Invid Citykärnan och S:t Knuts Torg ligger Hantverkaregatan och denna vackra 20-talspärla!

S:t Knut, Malmö

Hantverkaregatan 12

Budgivning pågår
Pris
4 075 000 kr
Avgift
4 550 kr
Antal rum
6
Typ
Andel i bostadsförening
Våningsplan
4 av 4
Boarea
106 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Invid Citykärnan och S:t Knuts Torg ligger Hantverkaregatan och denna vackra 20-talspärla!

Bjurfors har återigen fått möjligheten att presentera en äkta "S:t Knut-bostad" med karaktärsdrag på helt rätt ställe. En 6:a med 4 sovrum högst upp!!

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Invid Citykärnan och S:t Knuts Torg ligger Hantverkaregatan och denna vackra 20-talspärla, njut av Barnvänlig förening, originaldetaljer och riktigt låg avgift.

S:t Knut bringar här ett av sommarens verkliga guldkorn. Bland anrika fasader från 1920- och 30-talet finner vi ett av stadens mest populära bostadsområden som ständigt ökar i puls. S:t Knut har fått en given position i staden mellan Rörsjöstaden/Folkets park och Möllan. Här råder en avslappnad karaktär för den citytrogna barnfamiljen, förstärkt av caféer, restauranger och butiker. Grannarna hälsar som familjemedlemmar och stämningen känns utmärkt i denna oerhört starka bostadsrättsförening!

Bjurfors har återigen fått möjligheten att presentera en äkta "S:t Knut-bostad" med karaktärsdrag på helt rätt ställe. Denna gång är det en av de sällsynta och omåttligt populära 6:orna på Hantverkaregatan som erbjuder en förstklassig bostad. Vi åtnjuter hela 4 sovrum och två sällskapsavdelningar.

Interiör

Rumsbeskrivning: Invid Citykärnan och S:t Knuts Torg ligger Hantverkaregatan och denna vackra 20-talspärla, njut av Barnvänlig förening, originaldetaljer och riktigt låg avgift.
På fjärde våningen kliver vi in i en rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är målade i vitt. Hylla och krokar för förvaring samt säkerhetsdörr.
Från hallen når vi lägenhetens gästwc, här finns handfat samt wc. Vidare från hallen når vi även köket som är äldre men fullt fungerande i trevligt utförande och förträfflig layout. Nuvarande ägare uttryckte det som en utmärkt investeringspotential för att sätta sin prägel på bostaden. Inredning i vita träluckor från Marbodal med bänkskiva av ek och rostfritt. Kakel som stänkskydd. På golvet ligger en schackrutig plastmatta och väggarna är vitmålade. Fönster mot gatan i sydväst.
Plats för matbord för 10 personer när delar av vardagsrum utnyttjas i härligt öppen lösning.
Spishäll Elektrolux 2007, Ugn Elektrolux 2019, Kyl Husqvarna 2007, Frys Husqvarna 2007, Diskmaskin Bosch 2012 ca, Mekanisk/kolfilterfläkt Husqvarna. Tillåter vädret kanske man hellre går ner till den mysiga lummiga innergården och nyttjar en av grillarna där.
Öppet mot köket ligger matrummet, även det med fönster mot gatan. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Härifrån når vi ett av sovrummen, även det med ekparkett och vitmålade väggar.
Rummet intill har blivit ett utmärkt sovrum eller kontor. Även här finner vi trevligt trägolv men här vackra plankgolv och fina golvlister som i övriga delen av bostaden. Smart lösning med ljusinsläpp gör detta till det utmärkt sovrum.
In mot innergården erbjuds ett extra vardagsrum/allrum perfekt för myskvällar.
Här ligger ett plankgolv och väggarna är målade i grått.
Härifrån når vi den båda återstående rummen samt badrummet. Det ena av rummen används idag som sovrum/arbetsrum. Här ligger ett plangolv och väggarna är målade.
Det andra rummet är större till ytan och används som barnrum. Även här ligger plangolv och väggarna är målade väggar.
Sovrum 1 Ekparkett, vitmålade väggar
Sovrum 2 Brädgolv, vitmålade väggar
Sovrum 3 Brädgolv, vitmålade väggar
Sovrum 4 Brädgolv, ljusgrå målade väggar
TV-rum/allrum Brädgolv, ljusgrå målade väggar
Badrummet renoverades 08-09 och är riktigt snyggt. Duschutrymmet är helkaklat i vitt med svart klinkergolv. Resten av ytan är halvkaklat i vitt med svartklinkergolv. Badkaret är inbyggt i svart mosaik. Här finns även handfat och wc.
Lilla badrummet/gäst wc - Vitt kakelgolv, vitmålade väggar, äldre toalett, handfat Gustavsberg äldre
Ett boende som är något naggat och stött i kanterna precis som en sann S:t knutbostad ska vara i kombination av dekorativt utsmyckade detaljer som även här pryder vår nyfunna bostadsdröm med lamprosetter och fina lister. Addera därtill stora spröjsade fönster med breda fönsterbrädor och ett supérbt ljusinsläpp som ständigt gör sig påmint liksom charmen av vårt gångna sekels tidiga dagar.
Summeras i ett oerhört trevlig boende som kompletteras med en underbar innergård, unikt i sitt slag och förtjusande i sin layout.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Hemtrevnad u.p.a
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
36
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1159
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bf Hemtrevnad upa är en äkta bostadsförening. I föreningen finns 36 lägenheter, samtliga upplåts med andelsrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Huset byggdes 1929. Föreningens tomt är friköpt.

Bostadsförening är en äldre typ av förening och bildad innan bostadsrättslagens införande 1930. Bostadsföreningar lyder därför under lagen om ekonomiska föreningar istället för bostadsrättslagen. Stadgarna kan avvika sig något från stadgarna i en bostadsrättsförening, därför är det av extra vikt att läsa igenom dessa.

Föreningen accepterar ej juridisk person som medlem.
De som köper bostaden ska ha för avsikt att bo i den varför delat ägande mellan förälder och barn ej tillåts.

Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

Inga planerade avgiftshöjningar i i dagsläget. Eventuellt en liten höjning då föreningnen kommer ingå ett nytt avtal med telenor och snabbar internet, Kontrollerat med styrelsen (2019-07-26).

Renoveringar - Utförda och planerade

2002 lades takpannor om och alla plåtslageriarbeten gjordes vid.
2006 målades samtliga fönster.
2007 relinades avloppsstammarna i kök och badrum.
Cirka 2010 installerades säkerhetsdörrar i alla lägenheter
2017 byttes kall- och varmvattenstammarna.
2019 åtgärdades läcka från fontänen på innergården.

Föreningen har även bytt el-stigare och elen i samtliga lägenheter.

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan. Nästa stora projekt är att se över fasaden mde närmsta tio åren. Kontrollerat med styrelsen (2019-07-30).

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och fiberoptiskt bredband via Telenor.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en grönskande gård med planteringar, sitt- och grillmöjligheter samt sandlåda.

Gemensamma utrymmen

Föreningens två gemensamma tvättstugor är belägna på vinden och utrustade med vardera tre tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Det finns även två torkvindar (på övre vindsplanet) i varje trapphus. Gemensam dusch samt badkar finns på vinden och kan nyttjas kostnadsfritt av föreningens medlemmar.

Utrymme för cykel finns både i källaren och på innergården.

Föreningen har snickarbod och motionsmöjligheter belägna i källare.

Övrigt

Medlemmar i BF hemtrevnad har förtur till Filifjonkans förskola.

Besök gärna föreningen hemsida för mer information: http://www.bfhemtrevnad.se/

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 550 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och trappstädning.

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andel i bostadsförening
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Pris
4 075 000 kr
Lägenhetsnummer
K4+M4/1301
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
106 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1929

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
147

Länkar

Området

Att bo på S:t Knut

Om du vill bo med direkt närhet till citykärnans puls men ändå ha lugn och ro är området runt S:t Knuts Torg platsen för dig. Här är det lätt att slappna av, sätta dig på ett av de många kaféerna eller spatsera i en grönskande allé. Den naturliga samlingspunkten blir S:t Knuts Torg med flertalet kaféer, restauranger och barer.

Runt S:t Knuts Torg är det alltid liv och rörelse samtidigt som det är lätt att låta lugnet infinna sig. På sommaren förvandlas torget till en naturlig samlingsplats för alla som vill ta det lugnt. Runt torget finns ett flertal uppskattade fik som förlänger sina uteserveringar ända ut på torget med härliga solstolar och vackra trämöbler.

I området återfinns även det som kallas Engelska kvarteren bestående av vackra tegelhus i två plan. Ett besök här gör att det känns som du åker rakt tillbaka till 1930-talet. Området präglas av de låga husen med underbara gårdar med bersåer, rosenbuskar och örtträdgårdar. Som boende här kan du verkligen njuta av lugnet bland grönska samtidigt som du har city runt hörnet.

S:t Knuts Torg tillhör stadsdelen Södra Innerstaden. En sprudlande stadsdel som är fylld av vacker arkitektur, Sveriges äldsta folkpark och Malmös matmecka Möllevången. I området bor det många yngre vilket också har satt sin prägel på området. Från de många fina innergårdarna hörs barnskratt och lek och S:t Knut är ett perfekt tillhåll för barnfamiljen.

Grönområden och parker är något som du har direkt närhet till när du befinner dig på S:t Knuts Torg, framförallt Rörsjöparken. På sommaren kryllar parken av Malmöbor som tar igen sig och njuter av solen på en filt. I parken finns även en av Malmös många temalekparker. Tillgänglighetsparken, som lekparken heter, stod färdig år 2000. Här kan barnen roa sig i timmar med vattenspel, klätterväggar och gungställningar som är några av inslagen.

Är du en pendlare är S:t Knut en bra plats att bosätta sig på. Dels har du gång- eller cykelavstånd till det mesta i Malmö. Ska du resa längre tar du dig enkelt till Triangelns station för tågförbindelser inom Skåne och Danmark.

Köpa eller sälja bostad på S:t Knut? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

S:T Knuts 3 bästa

3
 • Söderberg & Sara
  Skånskt bakhantverk när det är som allra bäst.
 • Uggla kaffebar
  Hyllad och charmerande kaffebar som serverar frukost, lunch, fika - och så kaffe förstås.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren.

Karta

Hantverkaregatan 12

Hantverkaregatan 12,
21155 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115