Charmig 30-tals bostad med bevarade detaljer samt låg månadsavgift!

S:t Knut, Malmö

Eslövsgatan 2A

På förhand
Pris
1 395 000 kr
Avgift
2 184 kr
Antal rum
1,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
49 kvm

Charmig 30-tals bostad med bevarade detaljer samt låg månadsavgift!

Välkommen till denna inflyttningsklara 1,5:a i S:t Knuts charmiga kulturkvarter. Med bevarade 30-talsdetaljer samt låg månadsavgift.

 • Ansvarig mäklare

  Emmeli Ryd

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Eslövsgatan 2A!
Här finner vi en 30-talspärla belägen på attraktivt läge vid S:t Knut. Lägenhetens väldisponerade bostadsyta fördelar sig över en genomgående planlösning med fint ljusflöde från två väderstreck. Bostaden erbjuder ett smakfullt kök med matplats för fyra personer och ett badrum i tidlöst utförande. Ett rymligt vardagsrum bjuder på bevarade originalattribut såsom vackert brädgolv, fin takrosett, generös takhöjd och stora fönsterpartier. Detta rum blir det naturliga tillhållet för trevliga sammankomster med nära och kära. Den mysiga halvan utgör bostadens sovalkov. I anslutning till denna finns en praktisk klädkammare som sväljer det mesta i förvaringsväg.

Brf Sagan är en gammal och välskött förening som bildades 1937. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC som hjälper föreningen att lägga upp budget och sköta ekonomin på bästa tänkbara sätt. Föreningen har en låg belåningsgrad, månadsavgifterna är låga och tomten är friköpt. En mysig innergård med planteringar, stensatt uteplats, möblemang och cykelställ under tak finns till medlemmarnas förfogan.

Bostaden är belägen i S:t knuts populära kulturkvarter. Ett lugnt område med många mysiga caféer, restauranger och butiker. Här bor man på gångavstånd till välbesökta Folkets Park, restaurangtäta Möllan och innerstadens citypuls. Goda kommunikationsmöjligheterna erbjuds via pendlarvänliga Nobeltorget och Citytunneln. Läget är optimalt för den som vill bo centralt i samband med en härlig avslappnad atmosfär.

Interiör

Hall
Innanför entrédörren välkomnas vi av en långsmal hall med ljusgrå väggar och vitmålat brädgolv. Här finns gott plats för olika avhängningsmöjligheter. En praktisk klädkammare som sväljer mycket förvaring finns längre in i hallen mot sovdelen.

Kök
Till höger om hallen ligger det charmiga köket med ljusa väggar, vitt brädgolv och fönster in mot den lummiga innergården. Köksinredning går i en grå ton med rostfria handtag och arbetsbänk i laminat och rostfritt med vit mosaik ovan. Utrustningen består av spis, ugn, köksfläkt, diskmaskin, kyl och frys i vitt. Rummet är stort nog att rymma matsalsmöblemang för fyra personer.

Badrum
Det helkaklade badrummet ligger direkt till vänster från hallen. Stilrent utförande som går i vitt och blått. Här finns handfat, duschkabin, WC och förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum/Sovdel
Rakt in från hallen finner vi bostadens mysiga halva som blir en naturlig sovdel. Halvan skärmas av från vardagsrummet genom en bokhylla så att det känns som att det är ett eget sovrum. Det rymliga vardagsrummet erbjuder flertalet möbleringsmöjligheter och är stort nog att rymma soffa, matplats, mediamöbler och arbetshörna om så önskas. Rummet pryds med charmiga detaljer som takrosett, lister, fönsterbräda i sten, brädgolv och generös takhöjd.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sagan 17

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 184 kr

I månadsavgiften ingår värme, kabel-tv och bostadsrättstilläggs försäkring.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,424%
Andel av årsavgiften är
2,76227%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 395 000 kr
Lägenhetsnummer
1013
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
1,5
Boarea
49 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1937

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sagan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
34
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Sagan bildades 1937 och består av 34 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningens tomt är friköpt. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.

Ekonomi:
Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar. Kontrollerat 2020-07-27

Medlemskap:
- Föreningen accepterar delat ägande, det vill säga att t.ex. föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den.
- Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem.
- Föreningen utför tillsyn innan tillträdet med både köpare och säljare. Tillsynen bokas av säljaren.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1986 Tak
1990 Fönster
1996 Utbyte el
2000 Byte av vattenstammar samt liggande avloppsstammar i kök
2004 Nya maskiner i tvättstuga
2006 Renovering av gården
2011 Värmeslingor i tak
2012 Fasadrenovering
2015 Relining
2016 Ommålning av taket
2018 Mindre arbeten på tak och trapphus
2019 ommålning ett av trapphusen

Planerade renoveringar:
Föreningen har planer på att foga om skorstenarna. (2020-07-27)

Övrigt angående renoveringar i lägenheterna:
- Det är ej tillåtet att flytta köket till halvorna pga ventilationen som där ej är anpassad för detta.
- Innan renovering / ombyggnad av badrum sker ska bostadsrättsägaren kontakta styrelsen för tillstånd. Detta har med ansvarsförsäkring och den tidigare utförda reliningen att göra, då vissa moment ska utföras på ett specifikt sätt.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. ComHems grundutbud för kabel-TV ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en fin stensatt innergård med planteringar och cykelställ under tak. Till medlemmarnas förfogande finns utemöblemang och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns belägen i källaren. Här finns tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. I föreningen finns en samlingslokal. Cykelförråd finns. Till varje lägenhet tillhandahålls ett förråd i källaren eller på vinden.

Övrigt

Föreningsinformationen är inhämtad från styrelsen, årsredovisningar samt uppdragsgivare. Spekulanter uppmanas att kontrollera samtlig ovanstående information med representant från föreningen. Kontakta föreningen via brf.sagan@hotmail.com eller 0761178220.

Länkar

Området

Att bo på S:t Knut

Om du vill bo med direkt närhet till citykärnans puls men ändå ha lugn och ro är området runt S:t Knuts Torg platsen för dig. Här är det lätt att slappna av, sätta dig på ett av de många kaféerna eller spatsera i en grönskande allé. Den naturliga samlingspunkten blir S:t Knuts Torg med flertalet kaféer, restauranger och barer.

Runt S:t Knuts Torg är det alltid liv och rörelse samtidigt som det är lätt att låta lugnet infinna sig. På sommaren förvandlas torget till en naturlig samlingsplats för alla som vill ta det lugnt. Runt torget finns ett flertal uppskattade fik som förlänger sina uteserveringar ända ut på torget med härliga solstolar och vackra trämöbler.

I området återfinns även det som kallas Engelska kvarteren bestående av vackra tegelhus i två plan. Ett besök här gör att det känns som du åker rakt tillbaka till 1930-talet. Området präglas av de låga husen med underbara gårdar med bersåer, rosenbuskar och örtträdgårdar. Som boende här kan du verkligen njuta av lugnet bland grönska samtidigt som du har city runt hörnet.

S:t Knuts Torg tillhör stadsdelen Södra Innerstaden. En sprudlande stadsdel som är fylld av vacker arkitektur, Sveriges äldsta folkpark och Malmös matmecka Möllevången. I området bor det många yngre vilket också har satt sin prägel på området. Från de många fina innergårdarna hörs barnskratt och lek och S:t Knut är ett perfekt tillhåll för barnfamiljen.

Grönområden och parker är något som du har direkt närhet till när du befinner dig på S:t Knuts Torg, framförallt Rörsjöparken. På sommaren kryllar parken av Malmöbor som tar igen sig och njuter av solen på en filt. I parken finns även en av Malmös många temalekparker. Tillgänglighetsparken, som lekparken heter, stod färdig år 2000. Här kan barnen roa sig i timmar med vattenspel, klätterväggar och gungställningar som är några av inslagen.

Är du en pendlare är S:t Knut en bra plats att bosätta sig på. Dels har du gång- eller cykelavstånd till det mesta i Malmö. Ska du resa längre tar du dig enkelt till Triangelns station för tågförbindelser inom Skåne och Danmark.

Köpa eller sälja bostad på S:t Knut? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

S:T Knuts 3 bästa

3
 • Söderberg & Sara
  Skånskt bakhantverk när det är som allra bäst.
 • Uggla kaffebar
  Hyllad och charmerande kaffebar som serverar frukost, lunch, fika - och så kaffe förstås.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren.

Karta

Eslövsgatan 2A

Eslövsgatan 2A,
214 38 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emmeli Ryd

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 48