Stor trea högst upp i huset i toppskick!

Söderkulla, Malmö

Södra gulsparvsgatan 34

Utgångspris
1 650 000 kr
Avgift
5 210 kr
Antal rum
3
Boarea
80,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Stor trea högst upp i huset i toppskick!

Lägenheten är i toppskick med genomgående planlösning och stor inglasad balkong med fri utsikt. Belägen på våning 5/5 med hiss från markplan

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Södra gulsparvsgatan 34!

Välkommen till denna renoverade, välplanerade och trivsamma 3-rummare om hela 80,5 kvadratmeter. På våning 5/5 i huset med en stor inglasad balkong mot den nya fina innergården erbjuds du här ett bekvämt boende i toppskick med många rum som enkelt kan disponeras just efter dina/familjens behov och önskemål. Härliga sällskapsytor i såväl kök som vardagsrum med trivsam atmosfär. Hela lägenheten har nyligen renoverats med bland annat lyxigt badrum, helkaklad gäst-wc, stilfullt ljust kök, tvättpelare intill kök, nya golv och nymålade väggar - ett boende att helt enkelt flytta direkt in i. Planlösningen är också genomgående med ljusinsläpp från två väderstreck. Perfekt bostad för både den lilla och stora familjen.
HSB Brf Silversmeden är en välskött förening med en nyanlagd stor fin innergård med sittgrupper och lekplats.

I närmaste närområdet finns all tänkbar service att önska, så som skolor, butiker, apotek, vårdcentral, god kommunikation samt inre ringvägen. Inte långt från bostaden nås även en Malmös nyare stadskärnor Hyllie. Med Emporia till vårt förfogande, som numera utgör Malmös nya mötesplats, uppnår vi fantastiska shoppingmöjligheter såväl som goda kommunikationsmöjligheter som tar oss till Danmark, Köpenhamn samt Lund med omnejd. På behagligt avstånd hittar vi även Mobilia som erbjuder ytterligare shopping och kommunikationsmöjligheter.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Vi välkomnas in i den stora hallen med ljusa väggar och parkettgolv. Säkerhetsdörr finns. Ger plats för gott om förvaring.

Vardagsrum:
Stort härligt vardagsrum med breda fönsterpartier ut mot lugna grönskande miljöer. Detta skapar ett fint ljusinsläpp hela dagen. Väggarna är målade i ljusa färger och parkett ligger även här på golvet. Rummet erbjuder yta för såväl soffgrupp som matplats som sällskapsplats där du kan tillbringa mysiga hemmakvällar eller middagsbjudningar.

Sovrum 1:
Här finner vi det härliga och rymliga sovrummet som harmonierar med resten av lägenheten. Målade ljusa väggar och parkett på golvet. Finns plats för garderober i rummet.

Sovrum 2:
Stort och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och annan förvaring. Parkett och målade väggar. Här ifrån finns en utgång till bostadens fina balkong.

Kök:
Välutrustat kök i ljusa toner från Myresjökök med bra med förvaring och arbetsytor. I köket finns plats för matbord för 4 personer. Här kombineras en träbänkskiva med kakel ovan som stänkskydd. Köket är vidare utrustat med spis (Electrolux), fläkt (IKEA 2020), ugn (IKEA), kaffemaskin, diskmaskin (Logik) kyl och frys (Electrolux 2020). Köket är delvis begagnat men i gott skick och kompletteras med nyare stommar, luckor och vissa vitvaror. Från köket nås tvättpelaren som är snyggt placerad bakom dörr här, utrustat med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Även härifrån har vi en utgång till bostadens fina inglasade balkong i skönt söderläge.

Badrum
Badrum i mycket snyggt och lyxigt utförande med stora 60x60 klinkerplattor både på väggar och golv. Utrustat med spotlights i tak, golvvärme, badkar, toalett, handfat samt spegelskåp. Allt i nyskick.

Gästtoalett
Helkaklat med klinker på golv och kakel på väggarna som är utrustat med toalett, handfat och spegel.

Genomgående i lägenheten ligger samma parkettgolv.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tristan 1

TV/bredband

Via ComHem basutbud ingår i avgiften.

Via ComHem abonnemang bekostas av boende.

Månadsavgift

Avgift
5 210 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud).
Från och med 2021-01-19 kommer det tillkomma ett obligatoriskt tillägg om 89 kr/mån avseende bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,36969%
Andel av årsavgiften är
0,36969%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 650 000 kr
Lägenhetsnummer
203
Våningsplan
5 av 5*
Hiss
Ja**
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
80,5 kvm***

* Högst upp i huset

** Hiss från markplan

*** Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1968

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-12-19

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Silversmeden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
289
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1968. Det finns 289 lägenheter i föreningen. Här finns 6 bostadshus med adresserna Södra Gulsparvsgatan 32-76. Marken innehas med tomträtt, nya tomträttsavgälden har förhandlats 2020 och började gälla 2021. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Avgifter:
- Årsavgiften regleras den 1/1 varje år. Styrelsen bestämde att inte höja avgiften 2021-01-01 (enligt föreningens hemsida 2020-10-20).
- Årsavgiften kommer inte att justeras upp med anledning av ny tomträttsavgäld, avtalet löper på 10 år (enligt hemsida 2020-10-20).

Medlemskap:
- Föreningen tillåter delat ägande där den boende måste äga minst 10%.
- Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem i föreningen.
- Styrelsen tillåter inte någon annan juridisk person än kommun och landsting så som bostadsrättshavare i föreningen.
- I samband med överlåtelse vill föreningen genomföra tillsyn

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information https://www.hsb.se/malmo/brf/silversmeden/

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Föreningens ekonomi

Årsavgiften regleras den 1/1 varje år.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
2011 Alla fönster utbytta. Omfogning av fasader. Alla hissar utbytta. Alla frånluftsfläktar på taken utbytta.
2014-2016 Spolning av både horisontella och stående avloppsledningar samt stick till lägenheterna har utförts med gott resultat.
2015-2016 Omarbete fönstertätning
2016-2017 Bytt ut alla tätningslister på balkonginglasningarna.
2018 Renovering av garage samt nyanläggning av lilla gården. Byggnation av två miljöhus. Installation av hiss från markplan till garage.
2019 Nyanläggning av stora gården.

Planerade renoveringar/underhåll:
- Upphandling av nytt passersystem med porttelefon pågår
- Årsstämman har beslutat om gemensam el för föreningens medlemmar. Detta kommer att genomföras under första halvåret 2021
- En renovering och uppgraderingsbehov av värmesystemen och tak kommer de närmaste åren.

Parkering

Föreningen har två stycken garage med totalt 234 platser, kostnad för garageplats är 307 kr/månad. Föreningen har också 30 parkeringsplatser, kostnad 151 kr/månad. Det är också möjligt att hyra MC-plats för 140 kr/månad (20st), mopedgarage 60 kr/månad och cykelbox 30 kr/månad. Kösystem tillämpas.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem, grundpaket av analoga tv-kanaler ingår. I januari 2021 kommer detta avtal att avslutas och föreningen övergår till nytt avtal med Telia.
Idag har medlemmarna möjlighet att avtala om bredband via Bolina2 eller via Comhem. Från och med den 19 januari 2021 har föreningen kollektivt bredband från Telia (250/250 Mbit/s). Varje bostadsrättsinnehavare blir då debiterad 89 kr/mån för bredbandet.

Gårdsplats/innergård

Välskött innergård med utemöblemang, grill och lekplats. Angränsande till huset ligger ett grönområde.

Gemensamma utrymmen

I trevånings och åttavåningshusen finns vardera två tvättstugor. I femvåningshusen finns vardera tre tvättstugor. Tvåvåningshuset har ingen tvättstuga. De som bor där tvättar i närmsta hus. Cykelförråd finns i källaren samt barnvagnsrum. I föreningen finns en festlokal för ca 20-25 personer. Festlokalen kostar 200 kr att hyra per gång samt en depositionsavgift om 300 kr. Det finns ett mindre gym som går att använda för 350 kr/halvår samt tillgång till solarium, soltid betalas av den boende.

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Köpa eller sälja bostad på Söderkulla? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Södra gulsparvsgatan 34

Södra gulsparvsgatan 34,
215 61 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Tornfalksgatan 6A
  Pris
  1 550 000 kr
  Månadsavgift
  4 152 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Visning: 2021-01-24 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Munkhättegatan 36A
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 877 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ormvråksgatan 28
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  6 192 kr
  Antal rum
  5
  Boarea
  123,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!