Fantastiskt fin tvåa med nytänk högst upp med fri utsikt över Malmös takåsar.

Sorgenfri, Malmö

Industrigatan 17 A

Utgångspris eller Högstbjudande
1 395 000 kr
Avgift
2 522 kr
Antal rum
2
Boarea
43 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja

Visning

 • onsdag 20/11, KL 18:30 - 19:00

  Bokad visning.

Boka visning

Fantastiskt fin tvåa med nytänk högst upp med fri utsikt över Malmös takåsar.

Välkomna till denna nyproducerade tvåa med industriell känsla, och alla bekvämligheter på plats. Belägen i ett av Malmös snabbast växande område!

 • Ansvarig mäklare

  Lidija Jakob

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 76

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Industrigatan 17 och Brf Industrial Corner!

I Norra Sorgenfri har arkitekten Marius Lorentzen skapat ett mästerverk präglat av industrialismens forna glansdagar. Här förenas prisvärt boende med urbana samt häftiga designdrömmar. Våningen ligger fint inbäddad mellan Rörsjöstadens myller och Håkanstorps villakvarter.
Sorgenfri är idag kanske ett av Malmös snabbast växande stadsdel och ligger som närmsta granne till Rörsjöstaden och S:t Knut. Här växte stadens industrier en gång fram men området genomgår idag en livfull förändring. Det tidigare stillsamma Värnhemstorget tillhör idag en av Malmös största knytpunkter med pendlingsmöjligheter och ett rikt utbud av restauranger och dagligvaruhandel. Kommunen satsar hårt, både Malmö Plaza, Sorgenfris nybyggnationsområde och Rörsjöstaden förstärker attraktionen för såväl gammal som ung.

Bostaden som presenteras ligger i det nybyggda Industrial Corner. Historieätaren känner till att grannområdet, Rörsjöstaden, ursprungligen hämtade inspiration från Manhattan. Kanske är det därför ingen slump att Industrial Corner kan dra paralleller till Brooklyn, New York. Arkitekturen präglas av forna industribyggnader där råbetong varvas med vitpigmenterade ekbänkar, låga fönsterpartier och tilltagen takhöjd i ett supermodernt tänk, men med de moderna lösningarna som vi älskar idag, såsom öppna lösningar, smarta förvarings och möbleringsmöjligheter. Redan goda transportmöjligheter förstärks med nytänk. Vi erbjuds blanda annat cykelstationer för cyklar, bilpool och displaytavla med stenkoll på kollektivtrafiken. Allt detta förpackat i rött, grått och svart schatterat tegel.

Lägenheten är välplanerad med ett snyggt välutrustat kök och ett generöst trendigt badrum med egna tvättmöjligheter. Kök och vardagsrum i trevlig planlösning blir hjärtat i våningen med ett fantastiskt ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Vardagsrummet bjuder på stora sociala ytor och här finns gott om plats för både soffgrupp samt mindre matplats. Våningens sovrum är beläget längst ner in i lägenheten och är väl tilltaget med stor plats för dubbelsäng. Väggarna är blandat vitt och rå betong. Golvet består av 3-stavs ekparkett och tak i rå betong.

Inbyggd förvaring finns i form av ett förråd i lägenheten samt en hel garderobsvägg, perfekt!
Här bor du på smart läge med grönskande Ellstorpsparken för härliga fikastunder och rekreation. Några korta cykelminuter bort hittar du Rörsjöstaden, Värnhems kommunikationer och myllrande centrum. Kanske blir det en promenad mot något av ST: Knuts mysiga fik?

Interiör

Hemmet är välplanerat med ett snyggt välutrustat ljust kök och ett generöst trendigt badrum med egna tvättmöjligheter samt bra förvaring. Kök och vardagsrum i trevlig planlösning är hjärtat i denna våning med ett fantastiskt ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Vardagsrummet bjuder dig på fina sociala ytor och erbjuder dig gott om plats för både soffgrupp samt mindre matplats.

Hemmets sovrum är beläget längst ner in i bostaden och är väl tilltaget med plats för dubbelsäng. Väggarna är blandat vitt i harmoni med rå betong. Golvet består av 3-stavs ekparkett och tak i rå betong. Häftigt!

Inbyggd förvaring finns i form av ett förråd i lägenheten samt en hel garderobsvägg. Här får du plats med alla årets kreationer, perfekt!
Du erbjuds att bo på smart läge med grönskande Ellstorpsparken för härliga fikastunder, grillkvällar och rekreation i dina vänners sällskap. Med några korta cykelminuter bort hittar du Rörsjöstaden, Värnhems kommunikationer samt Malmö´s myllrande centrum. Eller varför inte, en kort promenad mot något av ST: Knuts mysiga fik?

Fördelarna med nyproduktion är många, inte minst med tanke på det helt inflyttningsklara skicket och moderna öppna lösningarna som efterfrågas. Den egna ingången välkomnar in dig och redan från första parkett möts du av hall, kök och vardagsrum i en samspelande, harmonisk samt öppen planlösning. Den unika arkitekturen fångar direkt din uppmärksamhet där råbetong harmoniserar med det fina vitpigmenterad ekparketten på golvet och den tilltagna takhöjden ger en unik luftig rymd.

Vardagsrummet är anpassat för matplats och soffgrupp i rätt access med den öppna lösningen mot köket är perfekt för dig som vill samtala med dina gäster när du lagar mat. Precis som resten av bostaden varvas här råbetong med vitpigmenterad ekparkett.
Kökets känsla följer den i övriga bostaden med moderna ytskikt och industriell känsla. Matta, vita luckor varvas med vitlaserad bänkskiva och råbetong som är grunden i hela bostaden.

Ett fint utrustat kök med rostfri inbyggnadsugn, vit fläkt, inbyggd diskmaskin, kyl och frys med snickerifront, induktionshäll och mikrovågsugn. Köksinredning i vitt med släta luckor och lådfronter samt bänkskiva i vitlaserad ek ed rostfri nedfälld diskho.
Du erbjuds även ett stilrent badrum med svart/vitt klinker på golv och vitt kakel på väggar där övre vägg är vitmålad. Badrummet är generöst stort och erbjuder dig dusch, wc, hel bänkskiva i laminat med vask och kommod, infälld spegel med belysning ovanför samt handdukstork och kombi tvättmaskin.

Fakta

Uteplats/balkong

Från och med 2020 så kommer det att finnas ett cykelförråd.
Gården erbjuder även generöst med grillmöjligheter.

TV/bredband

Via fiber 199 kr/mån.

Via fiber 199 kr/mån.

Parkering

Föreningen har tecknat avtal med Sunfleet om bilpool i 10 år vilket innebär att föreningen är del av en bilpool. En fast månadsavgift utgår per lägenhet samt en avgift vid nyttjande av bil. Hcp och bilpoolsplats finns. Det finns möjlighet att hyra p-plats genom Qpark (sammanlagt 25 platser) på en annan fastighet och kostar ca 400 kr. Det finns också 9 besöks p-platser i närheten (betalas av användaren). https://www.q-park.se/sv-se/

Övrigt

De mysiga norra delarna av Sorgenfri gör en spännande resa från rå industristad till ett nytt modernt bostadsområde. Idag finns här kulturhistoriskt intressanta byggnader som alla är en viktig del av Malmös utveckling. Dessa byggnader skall bevaras och restaureras så att industrihistorian integreras i det nya områdets identitet. Norra Sorgenfri har genom sitt centrala läge, sin karaktär och sin storlek fantastiska utvecklingsmöjligheter.

Norra Sorgenfri är centralt belägen som länk mellan centrum och Östra Malmö. Flera faktorer påverkar att området anses moget för en omvandling. Dels pågår utveckling i närliggande områden såsom Kvarteret Rönnen och i Värnhemsområdet i stort. Området via ST: Knut har på senare år blivit högattraktivt för boende samt områdets läge och betydelse för Malmö gör att staden i denna planeringsprocess har varit, och även framöver bör vara, drivande och en motor för områdets omvandling och utveckling. Genom omvandling och förtätning tas många fördelar tillvara, inte minst termer av god miljö och hållbart samhällsbyggande.

Norra Sorgenfri är ett av Malmös största omvandlingsområden och ett förnyelseområde som är högt prioriterat av Malmö stad samt populariteten för området är stort.

Tillträde

Enligt ök.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,45293%
Andel av årsavgiften är
1,45325%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
1 395 000 kr
Lägenhetsnummer
1311
Våningsplan
3 av 3*
Hiss
Ja**
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
43 kvm***

* En fastighet till vänster om har fyra våningar.

** från markplan.

*** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2018

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Industrial Corner
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
44
Antal lokaler
10
Överlåtelseavgift
1000
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Industrial Corner är en bostadsrättsförening i Malmö. Föreningen bildades år 2016. Föreningens byggnad färdigställdes 2018 och föreningen äger marken. Ett flerbostadshus i fem våningar. Bostadsrättsföreningen har genom nybyggnad uppfört ett flerbostadshus med 54 bostadsrättslägenheter (varav 10 är lokaler) och 1 lokal på fastigheten Malmö Grytan 1. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Amentum. Tomten är friköpt. För mer info kontakta föreningen.

El
Föreningen tecknar ett gemensamt abonnemang för el. Individuell mätning finns
i varje lägenhet och bostadsrättshavarna ska betala för sin egen förbrukning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Nybyggd fastighet som färdigställdes 2018. Finns inga planerande renoveringar. Ev. kommer föreningen sätta upp staket runt innergården.

Parkering

Föreningen har tecknat avtal med Sunfleet om bilpool i 10 år vilket innebär att föreningen är del av en bilpool. En fast månadsavgift utgår per lägenhet samt en avgift vid nyttjande av bil. Hcp och bilpoolsplats finns. Det finns möjlighet att hyra p-plats genom Qpark (sammanlagt 25 platser) på en annan fastighet och kostar ca 400 kr. Det finns också 9 besöks p-platser i närheten (betalas av användaren). https://www.q-park.se/sv-se/

TV/bredband

Fiberanslutning till fastigheten, internt kopparnät till varje lägenhet. Utöver ovan angiven årsavgift tillkommer en obligatorisk kostnad
för bredband/bilpool med 225 kr/mån. Bredband via Öretel. http://oretel.se/

Gårdsplats/innergård

Det finns ett gemensamt miljöhus på föreningens innergård. Uppställningsplats för cyklar finns på gården. Servicestation för cyklar finns på gården vid cykeluppställningen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 522 kr

El
Föreningen tecknar ett gemensamt abonnemang för el. Individuell mätning finns
i varje lägenhet och bostadsrättshavarna ska betala för sin egen förbrukning.

Fiberanslutning till fastigheten, internt kopparnät till varje lägenhet. Utöver ovan angiven årsavgift tillkommer en obligatorisk kostnad
för bredband/bilpool med 225 kr/mån. Bredband via Öretel. http://oretel.se/

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
375 kr
Försäkring
100 kr
Summa
475 kr

El
Föreningen tecknar ett gemensamt abonnemang för el. Individuell mätning finns
i varje lägenhet och bostadsrättshavarna ska betala för sin egen förbrukning. I dagsläge så betalar ägaren ca 200 kr/månad för hushållselen men föreningen debiterar en obligatorisk kostnad om 375 kr/månad samt gör en avläsning 1ggr/år.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
64
Energideklarationsdatum
2019-02-26

Länkar

Området

Hitta din nya bostad i Malmö kommun

Malmö är Sveriges tredje största stad, med över 300 000 invånare. Tillväxten märks också på bostadsmarknaden, då nya hus hela tiden byggs upp runt om i staden. På några ställen har före detta industriområden gjorts om till mycket attraktiva platser att bo på. Ett exempel på detta är Dockan och Västra Hamnen.

I Malmö finns också ett stort utbud av kultur – och fritidsaktiviteter. Runt staden kan du hitta flera fina badplatser och på knappt femton minuter tar du dig till Köpenhamn via Öresundsbron. Sturups flygplats har många internationella avgångar varje dag. Den som vill shoppa kan välja mellan flera stora köpcentra eller uppsöka de lite mer exklusiva butikerna inne i staden. Du kan också hitta lugn och avkoppling i de grönskande parkerna, eller uppleva pulserande stadsliv och alla nöjen du kan önska dig.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Malmö? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City, Malmö Väster, Malmö Öster eller på Limhamn. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Industrigatan 17 A

Industrigatan 17 A,
212 14 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lidija Jakob

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 76