Gårdsvänd lägenhet med västerbalkong

Slottsstaden, Malmö

Mariedalsvägen 49B

På förhand
Avgift
3 241 kr
Antal rum
2
Boarea
50 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Balkong
Ja

Gårdsvänd lägenhet med västerbalkong

Gårdsvänd lägenhet med västerbalkong belägen på bekvämt våningsplan. Stambyte pågår och lägenheten kommer utrustas med ett splitternytt badrum.

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

 • Extra kontaktperson

  Charlotte Andersson

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 0701-64 19 17

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en väldisponerad tvårummare. Mariedalsvägen 49B - Bjurfors
Välkommen till en väldisponerad tvårummare
Västerbalkong mot lugn gård. Mariedalsvägen 49B - Bjurfors
Västerbalkong mot lugn gård
Möblerbar balkong. Mariedalsvägen 49B - Bjurfors
Möblerbar balkong
Härlig gårdsmiljö. Mariedalsvägen 49B - Bjurfors
Härlig gårdsmiljö
. Mariedalsvägen 49B - Bjurfors
Charmiga detaljer. Mariedalsvägen 49B - Bjurfors
Charmiga detaljer

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns möjlighet att på andra våningen förvärva en välplanerad tvårummare om 50 kvm belägen mellan Pildammsparken och Rönneholmsparken i attraktiva Slottsstaden. Här erbjuds en bostad som stoltserar med skön gårdsvänd västerbalkong, samtliga fönster mot lugn innergård och praktisk planlösning. Ett stambyte i fastigheten pågår och lägenheten kommer under augusti/september att utrustas med ett splitternytt badrum som renoveras under regi av bostadsrättsföreningen.

För dig som ska studera på högskolan finns smidiga alternativ för att ta dig dit utan problem. Ta cykeln genom Slottssparken eller hoppa på någon av de busslinjer som löper genom närområdet. Har du pigga ben är det dessutom så pass nära att en promenad lämpar sig väl. Utöver närheten till högskolan så är läget attraktivt med smågator runt omkring som erbjuder mysiga miljöer, trevliga uteserveringar och hak som passar alla smaker. Stadens alla parkområden och Ribersborgsstrandens salta stänk ligger dessutom bara en promenad bort.

Bo i en härlig bostad med hög trivselfaktor i HSB-föreningen Brf Lessö. I krokarna omkring bostaden finns bra bussförbindelser, livsmedelsaffärer, gym, restauranger och caféer m.m. Perfekta förutsättningar för uppleva Malmö från sin bästa sida.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Västerbalkong, vänd mot den lugna gården.

Övriga byggnader/utrymmen

Nuvarande ägare disponerar 2st källarförråd, ca 6 kvm stora vardera (areauppgift uppskattad av säljaren).

Övrigt

Säljaren upplyser inte om några kända fel och brister.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 241 kr

Angiven avgift inkluderar:
- Värme
- Vatten
- Kabel-TV
- Bredband
- Bostadsrättstillägget till hemförsäkringen

Ekonomi

Andel i föreningen
0,53302%
Andel av årsavgiften är
0,53302%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
85
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
50 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Driftskostnad tillkommer i form av exempelvis hushållsström och hemförsäkring och kostnad kan variera beroende på avtal och förbrukningsvanor. Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen är tecknat av föreningen och ingår i avgiften.

Byggnadssätt

Byggår
1954

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
147
Energideklarationsdatum
2010-04-22

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Lessö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
123
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Lessö är en äkta förening som bildades 1954. Föreningen omfattar 123 lägenheter samt 7 lokaler på adresserna Köpenhamnsvägen 9, Mariedalsvägen 49 och Kramersvägen 2.
Föreningen innehar marken med tomträtt och nuvarande tomträttsavtal löper t.o.m. 2028-12-31.

Förvaltning
HSB har hand om den ekonomiska förvaltningen.

Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägande, dvs att till exempel en förälder kan köpa/finansiera bostadsrätten och låta sitt barn bo i den under förutsättning att barnet också står som delägare.
Juridisk person accepteras ej.

HSB medlemskap
I samband med förvärvande i en HSB-förening måste köparen/köparna bli medlem i HSB-Malmö. HSB tar vid detta tillfälle ut en summa om 500 kr/medlem (denna summa återbetalas vid utträde från HSB) samt en engångsavgift om 300 kr/hushåll. Beslut om medlemskap i förening hanteras efter medlemskapet i HSB är klart. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningens ekonomi

Just nu finns det inga beslutade avgiftshöjningar. Men i normalfallet anser styrelsen att avgiften bör höjas mindre årligen (ca 3%), för att undvika stora höjningar enskilda år.
Senaste höjningen skedde årsskiftet 2019/2020 med anledning av stambytet och att alla lägenheter fick nya badrum. Då beslutade föreningen att göra lite högre höjningar än normalfallet, därför höjde man avgifterna med 8%. (Kontrollerat 2020-02-17).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2003 Nya elstammar och omdragen el i samtliga lägenheter, utbyte till 3-glasfönster.
2005 Renovering av balkongerna.
2007 Uppfräschning av innergården.
2013 Fullständig renovering av fasad och tak.
2014 Målning och omputsning av väggytor, källartrappor.
2015/2016 Två nya miljöhus (miljöhusen har sedumtak vilket skapar en trevlig miljö på gården).
2016 OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Utemiljön.
2017-2019 Byttes både avloppsstammar och tappvattenstammar, samtidigt totalrenoverades alla badrum, klart i april 2019.

Kommande renoveringar
Inga planerade (2020-02-17).

Parkering

Det finns 79 st garageplatser att hyra för 385 kr/månad, kösystem tillämpas.
Det finns 27 st parkeringsplatser att hyra för 220 kr/månad, kösystem tillämpas. Garage- och parkeringsplatsavgifterna höjs med 20 kr/månad per årsskifte.

Det finns inga platser lediga i dagsläget. Kötid ca 1,5 år. (Kontrollerat 2019-11-07)

TV/bredband

TV: Ett basutbud för kabel-TV från ComHem, ingår i avgiften. Läs mer på www.comhem.se.
Bredband: Bredband från Öretel 100 Mbit, ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en mycket mysig innergård med utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har fyra tvättstugor totalt utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även bastu, hobbyrum, barnvagnsrum och cykelförråd.

På Köpenhamnsvägen 9A finns en gemensam takterrass.

Övrigt

I samband med överlåtelsen vill föreningen göra en tillsyn av lägenheten.
En referensblankett ifylld av köpare ska kompletteras till inträdesansökan, denna får du av mäklaren.

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med ordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/lesso, och/eller kontakta föreningen via mail, brf@lesso.se eller styrelsen@lesso.se.

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottsparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Mariedalsvägen 49B

Mariedalsvägen 49B,
217 45 Malmö

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

 • Extra kontaktperson

  Charlotte Andersson

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 0701-64 19 17

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Fågelbacksgatan 34C
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 935 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Västra Ryttmästaregatan 17A
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 405 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Tärningholmsgatan 13D
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 527 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Visning: 2020-05-28 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Östra Stallmästaregatan 3B
  Pris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 369 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  71 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Köpenhamnsvägen 9C
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 947 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Köpenhamnsvägen 47B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 256 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Visning: 2020-06-02 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Östra stallmästaregatan 9A
  Utgångspris
  1 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 812 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  45 kvm

  Visning: 2020-05-31 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 20C
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Skvadronsgatan 20A
  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 500 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nordlinds Väg 100A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 412 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!