Söderkulla, Malmö

Tornfalksgatan 8b

På förhand
Utgångspris
1 495 000 kr
Avgift
4 238 kr
Boarea
83 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Fakta

Fastighetsbeteckning

Söderkulla 5

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 238 kr

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg. Utöver angiven månadsavgift tillkommer kostnad för el- och varmvattenförbrukning (individuell avläsning tillämpas).

Ekonomi

Andel i föreningen
0,17585%
Andel av årsavgiften är
0,17585%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
144
Våningsplan
0
Rum
3
Boarea
83 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-01-25

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Söderkulla
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
596
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Söderkulla bildades 1964-1965 och består av 596 lägenheter och 4 lokaler som fördelar sig över adresserna Tornfalksgatan 1-2, 4, 6, 8 och Södra Gulsparvsgatan 23-27 och 29. Föreningens tomt är friköpt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningarna Artisten, Berguven, Duvhöken och Söderkulla har gemensam fastighetsförvaltning. Fastighetsförvaltningen bedrivs av en ekonomisk förening som heter ABDS.

Ekonomi:
- Föreningen planerar att höja avgifterna med 3% årligen i enighet med föreningens femårskalkyl. Kontrollerat med förvaltare (2020-06-11).
- Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal. Individuell avläsning tillämpas av varmvatten och el. Avläsning sker en gång per månad och debiteras på månadsavin.
- Föreningen har kollektivt tecknat bostadsrättsförsäkringstillägg för medlemmarna som ingår i månadsavgiften.

Medlemskap:
- Delat ägande accepteras inte som medlemskap.
- Juridisk person accepteras inte som medlem.
- I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna avgift återbetalas vid utträde från HSB.

Ovanstående information är inhämtad från föreningen, förvaltare, årsredovisning och hemsida. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Besök gärna föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/brf/soderkulla/om-foreningen/. Besök gärna även föreningens förvaltare ABDS informativa hemsida: www.abds.se.

Föreningens ekonomi

Avgifterna kommer att höjas på följande sätt:
2019/2020: 3%
2020/2021: 3%
2021/2022: 3%

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2001 Fasadrenovering, byte av vissa fönsterbalkar och reparation av tegelfogar.
2003 Nytt elavtal. Införskaffat fler parkeringsplatser.
2008 Installation av handikappshissar.
2011 Byte av tappvattenstammar och relining av avloppsstammar. Montering av ventilationsfläktsystem på alla låghus. Byte av skyddsräcke till källargångar.
2015 Justering av värmen i alla lägenheter och byte av värmeväxlare.
2016 Införande av individuell varmvattenmätning.
2016/2017 Nya hissar. Nya porttelefoner installerades på Södra Gulsparvsgatan 26.
2017 Installation av trefas-el i lägenheter.
2018 Renoverad loftgångar, ommålning av delar av fasaden.
2020 Nya frånluftsfläktar i 3 hus
2020 Avloppsspolning

Planerade renoveringar: Kontrollerat med förvaltaren (2020-06-11).
Pågående:
- byta till elektroniska bokningstavlor samt elektroniska anslagstavlor
- balkongåtgärder på Södra Gulsparvsgatan 23-29, samt översta plan
- 3 nya lekplatser
- nya låghushissar (1 hiss kvar)

Takbyte på Tornfalksgatan 2-8 om ca 3 år

Föreningen har upprättat en underhållsplan för de kommande 10 åren som revideras årligen. Se vidare i årsredovisningen.

Parkering

Föreningen erbjuder 77 garageplatser, 322 parkeringsplatser, 11 MC-platser och 14 mopedplatser. Garageplats kostar 250 kr/mån, parkeringsplats kostar 100 kr/mån, MC-plats kostar 110 kr/mån och mopedplats 30 kr/mån.

Avgifterna kommer att höjas inom 2 år då alla avtal omförhandlas. Inga beslut är tagna i dagsläget för hur mycket de kommer höjas med. (kontroll 2020-06-11)

Fri parkering råder i området.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn. Ett analogt basutbud (utan box) och vissa digitalkanaler (med box eller kort) ingår i månadsavgiften. Ett utökat digitalt utbud kan beställas mot avgift.

Kollektiv bredbandsanslutning via Ownit ingår i månadsavgiften. Hastighet: 500/1000 Mbit/s.

Digitalbox/kort tillhör lägenheten precis som nycklar och taggar och ska överlämnas till köparen vid tillträdesdagen. Har inte säljaren hämtat ut digitalbox/chip bör säljaren göra detta innan överlämning. I annat fall är det upp till köparen att kontakta Sydantenn för beställning av utrustning.

Gårdsplats/innergård

Mellan föreningens hus finns stora trevliga gräsytor, planteringar, uteplatser med möblemang och grillmöjligheter. Det finns även miljöhus och boulebana (Söderkullaparken). För föreningens minstingar finns lekplatser.

Gemensamma utrymmen

Till medlemmarnas förfogande finns tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd i samtliga huskroppar. Det finns även barnkalaslokal (Tornfalksgatan 1H), gym (Berguvsgatan 13), seniorcafé (Söderkullatorget 13-15) och festlokal (Söderkullatorget 3).

Så kallad "Fixarservice" erbjuds till de boende i föreningen. Det innebär att vaktmästaren kan hjälpa till med att t ex sätta upp en tavla, bära ner möbler osv. Tjänsten debiteras per timme och kostar 340 kr/h.

I föreningen finns totalt fem tvättstugor som bokas med kolv på tavlan som är placerad utanför tvättstugorna. En tvättstuga är av mindre storlek och utrustad med en tvättmaskin och en torktumlare. De övriga fyra tvättstugorna har två stora tvättmaskiner och en större torkrumlare. Till samtliga tvättstugor finns torkrum. Det finns även ett mangelrum och en grovtvättstuga med mattvätt i föreningen.

Extra förråd kan hyras om det finns ledigt. Priser och storlek varierar på de extra förråden.

Länkar

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Köpa eller sälja bostad på Söderkulla? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Tornfalksgatan 8b

Tornfalksgatan 8b,
21560 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  Adress
  Berguvsgatan 2A
  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 416 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  85 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ormvråksgatan 28
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  6 192 kr
  Antal rum
  5
  Boarea
  123,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!