Mysig hörnlägenhet med attraktiv adress!

Slottsstaden, Malmö

Västra Ryttmästaregatan 25

Utgångspris
1 850 000 kr
Avgift
2 320 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
58,9 kvm

Visning

 • söndag 19/1, KL 12:00 - 12:30

  Bokad visning.

 • tisdag 21/1, KL 18:30 - 18:50

  Bokad visning.

Boka visning

Mysig hörnlägenhet med attraktiv adress!

Nu finns en stor och välplanerad tvåa på lugn gata med närhet till mysiga restauranger och caféer!

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mitt i Slottsstaden ligger Västra Ryttmästaregatan perfekt placerat bland rofyllda kvarter och klassiska 40-tals fasader. Inte ett ljud hörs mer än måsarnas dova skri och kaffekoppsskrammel från något av områdets många mysiga caféer och uteserveringar. Precis så, invid parker, hav och city välkomnas vi till ett av Malmös absolut hetaste områden.
En halvtrappa upp kommer vi in i denna underbara lägenheten som bjuder på en härlig, tidstypisk funkiskänsla! Här möts man av ljusa rum, med ett härligt kalkstensgolv i hallen som delas av med en fiskbensparkett som fortsätter in hallen samt sällskapsrummet och dessa golv har funnits där sedan huset byggdes på mitten av 1940-talet. Dom stora fönsterna bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp som går igenom hela lägenheten! Kökets ena vägg består av en spektakulär tegelvägg med ett integrerat vinställ! Med både stort vardagsrum och kök med stor sociala ytor samt ett välplanerat sovrum längs bort i lägenheten blir detta en bostad att trivas i!
Nu har man chansen att förvärva en mysig lägenhet med närhet till caféer, restauranger och slottsparkens grönskande områden samt cykelavstånd till city.
Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkommen in i den rymliga hallen där vi möts av golv som är av en kalksten tillsammans med vita väggar. Till vänster i hallen finns en stor garderob för förvaring och vidare till höger i hallen finns ännu en stor garderob med mycket förvaringsmöjligheter.

Sällskapsrum: Till höger i hallen kommer man in det rymliga sällskapsrummet där golvet fortsätter i en trevlig fiskbensparkett tillsammans med vita väggar och med ett härligt ljusinsläpp från dom stora fönsterna!
Här finns plats för soffgrupp och skrivbord.

Kök:
Rakt fram från hallen kommer man in i det rymliga köket med härliga sociala ytor och plats för stort matbord. Köket går i ett ljust klinkergolv tillsammans med en vägg som går i tegel med integrerat vinställ. Dom andra väggarna är vitmålade tillsammans med mörk mosaik bakom köksdelen. Bänkskivan går i gråsvart laminatskiva med vita, högblanka luckor och köket är utrustat med kyl/frys, gasspis samt med dubbeldiskho i rostfritt.
Det är ett perfekt kök för sociala stunder tillsammans med härlig matlagning!

Sovrum: I anslutning till sällskapsrummet finns sovrummet som ligger hörnet av lägenheten. Golvet är i en junkersparkett tillsammans med vita väggar. Här finns plats för stor säng och nattduksbord.

Badrum: Badrummet ligger på höger sida i hallen och det är helkaklat i ljusa färger och är utrustat med wc, inbyggt badkar samt vask och ett överskåp.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Albo 11

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten finns ett källarförråd och ett vindsförråd

TV/bredband

Comhem

Comhem

Parkering

Föreningen har ej tillgång till några p-platser.
Parkering på gatorna i området. För boendeparkering kontakta Malmö Kommun för mer info.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 320 kr

Obligatoriskt tillägg på 153 kr/månad för kabel TV/bredband samt värmetillägg på 708 kr/månad. Totala månadsavgiften: 3181 kr/månad

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
6,2813%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 850 000 kr
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
58,9 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1946
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kroneborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
14
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kroneborg är en stabil förening med låg belåning och många stora renoveringar utförda. Föreningen omfattar totalt 14 lägenheter. Föreningens tomt är friköpt. Bredablick har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Vatten & EL
Föreningen står för vattenkostnaden, avläses 1 gång/år.
Förbrukningsel står man själv för.

Avgiftshöjningar
Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Medlemskap
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Föreningen accepterar delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den. Ingen speciell andel för delat ägande krävs, bara den boende äger någon procent. Föreningen vill även nämna att det är en liten förening och att visst engagemang krävs av samtliga boende i föreningen.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1995-1996 Tvättstuga
1996 El i offentliga utrymmen
2000 Tappvattenstammar
2005 Tak
2005 Fasad
2005 Balkonger
2010 Relining av avloppsstammar
2015 Reparation av tak
2015 Reparation av sockel
2015 renovering och målning av trapphus
2015 Innergården försågs med grind, sorteringskärl samt en pergola
2016/2017 Fjärrvärmeväxlare utbytt. Termostater och ventiler i alla lägenheter utbytta. OVK besiktning utförd.
2016 Tvättstugan målades om och det lades klinkers i torkrummet.
2018 Balkonger besiktigade.
2018 Alla stående och liggande stammar är spolade och filmade.
2018 Relining gjort på liggande stammar.
2019 - fönsterbyte
Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan

Parkering

Föreningen har ej tillgång till några p-platser.
Parkering på gatorna i området. För boendeparkering kontakta Malmö Kommun för mer info.

TV/bredband

Kabel-tv och bredband via Comhem, tillkommer som en obligatorisk avgift.

Gårdsplats/innergård

Gemensam uteplats finns med pergola, utemöbler och grill. Möbler och grill är inköpta år 2016.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till ett gemensamt cykelförråd med cykeltrappa ner till källaren samt ett hobbyrum. Barnvagnar i mån av plats för även ställas här. I källaren finns en gemensam tvättstuga. med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och en mangel.

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottssparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar. Här finns köpcenter, bowlingoch tennishall.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Västra Ryttmästaregatan 25

Västra Ryttmästaregatan 25,
217 52 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nordlinds Väg 100B
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 855 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 41B
  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 142 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  41,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Östra Kristinelundsvägen 12B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 392 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Visning: 2020-01-19 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Kristinelundsvägen 37A
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 509 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra kristinelundsvägen 8B
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 600 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 20A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 842 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 66A
  Pris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 293 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kramersvägen 2A
  Prisidé
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  5 034 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nordlinds Väg 100A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 412 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!