I populära HSB Brf Fosietorp erbjuds vi en renoverad och stor 3:a på bekvämt våningsplan

Söderkulla, Malmö

Ormvråksgatan 54

Utgångspris
1 295 000 kr
Avgift
5 268 kr
Antal rum
3
Boarea
89,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 24/11, KL 14:00 - 14:30

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Boka visning

I populära HSB Brf Fosietorp erbjuds vi en renoverad och stor 3:a på bekvämt våningsplan

I populära HSB Brf Fosietorp erbjuds vi en renoverad och stor 3:a på bekvämt våningsplan. Genomgående, stor inglasad balkong och hiss från markplan.

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Ormvråksgatan 54!

Perfekt boende om hela 89,5m² med trivsam planlösning på 3:e våningen med hiss från markplan. Mycket praktiskt boende med både toalett och ett större badrum. Stor härlig inglasad balkong med utgång från båda sovrummen. Bostaden erbjuder rymliga rum och tilltalande sällskapsytor som tillsammans med balkongen skapar ett boende att trivas i. Utöver detta får du ett helt nyrenoverat kök med öppen planlösning mot en generös matplats, goda förvaringsmöjligheter både i lägenheten och de två förråden i källarplan.
Välskött certifierad HSB-förening på lugnt och barnvänligt läge med närhet till grönområde, skolor, matbutiker och Ringvägen.

Bostaden har god kollektivtrafik då det finns busshållplats för linje 2 med gångavstånd samt goda förbindelser till cykelbanor som tar dig direkt till andra delar av Malmö såsom Pildammsparken, Limhamn, Hyllie m.m.
I närmaste närområdet finns all tänkbar service att önska, så som skolor, butiker, apotek och vårdcentral samt Inre Ringvägen. Inte långt från bostaden börjar nu även Malmös nya stadskärna Hyllie ta form samt många byggnader färdiga och inflyttade.
Med Emporia till vårt förfogande som numera utgör Malmös nya mötesplats uppnår vi fantastiska shoppingmöjligheter såväl som goda kommunikationsmöjligheter som tar oss till Danmark, Köpenhamn samt Lund med omnejd. På behagligt avstånd hittar vi även Mobilia som erbjuder ytterligare shopping och kommunikationsmöjligheter.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall
Vi välkomnas in till en rymlig hall. Här finns gott om avhängningsmöjligheter på vänster sida längre in i hallen (Elfa förvaring). Laminat på golv, tapetserade och målade väggar.

Direkt till vänster i hallen hittar vi en gäst wc och ett större badrum.
Gäst - wc
Mosaik på golv och kaklade och målade väggar. Utrustat med handfat, wc-stol, platsbyggd hylla och spegel. Perfekt om vi har gästerna på besök då slipper man trängas.

Badrum
Helkaklat badrum med dusch. Rymligt och fräscht badrum som är utrustat med handfat (2014), badrumsskåp (2014), wc-stol (2000), handukstork (vattenburen) samt dusch (2000).

Kök
Mycket fint och praktiskt kök som är nyrenoverat 2019. Komplett köksutrustning såsom hel kyl & frys (2014), spishäll (2019), kolfilterfläkt (2019), varmluftsugn (2019) och diskmaskin (2019). Det finns gott om förvaringsutrymmen och beredningsytor. Arbetsbänk i svart laminat och grått stänkskydd ovan. Öppen planering mot matplatsen där man med enkelhet för plats med 6 personer runt ett matbord.
Intill köket finns även ett mindre rum (grovkök) där kyl och frys är placerade samt ett förvaringssytem från Elfa. Målade väggar och laminatgolv här.

Vardagsrum
Trevligt vardagsrum med två fönster vilket innebär att ni får mycket ljus till rummet. Väl tilltaget vardagsrum med såväl plats för större matbord som soffgrupp och TV-möbler. På golvet ligger parkett och väggarna är målade.

Sovrum 1
Stora sovrummet med stavparkett och målade och tapetserade väggar. Här finner vi en garderob med skjutdörrar 150x60 cm. Här får dubbelsäng samt kontorsmöbel plats. Från båda sovrummen når vi den stora inglasade balkongen.

Sovrum 2
Rymligt sovrum som även kan tänkas som barnrum eller kontor. Här får man plats med dubbelsäng om så önskas. Stavparkett och vitmålade och tapetserade väggar.

Balkong
Stor inglasad balkong som förlänger sommarhalvåret. Sol på morgonen och här njuter vi gärna hela dagen lång. Läge sydost.

Missa inte en av områdets absolut bästa trerummare på bra läge! Perfekt belägen intill Söderkulla och med närhet till motorringlederna och Emporia.

Renoveringar:
2019
El utbytt i köket, ny elcentral, eldragning utbytt vid samtliga dörrar.
Nytt kök från IKEA
Nytt golv i matsal
Golvläggning laminat i hall, kök och grovkök.

2018-2019
Byte av samtliga ytskikt dvs. avlägsnade all gammal tapet, satte upp easy cover + målning, målning på betong i vissa av rummen och tapersering.
Byte av alla innerdörrar.
Nya persienner.
Målning av fönster och målning av tak.
Satt upp hyllor i befintlig garderob.
2014
Ny toalett på gäst-wc
Platsbyggd hylla under handfat.
Nytt handfat, kommod samt högskåp i badrummet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Parsifal 2

Övrigt

Säljaren önskar tillträde 4/2 2020

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 268 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,18076%
Andel av årsavgiften är
0,18076%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 295 000 kr
Lägenhetsnummer
130
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja*
Rum
3
Boarea
89,5 kvm**

* Beskrivning från markplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsförening.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-04-06

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Fosietorp
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
543
Antal lokaler
13
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Fosietorp omfattar 543 lägenheter och 13 lokaler, varav 11 upplåts med hyresrätt och 2 med bostadsrätt. Föreningens adresser är Tornfalksgatan, Ormvråksgatan samt Kungsörnsgatan. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt, där den senaste omförhandlingen skedde 2011 och som gäller fram till 2021-01-01.

Medlemskap
Den ekonomiska förvaltningen sköts genom HSB. I samband med inträde tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna återbetalas i samband med utträde ur HSB.
Föreningen tar ställning gällande delat ägande mellan en förälder och barn från fall till fall om denna uppdelning önskas.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Föreningen har infört gemensam el i fastigheten. Individuell mätning av elförbrukningen tillämpas och läggs på avgiftsavin.

Ekonomi:
Avgiften höjdes 1% i årsskiftet 2018/2019. Föreningen planerar en avgiftshöjning på 2% den 1/1-2020. (Kontroll 2019-11-14)

Den slutgiltige köparen ombeds själv att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse. Fastighetskontoret nås på tel 040-19 39 35. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/fosietorp

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2002/2003 Fasadrenovering och breddning/inglasning av balkonger
2004 Spolning av avloppsstammar
2008 Installation av elektroniskt låssystem
2010-2015 Renovering av garagetaken
2010-2015 Byte av tak
2013 Installation av gemensamt bredbandsavtal
2014/2015 Installation av nya hissar i samtliga hus utom ett
2014/2015 Renovering av innergårdarna
2015 Gemensam el
2015/2016 Utbyte av hissar i höghusen
2018 Tvättat fasaderna
2019 Gård och utemiljö på Ormvråksgatan 52-56 ombyggt och föreningens första miljöhus uppfördes på gården vid ombyggnaden

Planerade renoveringar de kommande åren:
- Relining av vatten- och avloppsstammar. (Kommer ske längre fram i tiden, ca 2 år)

Parkering

Garage - 189 st platser ca 400kr/mån, kösystem, kontakta fastighetskontoret för mer information.
P-platser - 170 st platser ca 200kr/mån, kösystem, kontakta fastighetskontoret för mer information.

TV/bredband

Föreningen har avtal med Com Hem som leverantör av kabel-TV. Grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband 100/10 Mbit/s från Bredband2- ingår i avgiften.
Samtliga utbud går att uppgradera efter behov.

Gårdsplats/innergård

Fastigheterna har utegårdar renoverade i olika omgångar. På alla gårdar finns uteplatser med tillgång till sittgrupp och grillplats.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor i varje hus utrustat med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum, en separat för mattor och grövre tvättgods.
Föreningen har föreningslokal, festlokal, motionslokal, diverse fritidslokaler och bastu.

Övrigt

I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn av lägenheten med köpare och säljare. Denna bokas av säljaren med styrelsen.

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Köpa eller sälja bostad på Söderkulla? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Ormvråksgatan 54

Ormvråksgatan 54,
21562 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Tornfalksgatan 1H
  Utgångspris
  1 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 876 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Humanistgatan 8B
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 320 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ormvråksgatan 28
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  6 192 kr
  Antal rum
  5
  Boarea
  123,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Berguvsgatan 6B
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  2 918 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Humanistgatan 4A
  Utgångspris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  2 611 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!