S:t Knut när det är som bäst! En 20-talsvåning med bröstpanel, brädgolv och smakfullt renoverade yto

S:t Knut, Malmö

Amiralsgatan 34

På förhand
Utgångspris
3 495 000 kr
Avgift
4 579 kr
Antal rum
3,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
98 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

S:t Knut när det är som bäst! En 20-talsvåning med bröstpanel, brädgolv och smakfullt renoverade yto

 • Ansvarig mäklare

  Bardia Ghasemi

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0707-950757

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Sankt Knuts torg. Amiralsgatan 34 - Bjurfors
Sankt Knuts torg
Exteriörbild. Amiralsgatan 34 - Bjurfors
Exteriörbild. Amiralsgatan 34 - Bjurfors
. Amiralsgatan 34 - Bjurfors

Aktuell planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Amiralsgatan 34!

Låt dig imponeras av 108 kvadratmeter boyta i sann S:t Knut anda. Här fördelas 3 rum och kök med sociala ytor, två rejäla sovrum och ett kök som för tankarna till en sydfransk bistro. Hela bostaden har renoverats med beaktning till byggåret med ett stort, smakfullt badrum som kronan på verket. Bostadens placering intill S:t Knuts torg med gröning precis framför huset inger en glädjande tystnad i bostaden, tillsammans med isolerglasfönster stängs stadens brus ute helt och hållet.

Dekorativt utsmyckade detaljer pryder bostaden med bröstpanel, brädgolv och spegeldörrar. Addera därtill spröjsade fönster med breda fönsterbrädor och ett superbt ljusinsläpp från två håll som ständigt gör sig påmint liksom charmen av vårt gångna sekels tidiga dagar.

Allt detta är paketerat i en välskött bostadsförening från 20-talet som skapar en svårslagen trygghet. Föreningen har utfört i stort sett alla stora renoveringar, och på markplan erbjuds en supermysig innergårdsmiljö med grill- och sittplatser i slutet utförande. Här kan den mest kräsna köparen flytta rakt in och njuta från dag ett!

Här bor du mitt i S:t Knut och en av Malmös absolut mest populära stadsdelar. Området har i takt med Malmös urbanisering, Triangelstationens uppbyggnad och ett ständigt växande restaurang- och caféliv genomgått en livfull förändring. Kvarteren blandas av stilfull funkis och vackra 1920-tals fastigheter som tillsammans förgyller gatstråken och kvarteren. Detta attraktiva läge ligger mitt emellan Rörsjöstaden och City. Möllevångens pulserade krogliv frestar runt hörnet och närheten till Folkets Park lockar såväl gammal som ung. För pendlare nås Triangelstationen på kort avstånd och med några få minuters bilfärd nås motorvägen.

Fakta

Uteplats/balkong

Gemensam balkong mot innergården en halvtrappa ner.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget (100 Mbit/s) ingår i månadsavgiften.

Parkering

Det finns boendeparkering i närområdet. För mer information se www.malmo.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 579 kr

I månadsavgiften ingår vatten och värme, kabel-tv samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,812057%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 495 000 kr
Lägenhetsnummer
M4
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
3,5
Boarea
98 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning 2019-08-13

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1928
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
117

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Amiralsgården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
36
Överlåtelseavgift
1000*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsföreningen Amiralsgården upa tillhör en av områdets absolut mest välskötta. Föreningen grundades 1928 och består av tre fastigheter om tillsammans 36 lägenheter. Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av föreningens styrelse. Skötsel av trottoarer, innergård och trapphus är utlagt på entreprenad. Viss utsmyckning med blomster samt bevattning samt underhåll av utemöbler sköts av medlemmar. Tomten är friköpt.

Gjorda renoveringar sedan 2005:
Elrenovering på vind
2007 Tak
2008 OVK
2009 Trapphusmålning
2010 Relining av avloppsstammar
2010-2011 Byte av vattenstammar
2011 Målning av tvättstugorna
2011-2013 Målning på utsidan av fönstren samt byte av tätningslister
2014-2015 Utbyte av fjärrvärmeväxlare samt nytt låssystem till källaren
2016 Elrenovering av samtliga lägenheter senast oktober 2016, vilket är medlemmens kostnadsansvar. Beräknad kostnad ca 15 tkr. Detta är en förutsättning för inkoppling av elstigarna i april månad 2017. Denna lägenhet är elrenoverad enligt våra noteringar men kontrollera med ägaren.
2016-2017 Utbyte av elstigare och elcentraler.
2017 OVK besiktning.

Fastighetens samtliga lägenheter är OVK besiktigade 2017 och är godkända 2018.
Fastigheten är energideklarerad 2009, 117kWh/år. Ny deklaration kommer att utfärdas 2019.
Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av föreningens styrelse. Skötsel av trottoarer, innergård, trapphus, tvättstugor, vindar och källargångar är utlagt på entreprenörer. Viss utsmyckning med blomster/växter, bevattning samt underhåll av utemöbler sköts av medlemmar.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till år 2025 där bla ombyggnad av miljöstation, utbyte av tak till cykelställ i 36:an underhåll av skorstenar och fasadommålning kommer att ske. Planerade större förändringar enligt underhållsplan tom 2019:
För 2019 är planerat underhåll/investering beslutad till 620tkr. Större förändringar är utökning av cykelställ samt förbättring av sopplatser med fundament och plattsättning, justering av dagvatten anslutning mot gatan samt justering av ventilationsskorsten i 32:an. Ändringar härvid kan förekomma.
Planerat underhåll/investeringar enligt plan 2020 tom 2029 beräknas till årssnitt ca 829 tkr. Detta underhåll/investeringar med åtföljda kostnader är inte beslutade ännu, bara planerade, beslut tas löpande årsvis november/december.

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Föreningen godtar bara delat ägande om ägarna bor tillsammans i lägenheten. Således som regel inte delägarskap av föräldrar. Av studerande eller ungdomar utan fast arbete kräver vi en borgensförbindelse för föreningens avgifter.

Avgiftshöjningar
Planerat underhåll/investeringar enligt plan 2017 tom 2025 beräknas årligen till ca 820tkr, finansiering motsvarande ca 1,5 procents årlig avgiftsökning. Detta underhåll/investeringar med åtföljda kostnader är inte beslutade ännu, bara planerade, beslut tas löpande årsvis.

Senaste höjning var 20190101 med 1 procent till följd av kostnadshöjningar samt avsättning till framtida underhåll enligt plan. Inga ändringar av avgifterna är planerade för närvarande, men justeras efter behov vid årsskiftet (kontrollerat 2019-08-22).

I samband med medlemskapsansökan vill styrelsen ha ett samtal från köparen, de vill ha referenser från köparen (tex från tidigare hyresvärd). Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1000kr som debiteras köparen, samt en pantnoteringsavgift om 200kr.

En bostadsförening är en äldre boendeform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades år 1930. Bostadsföreningar lyder under lagen om ekonomiska föreningar och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i dess stadgar. I föreningens stadgar framgår att utträde ur föreningen ej beviljas tidigare än 2 år efter inträdet. Alla spekulanter uppmanas att läsa igenom föreningens stadgar som finns tillgängliga under fliken "dokument & länkar" samt tillhandahålls av fastighetsmäklaren i samband med visning.

För mer information gå gärna in på föreningens hemsida: http://amiralsgardenupa.bostadsratterna.se/hem

Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningen.

Området

Att bo på S:t Knut

Om du vill bo med direkt närhet till citykärnans puls men ändå ha lugn och ro är området runt S:t Knuts Torg platsen för dig. Här är det lätt att slappna av, sätta dig på ett av de många kaféerna eller spatsera i en grönskande allé. Den naturliga samlingspunkten blir S:t Knuts Torg med flertalet kaféer, restauranger och barer.

Runt S:t Knuts Torg är det alltid liv och rörelse samtidigt som det är lätt att låta lugnet infinna sig. På sommaren förvandlas torget till en naturlig samlingsplats för alla som vill ta det lugnt. Runt torget finns ett flertal uppskattade fik som förlänger sina uteserveringar ända ut på torget med härliga solstolar och vackra trämöbler.

I området återfinns även det som kallas Engelska kvarteren bestående av vackra tegelhus i två plan. Ett besök här gör att det känns som du åker rakt tillbaka till 1930-talet. Området präglas av de låga husen med underbara gårdar med bersåer, rosenbuskar och örtträdgårdar. Som boende här kan du verkligen njuta av lugnet bland grönska samtidigt som du har city runt hörnet.

S:t Knuts Torg tillhör stadsdelen Södra Innerstaden. En sprudlande stadsdel som är fylld av vacker arkitektur, Sveriges äldsta folkpark och Malmös matmecka Möllevången. I området bor det många yngre vilket också har satt sin prägel på området. Från de många fina innergårdarna hörs barnskratt och lek och S:t Knut är ett perfekt tillhåll för barnfamiljen.

Grönområden och parker är något som du har direkt närhet till när du befinner dig på S:t Knuts Torg, framförallt Rörsjöparken. På sommaren kryllar parken av Malmöbor som tar igen sig och njuter av solen på en filt. I parken finns även en av Malmös många temalekparker. Tillgänglighetsparken, som lekparken heter, stod färdig år 2000. Här kan barnen roa sig i timmar med vattenspel, klätterväggar och gungställningar som är några av inslagen.

Är du en pendlare är S:t Knut en bra plats att bosätta sig på. Dels har du gång- eller cykelavstånd till det mesta i Malmö. Ska du resa längre tar du dig enkelt till Triangelns station för tågförbindelser inom Skåne och Danmark.

Köpa eller sälja bostad på S:t Knut? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

S:T Knuts 3 bästa

3
 • Söderberg & Sara
  Skånskt bakhantverk när det är som allra bäst.
 • Uggla kaffebar
  Hyllad och charmerande kaffebar som serverar frukost, lunch, fika - och så kaffe förstås.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren.

Karta

Amiralsgatan 34

Amiralsgatan 34,
211 55 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Bardia Ghasemi

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0707-950757

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  S:t Knut, Malmö

  Adress
  Ledebursgatan 2
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  7 316 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  127 kvm

  Visning: 2019-08-25 17.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  S:t Knut, Malmö

  På förhand
  Adress
  Amiralsgatan 44A
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 382 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  S:t Knut, Malmö

  På förhand
  Adress
  Henrik Smithsgatan 8 B
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  4 106 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!