte av tappvattenstammar
2001 Installation av bredband
2003 Byte av elledningar och installation av nya elcentraler
2008 Totalrenovering av föreningens tre tvättstugor (ny maskinutrustning, nyrenoverade ytskikt, förbättrad ventilation och ljudisolering av taket)
2010 Renovering av yttertak och fasader
2011-2013 Upprustning av rabatter runt husen, omläggning av markplattor och kantsten på tomten, komplettering av inhägnad av tomten samt gallring/nyplantering på innergården
2014 Målning och renovering av källarutrymme i samband med återställningsarbetet efter översvämningen sensommaren 2014
2016 Spolning och filmning av avloppsstammar samt OVK-besiktning
2017 Målning av samtliga franska balkongräcken
2019 Renovering av entrétrappor på innergården och fernissning av samtliga entrédörrar
2020 Installation av en ny avfuktare

Planerade renoveringar:
- Relining av avloppsstammar och bottenledningar. Arbetet beräknas starta första veckan i augusti och pågå till mitten av december 2020. Renoveringen kommer delvis att finansieras med egna medel och delvis genom upptagande av nya lån.
- Målning av trapphus och gemensamma utrymmen (preliminärt 2022/2023).
- Omfogning av husfasader och lagning/renovering av balkongernas betongplattor (2020-talet)

Parkering

Föreningen erbjuder 8 parkeringsplatser som är belägna på Major Nilssonsgatan och kan hyras för 400 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. I dagsläget är det 5-6 personer i kö (kontrollerat 2020-05-27).

Kommunal boendeparkering råder i området. För mer information besök: www.malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband via ComHem eller HSB Bolina (Telia Stadsnät).

Föreningen har nyligen tecknat ett kollektivt avtal med Telia Triple Play avseende bredband (250/250 Mbit/s), TV och telefoni. Avtalet gäller fr o m 2020-08-01. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 169 kr/mån som tillkommer utöver månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en stor, inhägnad innergård med gräsmatta, anlagda rabatter, utemöbler och grillplats. Utöver detta finns en avskiljd avdelning på innergården med lummiga buskar och växter där man kan koppla av under ett parasoll med bord och karmstolar.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till två härliga takterrasser som är belägna på Major Nilssonsgatan 15 och på Nordlinds väg 94. Takterrasserna är utrustade med utemöbler. I föreningen finns tre gemensamma tvättstugor som är belägna i källaren på Nordlinds väg 94. Två av tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Den tredje tvättstugan är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkrum. I anslutning till tvättstugorna finns även ett mangelrum. Cykelrum och plats för att ställa barnvagnar finns i källaren.
Till varje lägenhet hör både ett källarförråd och vindsförråd.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottsparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Major Nilssonsgatan 15B

Major Nilssonsgatan 15B,
217 73 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0707-23 33 42

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Herrestadsgatan 3B
  Pris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 651 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Skvadronsgatan 20A
  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 500 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!