Mitt i Slottsstadens hjärta!

Slottsstaden, Malmö

Östra Kristinelundsvägen 13

Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
3 921 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1,5 av 4
Boarea
68 kvm

Visning

 • onsdag 13/11, KL 19:45 - 20:15

  Bokad visning.

Mitt i Slottsstadens hjärta!

På stark adress mitt i Slottsstadens hjärta, finner vi Östra Kristinelundsvägen 13.

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bakom klassisk 1940-tals fastighet finner vi ett ljust och mottagande trapphus. En hög trappa upp erbjuds vi en bostad för den som inte nöjer sig med mindre än en fantastiskt välplanerad 3-rummare på bästa läge i Slottsstaden. En klassisk gata mitt i den så populära stadsdelen mellan Rönneholmsparken och Kronprinsen. Inte långt borta från Ribersborgs strandlinje men också på kort avstånd från City, Pildammsparken samt Fridhemstorget.

Bakom den robusta ytterdörren möter vår nyfunna kärlek upp. Bostaden är något utöver det vanliga. Ett hem och boende som klippt och skuret för den inredningsfrälste. Hela bostaden har genomgått en trevlig renovering där hantverkare och tidigare ägare samt inredningsarkitekt tagit en dröm från ritbordet och satt denna till verket.
Vi erbjuds en spännande planlösning med fokus på de sociala ytorna. Vi delges ett kök med förtjusande inredning och fina ytor för den sociala och matlagningsglade. Carraramarmor och borstat stål kombineras på bästa sätt mot en platsbyggd köksinredning där varken köksdesignern eller beställare har sparat på krutet. Fullständig maskinpark med integrerade vitvaror från bla. SMEG. Vackert behandlade brädgolv. Gott om skåpsförvaring och optimal planering som samspelar på bästa sätt mot sällskapsyta för vardagens aktiviteter eller festtillfället.

Det rymliga vardagsrummet stoltserar med vackra originalparkettgolv i fiskbensutförande som vackert behandlats, tilltagen takhöjd med härligt ljusinsläpp och bredspacklade väggar i raka linjer efter byggnadsepokens upphov. Härligt matsalsmöblemang utförd som vacker soffmöbel av köksinredning.
Helkaklat badrum har installerats av behöriga fackmän. Ett badrum med högsta komfort i vardagen. Vi ges fin mosaikklinker och klassiskt vitt kakel. Sovrummen ligger mot den tysta innergården med vackert behandlade brädgolv. Det större erbjuder yta för dubbelsängen och mot hallen ges utrymme för en stor tilltagen garderob eller walk-in-closet. Det mindre sovrummet är i samma fina utförande, perfekt som kontor, barnrum. Bra med klädförvaring.

Till detta erbjuds även en fin innergård precis utanför dörren. Här avnjuts frukosten gärna under sommarmånaderna.
Välkommen på visning till din drömbostad belägen i en välskött förening med stora renoveringar bakom sig.
Läget i staden är perfekt. Här finner vi shoppingstråk och kommers runt knuten på Regementsgatan och goda kommunikationsmöjligheter.

Interiör

Redan när vi öppnar ytterdörren vet vi att vi kommit till en alldeles unik lägenhet med en fantastisk känsla. Solens strålar speglas på den fina och nybehandlade och ljusa originalparketten och in på brädgolven i sovrummen och köket mot gården, väggarna är krispigt vita. Sällskapsrummet är rymligt till ytan och bjuder på härliga ytor.

Hall:
Välkomnande hall med fin avhängningsyta och ny hatthylla i tidsenligt utförande.
Kök:
Köket är renoverat och platsbyggt. Bekväma faciliteter som påkostad ugn och läcker häll från SMEG i klarblank rostfri yta, integrerad diskmaskin som underlättar vardagen. Köket är något alldeles extra med integrerad kyl och frys, fint nedfälld vask i fin Carraramarmor, kolfilterfläkt och vackert stänkskydd av samma Carraramarmor som bänkskivan. Trendtrogna inslag av rostfritt borstat stål. Vita bredspacklade väggar, brädgolv och vitt tak. Bra förvaring bakom vackra och trendsäkra släta luckor i platsbyggd design.

Vardagsrum:
I samspel med köket finner vi vardagsrummet. Den vackra parketten i köket fortsätter här vidare mellan våningens vardagsrum och kök. Väggarna är även här vita och bredspacklade. Vardagsrummet rymmer både matplats, soffa och förvaring. Lampstuckatur.

Badrum:
Helkaklat badrum i fint utförande. Havsblå mosaikinslag med vitt kakel med mosaikinslag. Handfat och duschhörna. Trevligt i sitt utförande.

Sovrum:
Sovrummen är rymliga och nås från hallen. Trevligt innergårdsläge för svala kvällar och ljumma morgnar. Här vaknar vi av solens ljumma strålar på morgonkvisten. Utsikten är trevlig och luftig
Master Bedroom ligger fint mot innergården och bjuder även det på generösa kvadrat. Brädgolv. Det mindre rummet är utmärkt barnrum, kontorsrum med en härlig känsla så spenderar man gärna tid här i tystnadens vrå mot innergården. Gott om förvaring.

En helt fantastisk våning med alla de attribut som vi så länge letat efter - varmt välkomna på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ulla 6
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
15
Antal hyresrätter
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ulla 6 förvaltar 15 lägenheter fördelade över fyra våningsplan i ett trapphus på adressen Östra Kristinelundsvägen 13. Föreningen bildades 2016 men först i juni 2017 blev ombildningen klar. I föreningen finns 15 lägenheter varav 3 upplåts med hyresrätt. De kvarvarade hyresrätterna kommer säljas av löpande, i takt med att hyresgästerna flyttar ut. HSB förvaltar föreningens ekonomi. Föreningens mark är friköpt.

Ekonomi
Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget med föreningen diskuterar årliga indexhöjningar. Kontrollerat 2019-08-21.

Medlemskap
Föreningen tillåter inte juridisk person. Föreningen accepterar ej delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den.

Spekulanter uppmanas att kontrollera information som är av väsentlig betydelse för dig som köpare. Kontakta mäklaren för kontaktuppgifter till styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Tidigare kända renoveringar/underhåll:
- Årtal okänt - Elinstallationer i fastigheten är delvis utbytta i samband med renovering av lägenheter och trapphus. Takfönster på vinden är utbytta med ny plåtbeslagning på yttertak.
- 1993 - Fastighetens fönster mot gata utbytta.
- 2001 - Fönster mot gård utbytta.
- 2014 - Fjärrvärmecentralen renoverad/utbytt. Radiatorer och värme stammar utbytt. Fastigheten är ansluten till fjärrvärmenätet.
- 2015 - Ny avfuktare i torkrum. Fjärrvärmeanläggningen är renoverad/utbytt med 1st nya värmeväxlare, ny reglercentral och cirkulationspump.

Pågående renoveringar:
- Elrenovering, 3-fas el dras i hela huset och är i slutskedet. Efter elrenoveringen kommer föreningen införa gemensam el med debitering utifrån förbrukning. I samband med detta dras fiber från Bahnhof in i huset, kommer vara färdigställt under hösten.

Kommande underhåll: - Målning av trapphus. - Ny port. - Relining av avloppsrör. - Renovering av tak och fasad. Allt efter utförde ekonomisk plan och underhållsplan. Föreningen har budgeterat väl och avsatt kapital för sina renoveringar och upptar delvis lån för utförandet.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och bredband via Bredbandsbolaget eller Telia. Efter installation av fiber kommer leverantör vara Bahnhof och ett obligatoriskt tillägg om ca 286 kr/månad kommer tillkomma avgiften från och med oktober.

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med trädgård.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 mangel och 1 torkrum. Det finns även ett utrymme i källaren avsett för cyklar och barnvagnar.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 921 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för kabel-TV om 74 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,44125%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
1001
Våningsplan
1,5 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
68 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Driftskostnad tillkommer i form av exempelvis hushållsström, gas och hemförsäkring. Kostnad varierar beroende på avtal respektive förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1943

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
159
Energideklarationsdatum
2009-12-21

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottssparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar. Här finns köpcenter, bowlingoch tennishall.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Östra Kristinelundsvägen 13

Östra Kristinelundsvägen 13,
217 48 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Västra Kristinelundsvägen 33B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 160 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,1 kvm

  Visning: 2019-11-14 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 41A
  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 111 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Mariedalsvägen 56C
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 722 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2019-11-17 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 20A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 842 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bernstorpsgatan 5A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 275 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Tärningholmsgatan 5B
  Pris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 966 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 66A
  Pris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 293 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Herrestadsgatan 1B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 855 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  100 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Fågelbacksgatan 34B
  Pris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 498 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kramersvägen 2A
  Prisidé
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 661 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nordlinds Väg 100A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 412 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra ryttmästaregatan 25
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 983 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!