Renoverad med precision och stilsäker komponering

Slottsstaden, Malmö

Tärningholmsgatan 5B

På förhand
Pris
2 795 000 kr
Avgift
3 966 kr
Antal rum
3
Boarea
75 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Renoverad med precision och stilsäker komponering

Vi presenterar en ljus och trivsam trerummare renoverad med precision och stilsäker komponering. Här finns hiss och söderbalkong!

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Tärningholmsgatan 5B!

På centralt läge i Slottsstaden finner vi Tärningholmsgatan, en undangömd gata mitt i en av Malmös mest populära stadsdelar. Läget ligger fint bland klassiska gatustråk i Slottsstadens mysigaste delar strax intill Regementsgatan och dess breda serviceutbud. Runt hörnet lockar populära restauranger och stadens puls, dessutom finns många härliga grönområden och parker på direkt gångavstånd. I närområdet ges vi även utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar, cykelleder och närhet till Centralstationen. Helt enkelt ett läge med utmärkta förutsättningar för att uppleva det bästa av Malmö.

Läget är toppen och bostaden är verkligen inte heller den blygsam. På tredje våningen med hiss från markplan presenterar vi en oerhört smakfull trerumslägenhet. Känslan av något lite utöver det vanliga infinner sig så snart man klivit in i hallen som utgör slussen mellan bostadens samtliga rum. Här möter vi en ljus och trivsam miljö som är renoverad med oerhört stilsäker komponering. Bostaden är starkt präglad av den halvöppna planlösningen mellan kök, hall och vardagsrum med härliga ytor som bjuder in till sociala tillställningar. Addera därtill en gårdsvänd söderbalkong, väldisponerade sovrum och ett helkaklat badrum. Utöver de fantastiska sällskapsytorna är lägenhetens huvudnummer det precisionssäkert renoverade köket med marmordetaljer och överlag stilsäkra material.

Här finner vi kort och gott en inflyttningsklar bostad av högsta klass i ett område med närhet till all tänkbar service. Förutsättningar som banar väg för ett trivsamt boende i flera år framöver. Välkommen!

Interiör

Tre rum och kök fördelat över 75 kvadratmeter. Bostaden är renoverad med bevarade stilrena färg- och materialval. Nedan följer en konkret beskrivning av bostadens samtliga rum.

Hall
Ekparkett på golvet och vita väggar. Bra förvaring i vita stilrena garderober.

Vardagsrum
Ekparkett på golvet kombineras med vita väggar. Rummet erbjuder plats för matgrupp och soffgrupp. Härifrån nås bostadens balkong.

Sovrum 1 / Master bedroom
Ekparkett och vita väggar. Plats för dubbelsäng och sängmöbler. Praktisk garderobsvägg med skjutdörrar sväljer det mesta av förvaringsbehovet.

Sovrum 2 / Gästrum / kontor
Ekparkett på golvet och vita väggar. Rummet används med fördel som barnrum, gästrum eller kontor.

Kök
Bostadens kök är utrustat med induktionshäll, ugn, mikro, kyl/frys kolfilterfläkt samt diskmaskin. Skåpsinredningen löper i vitt och kombineras med vit bänkskiva samt stänkskydd av Carrara-marmor. I övrigt vita väggar och ekparkett på golvet.

Badrum
Helkaklat badrum i snyggt renoverat utförande (dokumentation finns) med vita väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med spotlights i taket, golvvärme, wc-stol, handfat med underskåp, spegel samt dusch.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Gårdsvänd balkong i soligt söderläge.
Föreningen har dessutom en södervänd terrass på vindsplanet.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd, ca 6 kvm stort (areauppgift från säljaren).

Övrigt

Säljaren informerar om att garderober i hall och sovrum ingår i överlåtelsen.

Säljaren upplyser inte om några kända fel/brister.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 966 kr

I grundavgiften för bostadsrätten ingår värme och vatten.

Till det kommer obligatoriska tillägg/avgifter:
12 kr/mån för Bostadsrättstillägget till hemförsäkringen
67 kr/mån för Kabel-TV
110 kr/mån för Bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
4,27%
Andel av årsavgiften är
4,009%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
1202
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja*
Rum
3
Boarea
75 kvm**

* Stor hiss från markplan. Hissen går även till och från garaget i källaren.

** Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1979

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ulla 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Antal hyresrätter
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ulla 3 är en äkta förening som bildades 2008 och förvaltar adresserna Tärningholmsgatan 5 A-B och Lundbergsgatan 14. Föreningen består av 24 lägenheter varav 2 är upplåtna med hyresrätt och 18 garageplatser. Fastigheten byggdes 1979.

Energideklaration
Föreningen håller på att framta en ny.

Brf Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Pramo. Föreningens tomt är friköpt. Vid kontroll 2019-08-12 fanns inga planerade avgiftshöjningar.

Medlemskap vid överlåtelse:
Föreningen godkänner delat ägande som medlemmar (exempelvis mellan barn och förälder, men att enbart barnet avser att bosätta sig permanent).
Föreningen godkänner inte juridiska person som medlemmar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under 2011 drog föreningen in fiberkabel i huset. Detta medförde att man kan få IP-telefoni samt en hög bredbandshastighet om 100 Mbit/s.
2013 Nytt taggsystem till entré samt alla gemensamma utrymmen
2014 fönsterrenovering
2016 hissarna utbytta
2016 trapphusen renoverade
2016 lokalen i bottenplan (fd förskola) ombyggd till tre lägenheter. Samtliga är sålda.
2018 Värmecentralen utbytt.

Kommande renoveringar:
Fastigheten är från 1979 och därmed i fortsatt bra skick och inga större renoveringar på gång.

Parkering

Föreningen har 18 garageplatser som går att hyra för 520kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö (enligt uppgifter 2019-09-14 så finns där ingen i kö). I övrigt råder det boendeparkering i området.

TV/bredband

Kabel-TV via Comhem och bredband 100 Mbit/s via Bredbandsbolaget.

Gårdsplats/innergård

Trevlig och nyanlagd innergård som tidigare brukats som dagis. Möblemang och grillmöjligheter erbjuds.

Gemensamma utrymmen

- Två tvättstugor på vinden med två tvättmaskiner i vardera.
- Gemensam takterrass
- Cykelförråd

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten inhämtades via årsredovisning och kontakt med styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Kontakta ansvarig mäklare för kontaktuppgifter till styrelsen.

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottssparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar. Här finns köpcenter, bowlingoch tennishall.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Tärningholmsgatan 5B

Tärningholmsgatan 5B,
217 51 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 18A
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Fågelbacksgatan 14 A
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 985 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  69,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Tärningholmsgatan 13A
  Utgångspris
  2 575 000 kr
  Månadsavgift
  3 146 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  60,3 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Kristinelundsvägen 37A
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 509 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Kramersvägen 2B
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 757 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2019-12-09 17.20 Boka här

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Regementsgatan 78
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  5 334 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Visning: 2019-12-09 17.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 20A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 842 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 66A
  Pris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 293 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Herrestadsgatan 1B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 855 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  100 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kramersvägen 2A
  Prisidé
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 661 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nordlinds Väg 100A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 412 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Ryttmästaregatan 25
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 983 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!