Slussen, Malmö

Slussgatan 14 U3

Utgångspris
2 150 000 kr
Avgift
3 412 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
61 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Oskar Leghammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 58

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Letar du efter en stor 2:a centralt i Malmö med ett lugnt läge är Slussgatan 14 det perfekta alternativet. Här bor du nära kanalens underbara promenadstråk, utmärkta förbindelser via Malmö centralstation och Drottningtorgets breda restaurangutbud. Den nyrenoverade och unika innergården är en riktig oas som ger möjlighet för avkoppling, grillning eller lekplats till barnen. Föreningen har även en bastu och festlokal.

Lägenheten ligger högst upp i huset på fjärde våningen med en härlig utsikt. Lägenheten är charmig med många trevliga attribut såsom välbevarade trägolv, höga golvsocklar och en otrolig takhöjd och stora fönsterpartier.

Sovrummet vetter mot den lugna innergården och skulle på grund av storleken lätt kunna delas av och bli ett extra litet barnrum, klädkammare eller arbetsrum.

I det trevliga köket med stora fönster finns det även plats för ett litet matbord och vardagsrummet är charmigt med högt i tak och jordnära färger.

Välkomna på visning till en charmig lägenhet på ett underbart läge i Malmö.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gustav
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
91
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Gustav är en äkta förening som bildades 1939. Föreningens fastighet byggdes 1906-1907 för järnvägens anställda och har sedan dess kommit att kallas SJ-husen i folkmun. Fastigheten förblev i SJ's ägo fram till 1939 då föreningen köpte loss fastigheten. Föreningen omfattar 11 portar/trapphus med totalt 91 lägenheter på Slussgatan 14 U1-11, samtliga upplåts med bostadsrätt. Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning och Hagtorns fastighetsservice sköter föreningens tekniska förvaltning.

Ekonomi
- Denna förening äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.
- Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal vilket innebär att medlemmarna debiteras för sin individuella elkostnad kvartalsvis via avgiftsavin.
- I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägg för medlemmarna.
- Planerade avgiftshöjningar: 3% år 2020, 2021, 2022 samt 2023.

Medlemskap:
- Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar.
- Föreningen tillåter inte köp i syfte att hyra ut lägenheten.
- Delat ägande godkänns förutsatt att en av delägarna är bosatt i lägenheten. Delägaren ska vara delaktig i föreningens skötsel och vara villig att delta i föreningens styrelse.

Föreningens ekonomi

Planerade avgiftshöjningar: 3% 2020, 2021, 2022 samt 2023

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Renovering av elstammar.
1990-talet Takrenovering.
2001 Byte av tappvattenstammar.
2010 Renovering av fasadgavlarna mot Slussgatan, resterande fasad kommer att renoveras vid behov.
2011 Bullerdämpning av fönster mot Hornsgatan med bidrag från kommunen.
2014 Underhåll av ytterdörrar. Kontroll av gasledningar.
2015 Renovering av miljöhus.
2016-2017 Relining av samtliga avloppsstammar i kök och badrum. Uppföljning gjordes under 2018.
2017 Målning av trappuppgångarna.
2018 Byte av tvättmaskiner och torktumlare.
2018-2019 Fastighetens samtliga fönster har genomgått en renovering där originalfönstren restaureras. Föreningen månar om att behålla fönstrens ursprungliga karaktäristiska stil.
2019 Införande av gemensam el.
2020 relining av avloppsrör. Storrenovering och uppfräschning av gården samt dränering av grund inkl. markläggning och trädgård.

Kommande renoveringar:
2021 Uppfräschning av trapphus, säkerhetsdörrar.
2022 Renovering av pub.
2025 Tvätt och omfogning av fastighetsfasad

Utöver detta planeras sedvanligt underhåll. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2044.

Parkering

Kommunal boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor. Service via Sydantenn. Grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband via Ownit ingår i månadsavgiften. Hastighet: 100/100 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en stor, härlig innergård som är helt nyrenoverad. På gården finns sittgrupper, grillplats, lekplats, soprum och cykelparkering. Möjlighet till trädgårdsarbete och egen odling i pallkragar finns för den intresserade. Periodvis uppstår “Trädgårdsgrupper” som pysslar om rabatterna lite extra. I övrigt sköts gården och huset av trädgårdsmästare och fastighetsskötare.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma utrymmen:
- I föreningen finns en lokal som kan användas som fest- eller övernattningsrum. Lokalen kan hyras för 250 kr/dygn (fre-sön) samt för 100 kr övriga dagar. För övernattning är avgiften 140 kr/natt första natten och 60 kr efterföljande nätter.
- Hobbyrum finns för boende att utnyttja utan kostnad.
- I källaren finns tre tvättstugor. Samtliga tvättstugor är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp eller torkrum. I en av tvättstugorna finns en elektrisk mangel.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida: www.brfgustav.se, och/eller kontakta styrelsen via följande e-post: styrelse@brfgustav.se.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. Även ett vindsförråd på femte våningen som ni enkelt når via en trappa utanför ytterdörren och kan användas som förråd eller som t ex större klädkammare för vinterförvaring.

Månadsavgift

Avgift
3 412 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg. Föreningen debiterar samtliga medlemmar el efter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,0377%
Andel av årsavgiften är
1,0377%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 150 000 kr
Lägenhetsnummer
29
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
61 kvm*

* Bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
142

Länkar

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Köpa eller sälja bostad i Malmö City? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Slussgatan 14 U3

Slussgatan 14 U3,
211 30 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oskar Leghammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 58