På stark adress mitt i Slottsstaden finner vi en totalrenoverad pärla med utsikt över parkyta!

Slottsstaden, Malmö

Östra Stallmästaregatan 3B

Pris
2 650 000 kr
Avgift
4 369 kr
Antal rum
2,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
71 kvm

På stark adress mitt i Slottsstaden finner vi en totalrenoverad pärla med utsikt över parkyta!

På stark adress mitt i Slottsstaden finner vi den tysta och lugna Östra Stallmästaregatan 1B. Njut av en totalrenoverad pärla med utsikt över parkyta

 • Ansvarig mäklare

  Mathilda Skoglund

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 02

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bakom klassisk 1930-tals fastighet på Slottsstadens absolut bästa läge finner vi en stark bostadsrättsförening som mottager med ett ljust och trivsamt trapphus. Vi tar färden mot den efterlängtade fjärde våningen och upptäcker med förtjusning att ytan bakom huset enbart är en öppen gröning i lugn och stillsam parkyta. Här spatserar vi med enkla steg enbart en trappa upp för att nå takterrassen eller en halvtrappa ner för att nå föreningens trappbalkong.

Väl uppe finner vi en bostad för den som inte nöjer sig med mindre än en fantastiskt välplanerad 2,5-rummare på bästa läge i Slottsstaden. Bakom säkerhetsdörren möter vår nyfunna kärlek upp.

Bostad är något utöver det vanliga. Ett hem och boende som klippt och skuret från någon av våra absolut främsta inredningsbloggares förstasidor eller varför inte från ett uppslag av ELLE interiör.

Hela bostaden har genomgått en minutiös renovering där hantverkare och ägare samt inredningsarkitekt tagit en dröm från ritbordet och satt denna till verket. Vi erbjuds en spännande planlösning med mycket sällskapsyta och härlig rymd.

Marmorbänkskivan i hårdkomposit erbjuder det bästa från två världar. Detaljer som behandlat brädgolv kombineras på bästa sätt mot en fin köksinredning där varken köksdesignern eller beställare har sparat på krutet. Fullständig maskinpark med integrerade vitvaror. Underlimmad diskho i smart nyttjad skåpsförvaring i ljusgrått. En fin sammansättning av grått, svart och vitt fasat kakel.

Denna optimala planering samspelar på bästa sätt mot sällskapsytan för vardagens aktiviteter eller festtillfället. Hallen fungerar antingen som office space eller matsal eller bara som luftig och härlig loungeyta. För att man kan!
Det rymliga vardagsrummet stoltserar med vackra vitlaserade fiskbensparkett, tilltagen takhöjd med härligt ljusinsläpp och bredspacklade väggar i raka linjer efter byggnadsepokens upphov. En social dröm.

Sovrummet ligger utmärkt som riktigt Master bedroom i väl tilltaget storlek mot grönskande grönskan mot Östra ryttmästaregatan. Lika så här ges vi vackert behandlat fiskbensparkettgolv och utrymme för gott om förvaring. Rummet är större och erbjuder yta för dubbelsängen samt möblering. Som komplement finns en otroligt stor och trevlig walk in closet.

Helkaklat badrum i smakfullt utförande har installerats av behöriga fackmän och kläds med kakel och vacker grå klinkersten. Ett badrum med lyxig hotellkänsla där tvätt/tork byggts in på fint sätt och ger högsta komfort i vardagen. Vi ges härtill påkostad snygg kommod och rymlig duschhörna.

Kan det bli bättre än en tyst och undangömd liten gata mitt i den så populära stadsdelen mellan Rönneholmsparken och Ribersborgs strandlinje. Allt på kort avstånd från City, Pildammsparken, Kronprinsen samt Fridhemstorget.

Välkommen på visning!

Interiör

Östra stallmästaregatan är en populär adress mitt i Slottsstaden, mellan Ribersborg och Pildammsparken. En lyxrenovering förunnat få med vackra ytor på lagom fågelhöjder på våning 4.

En perfekt kombination där det samtidigt bjuds charmiga trettiotalsdetaljer, stora fönster med fri utsikt mot grönområde och välplanerade rum. Intill finner du även förenings takterrass något som verkligen får soldyrkaren att njuta såhär i vårtider.

Du va¨lkomnas in till lägenheten genom säkerhetsdörren och möts direkt av hallen och den charmiga fiskbensparketten. Här har vitoljade ytor skapat bästa förutsättningar för älskvärt hem. Med högt till tak och charmiga detaljer från byggnadsåret i kombination med fräsch och bra planerad lägenhet blir det lätt att trivas!

Du tar dig sedan vidare in i vardagsrummet där du möts av härligt ljusinsläpp och charmiga detaljer samt väl tilltagen takhöjd en halva som fungerar både som matplats eller lounge yta alternativt som arbetsyta alt office. Intill fortsötter vi in i sovrummet. Ett tilltaget och fint sovrum med utrymme för förvaring.

Köket är fräscht och går i tonerna grått och här hittar du även det vackra brädgolvet. Hela ytan är totalrenoverad 2019/2020.
I köket finns brädgolv och vita väggar samt ljusa skåpsluckor. Här finns gott om förvaring och plats för matbord för upp till fyra personer. Köksmaskiner har kostats på och köket lika så.

Badrummet är helt nyrenoverat och har även tvättmaskin med kombinerad tork.

Högst upp i huset hittar du även föreningens takterrass, där du kan avnjuta middagar med vänner under sommarhalvåret. En halvtrappa ner finns även föreningens balkong med kvällssol.

I området finns det mesta man kan önska - om orken inte räcker till för att laga mat, finns välrenommerade Spoonery som har vällagade grytor mitt emot porten eller sushi runt knuten. Flera trevliga cafe´er finns i området, bland annat S.t Jakobs. När man vill laga själv finns ett par olika alternativ för inhandling av matvaror på nära avstånd. Det är några minuters promenad till sköna Ribersborgsstranden, på cykeln går det snabbt att ta sig in till Malmö City.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Stallet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
33
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Stallet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005. Föreningen består av 33 lägenheter, varav 31 lägenheter med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Föreningen har nyligen sålt en av hyresrätterna vilket har bidragit till ökade intäkter till föreningen. Det finns även en lokal som föreningen hyr ut. Föreningen omfattar adresserna adresserna Skvadronsgatan 13, Östra Stallmästaregatan 1 & 3. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Ekonomi
- Denna förening äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomrättsavgälder.
- Den hyresrätt som föreningen har kan betraktas som ett dolt kapital. När dessa ombildas så får föreningen stora intäkter.
- Det ingår ett bostadsrättstillägg i föreningens fastighetsförsäkring via Folksam.
- I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-02-18).

Medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande mellan barn och förälder, de ser helst att den boende äger den större delen av bostaden. Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar.

Energideklaration
En ny är beställd. Denna kommer att utföras efter vintern när det nya värmesystemet har varit igång en säsong. Inget datum för detta är satt i dagsläget.

Hemsida
Besök gärna föreningens hemsida www.brfstallet.se

Föreningens ekonomi

Senaste avgiftshöjningen i skedde vid årskiftet 2018/2019 och i dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-02-05).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2006: Stammarna spolades
2007-2008 Fönster mot Östra Stallmästaregatan byttes till 3 glas (befintliga 2 glasfönster utmed grönområdet
2008 Takbyte, nya utemiljöer
2009 Nya maskiner till tvättstugor, men det sker löpande underhåll
2010 Installation av nya låskolvar samt nycklar till entrédörrar/portdörrar
2012 Installation av postbox på entréplan
2013 Installation av säkerhetsdörrar
2014 Byte av torktumlare i båda tvättstugorna, samt mangel och tvättmaskiner i tvättstugan i 1A
2015-2016 Renovering av fogarna på fasaderna, målning av fönstren mot grönområdet, se över balkongerna samt reparering av plåtdörrarna till soputrymmena. Föreningen har gjort en relining av avloppstammarna och i samma skede bytt ut en del av tappvattenstammarna i kök och badrum.
2019 Renovering av barnvagnsförråd.

Planerande renoveringar
Föreningen följer en 10-årig underhållsplan som upprättades i oktober 2017.
Elstammarna i huset planeras att bytas hösten 2020 (offerter håller på att tas in just nu). Branddörrar vind & källare ska installeras. Föreningen undersöker även för fiber i fastigheten. Trapphusen planeras att renoveras år 2021.

Info ang renoveringar
Föreningen kan godkänna flytt av kök om det finns goda underlag till det. Kontakta föreningen för mer information

Parkering

I området råder boendeparkering (kontakta gatukontoret för mer information och anmälan). Det finns inga parkeringsplatser anslutna till bostadsrättsföreningen.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. För utbud och aktuella priser, se: http://www.comhem.se (grundutbud ingår i avgiften).
Bredband. Leverantör: Com Hem, tecknas själv ingår ej.

Gårdsplats/innergård

Grönskade miljö precis utanför huset.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två mycket välskötta takterrasser med utemöbler till medlemmarnas förfogande. Föreningen har även gemensam höst- och vårstädning. Föreningen har två tvättstugor som båda är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Bokning av tvättstuga sker i källarnedgång i 1A för boende i 1A/B samt i 3A för boende i 3A/B. Nyckel till tvättstugan finns i låskolven som är placerad utanför ingången till respektive tvättstuga.
I källaren finns det barnvagnsförråd. Cykelställ finns vid entrén. Varje lägenhet har ett källarförråd och ett vindsförråd.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Månadsavgift

Avgift
4 369 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt BR-tilläggsförsäkring.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,18735%
Andel av årsavgiften är
3,32495%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
42041
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2,5
Sovrum
1
Boarea
71 kvm*

* Bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
215 kr
Försäkring
139 kr
Summa
354 kr

Byggnadssätt

Byggår
1935

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
110

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottsparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Östra Stallmästaregatan 3B

Östra Stallmästaregatan 3B,
217 49 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mathilda Skoglund

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 02

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Fågelbacksgatan 37
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 681 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm